14:52 | 14 юни 22 1185

Родни автори представят творчеството си в Музей “Чудомир“

Родни автори представят творчеството си в Музей “Чудомир“ / Новини от Казанлък

В следващите дни 15 и 16 юни, Литературно-художествен музей „Чудомир“  ще ни срещне с двама български автори, а именно Продрум Димов и Тоня Борисова.

На 15.06 /сряда/ от 17:30 часа  ще бъде представена книгата за Никола Вапцаров „За него, живота…“, чийто автор е Продрум Димов.

За автора:

Продрум Димов е автор на поетични книги за деца, сред които: „Рой звездици“, „Весело утро“, „Моята България“, стихосбирки за възрастни, сборници с разкази, очерци и интервюта, между които: „Горещи години“ и „Щрихи от нашето време“. Сред последните му издания са: „Попътни срещи“, „Размисли по големия път“ и „Резонанси“.

Продрум Иванов Димов е роден на 1 февруари 1933 г. в с. Лесичово, Пазарджишко. Има полувисше педагогическо образование. Бил е учител и директор на основно училище, заместник-директор на прогимназия. Дългогодишен секретар е на Клуба на дейците на културата – Пазарджик и е организирал множество срещи с изтъкнати български поети, писатели, артисти, художници, журналисти и музикални дейци. Член е на Съюза на българските писатели.

На 16.06 /четвъртък/  от 17:30 часа в ЛХМ „Чудомир“ ще се състои творческа среща с поетесата и актриса Тоня Борисова по повод 70-годишния ѝ юбилей и 55 години на сцената.

По време на събитието ще бъде представена трилогията „Спомени за един изгубен свят“, която е част от големия творчески Проект "Пътеки към душата на България".

Съавтор в книгата на димитровградчанката е нейния 99-годишния баща Кръстьо Рибаров.

Организатори на събитието са Литературно-художествен музей „Чудомир“ и Конференция на българските писатели.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак