11:55 | 15 април 22 2439

Eдна седмица обучение, наблюдение, забавление - ПГ “Иван Хаджиенов“ в Севиля

Eдна седмица обучение, наблюдение, забавление - ПГ “Иван Хаджиенов“ в Севиля / Новини от Казанлък

Eдна работна седмица обучение, наблюдение, забавление… докосване до работния ритъм на едно испанско училище и потапяне в чудната атмосфера на Севиля.

От 4 до 8 април осем преподаватели от ПГ „Иван Хаджиенов“ посетиха колежа Salesianos Trinidad - училище, което подготвя специалисти в областта на автотранспорта, електротехниката, машиностроенето. В учебните часове по практика българската група имаше възможността да наблюдава занятия, в които учениците извършваха ремонт на ходовата част на автомобила, демонстрираха ремонт и поддръжка на електрическата инсталация на обекти с различно предназначение, проектираха и изработваха детайли.

Обиколката в училището бе не само в работилниците и помещенията за практическо обучение, а и в кабинетите по общообразователни предмети- надникнахме в „зоологическата градина“ на кабинета по биология, където учениците отглеждат сами змии, хлебарки, рибки, игуана, мишки, зайци. Присъствахме в час по английски език, направихме импровизиран урок по български, изслушахме рецитация на испански от най- малките възпитаници. Обиколката в училището продължи през киносалона, катедралата, вътрешните дворове, актовата зала.

Екипът ни бе запознат с особеностите на испанската образователна система, особен акцент в лекциите на домакините бе поставен върху работата им по Европейски проекти.

След края на учебните ден имахме възможност да се потопим в предвеликденската атмосфера на Севиля. Китни улици, готови за католическата процесия, исторически забележителности, местни атракции, много зеленина, раскошни градини, музеи, площади, улични художници, музиканти, танцьори изпълниха изцяло усещането ни за чудния свят на Андалусия и за истинска среща с новото, различното, вдъхновяващото.

Дейността е финансирана от ERASMUS , в рамките на този проект предстоят обучения на ученици в Испания и Португалия през лятото на 2022 година. Едновременно с дейностите по настоящия проект ПГ „Иван Хаджиенов“ се подготвя за интересно домакинство през месец юни и по друг свой проект- „Готови за кариера“.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак