16:23 | 05 октомври 22 1359

Включете се в “Запознайте се и програмирайте“! Очакват ви изненади

Читалище „Освобождение 1884“ отново се включва в инициативата "Запознайте се и програмирайте" съвместно с Детската академия по програмиране и роботика „ИКТ Център“! Предните години организирахме обучения със програмния език Scratch и Лего роботика за по-малките, миналата по-големите получиха знания по електроника и роботика с атрактивен и забавен метод - виртуална лаборатория за електроника и роботика с платформата Tinkercad.

Тази година се радваме отново да можем да предложим на учениците, малки и големи, присъствени събития с много интересна за тях тема - създаване на мобилни приложения с помощта на платформата App Inventor. MIT App Inventor е интегрирана среда за разработка на уеб приложения, поддържана от Масачузетския технологичен институт (MIT). Той позволява на новодошлите в компютърното програмиране да създават приложен софтуер (приложения) за две операционни системи (ОС): Android и iOS.

По време на курса участниците са ръководени стъпка по стъпка през интерфейса на приложението App Inventor - лесен инструмент за визуално програмиране, за да създадат мобилни приложения. Те проектират потребителския интерфейс на приложението с App Inventor Designer и поведението му с Blocks Editor. Малките програмисти ще разберат, че поведението на приложението се състои от манипулатори на събития - блокове, които указват как приложението реагира на всяко събитие. Ще научат как да тествате приложение, как да го внедрите на мобилните си устройства.

Вече премина първото събитие „Създай своя игра на мобилния си телефон с APP INVENTOR“ за ученици от 4-ти до 6-ти клас. Децата програмираха и се забавляваха със създадените от тях мобилни приложения с менторството на преподавателите г-жа Събина Иванова и инж. Радостина Кацарова от ДАПР „ИКТ Център“. Шестима преподаватели на ИКТ Център преминаха през юли обучение „Build Your App, Teach Your Students How to Build Their Apps!“ по програма Еразъм+, организирано от европейския доставчик „Europass Teacher Academy“.

Следва събитието „Създатели на мобилни приложения“ за ученици от 7-9 клас, което ще се проведе на 8 октомври от 12 ч. в залата на ИКТ Център.

Участието изисква регистрация с формуляр.

Участието в събитието е безплатно!

Настоящият проект се осъществява благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Познавате ли гражданските си права?

Най - четени новини

за последната седмица

Отиде си Мая Стоянова

13306 | 22 ноември 2023

След зрелищна гонка с полицията задържаха кола с мигранти в Казанлък/ Обновена

7844 | 23 ноември 2023

Казанлъчанинът Красимир Илев отново „полетя“ край Еверест, този път с рекордно малък парашут

5832 | 22 ноември 2023

57-годишен мъж издъхна на казанлъшка улица

5417 | 26 ноември 2023

Кметът на община Казанлък връчи трудовите договори на новоизбраните кметове на населени места

4513 | 23 ноември 2023

Доживотна присъда за полицая от Казанлък, убил гръцки лекар в Крит. Любовницата му ще лежи 15 години в затвора

4345 | 27 ноември 2023

Предупреждение за опасно време в региона

3761 | 25 ноември 2023

Казанлъшки криминалисти откриха оранжерия за отглеждане на марихуана, задържани са двама наркодилъри

3527 | 24 ноември 2023

Дамите от енинския клуб “Любородие“ се поглезиха с разкрасителен ритуал от клуб „Хармония СПА“

3438 | 23 ноември 2023

Спасиха бедстващо семейство на пътя Дунавци - Шипка

2981 | 26 ноември 2023
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак