13:13 | 22 юни 21 1695

Много модни фризури и усмивки подариха фризьорите от ПГ „Акад. Петко Стайнов“ в своето Турне на красотата

С още 52 модни фризури успяха да зарадват живущите в казанлъшките села младите коафьори на ПГ „Акад. Петко Стайнов“ и този уикенд. На 19-ти и 20-ти юни се проведе втората част на Турнето на красота, за първи път излязло извън територията на гимназията. 14-те ученици и 9-те техни ментори и преподаватели успяха да посетят селата Горно Черковище, Бузовград, Кънчево и Овощник през почивните дни и да създадат десетки усмивки след видяното в огледалото. Още обучаващите се фризьори майсторски задоволяваха желанията на своите "клиенти", като изкусно преплитаха косите на дамите в най-различни фризури, а момчетата получиха прически по последни модни писъци.

С голямо мъжко присъствие приключи втората част на турнето. Учениците под съветите на своите преподаватели направиха освен прическите, 18 мъжки постригвания и 13 дамски.

Нетърпеливи за нова визия, в село Кънчево моделите на фризьорите ги чакаха още преди уречения час. Дойдоха много деца и от близкото село Черганово с желание за прическа. Дори и дъжда не успя да спре учениците, намерили своя подслон, малко понамокрени, с любов и желание младежите подаряваха красота.

Всичко сътворено от ръцете на възпитаниците на ПГ „Акад. Петко Стайнов“ бе напълно безплатно, комплимент към живущите в 8-те населени места, които успяха да посетят. Крайната равносметка от цялото Турне на красотата е 132 сътворени прически, 31 постригвания и десетки, десетки усмихнати лица!

Още новини от Казанлък:
Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак
';