13:29 | 28 юни 22 1353

Кметът Галина Стоянова с отличие на “Достойните българи” 2021

Кметът Галина Стоянова с отличие на “Достойните българи” 2021 / Новини от Казанлък

Кметът на Казанлък Галина Стоянова получи отличието от кампанията на вестник „24 часа“, в сътрудничество с Българската национална телевизия, „Достойните българи“ 2021. Грамотата връчи основателят и управител на Фондация „Бузлуджа“ арх.Дора Иванова, която бе придружена от кореспондента на печатното издание в Стара Загора Ваньо Стоилов.

"Не можах да присъствам на това грандиозно събитие преди време, но днес, когато взех наградата в ръце, както и медалът „Достоен българин“ се почувствах  много горда в личен план. Когато получавам отличия за Общината е голяма радост, защото е за всички граждани, но в качеството ми на човек, не съм получавала такава награда до сега, за което благодаря! Считам, че, когато заработи Бузлуджа и всички българи я приемат като своя, тогава вече ще можем да кажем, че сме излезли от противоречивия период на нашето развитие и тръгваме уверено напред

Това, което се прави сега на Бузлуджа, има национално значение и е много по-голямо отколкото, например, възраждане на един стар символ. Дълъг е пътят от това да убедим първо властимащите, които и да са те, след това всички българи, че това не е случаен паметник, който ни е завещало едно тоталитарно време. Този дълъг път показва, че смисълът не е в идеологическата ценност на Бузлуджа, а в паметник - многопластов представител на нашето общество. Той във всякакъв смисъл представлява развитието на обществото ни във времето. И физически, и стойностно, като изкуство, и археологически той разказва какво сме ние българите – от това да сме много талантливи и да направим един грандиозен, световен архитектурен обект с изключително стойностни архитектурни мозайки до това да го съсипем и да го оставим студът и дъждът да го разяждат толкова години.“, сподели кмета Галина Стоянова.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак