10:58 | 22 ноември 22 1463

С четири вълнуващи срещи хаджиеновци отбелязаха Европейската седмица на професионалните умения

С четири вълнуващи срещи хаджиеновци отбелязаха Европейската седмица на професионалните умения / Новини от Казанлък

Европейската седмица на професионалните умения е събитие, което се организира ежегодно и във връзка с това местни, регионални и национални организации показват най-доброто от професионалното образование и обучение (ПОО). След проведените издания досега събитието се превръща в платформа за споделяне на интересна информация, свързана с ПОО в цяла Европа.

В ПГ „Иван Хаджиенов“ ученици и учители имаха възможността да участват в четири вълнуващи срещи с интересни личности. Във вторник- 15.11.2022 г., 9а клас получи цели три златни кюлчета /под формата на ценни съвети/ лично от управителя на KBC Банк България - Офис Казанлък. Г-н Николай Христов с удоволствие влезе в ролята на учител и в специално подготвения час на банкера поговори с учениците за умението да печелиш, да съхраняваш, да управляваш и да умножаваш своите финанси. Опитният банкер подари на всички, присъствали на срещата, посоки за размисъл, формули за успех, и пожелания за успешно финансово бъдеще.

В същия ден експерти от Бюро по труда в Казанлък се срещнаха с ученици от дванадесетите класове, за да ги запознаят с възможностите за работа в Европейския съюз. В институциите на ЕС работят над 60 000 души от 27-те държави от Съюза. Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира конкурси на общо основание за подбор на служители за постоянни и временни позиции. Всеки желаещ да работи за ЕС трябва да разгледа първо уебсайта на Европейската служба за подбор на персонал (EPSO). Там е обяснен процесът на подбор и са публикувани съвети относно подготовката за конкурси.

На 16.11.2022 г. на гости в 11 и 12 клас бе Павел Павлов. Възпитаник на гимназията, повярвал в мечтите си и готов да даде “кураж и хъс на учениците от от специалност КТТ /Компютърна Техника и Технологии/. Завършилият преди 6 години IT специалист успешно работи в Softproneo - компания за изработка на уеб сайтове, SEO оптимизация, реклама и високотехнологични решения. В съвсем приятелски разговор с бъдещите зрелостници господин Павлов разказа за своите ученически години, посочи пътищата за успешна реализация в ИТ сферата и увери, че „ние и нашият екип винаги сме отворени към учениците на ПГ „Иван Хаджиенов“ и техните въпроси.

На 18 ноември в Професионална гимназия “Иван Хаджиенов” гостува Владимир Спасов - прокурист на "М+С Хидравлик" АД, мениджър на 2022 година. Пред ученици и учители в препълнената актова зала на училището господин Спасов сподели емоциите си след награждаването в петнадесетото издание на единствения по рода си конкурс за висши мениджърски постижения, представи своята формула за успех в кариерата, посъветва настоящите гимназисти да изграждат и да надграждат себе си, отговори на въпросите на учениците. Господин Спасов ръководи една от партньорските фирми на гимназията и екипът ни се гордее с това, че със заразяващ личен пример, достойнство и човечност, един истински приятел на ПГ „Иван Хаджиенов“ е достоен пример за подражание. Европейската седмица на професионалните умения е събитие, на което екипът на ПГ „Иван Хаджиенов“ дава смисъл чрез провокираните разговори, споделения опит, достойните примери и посоките на всяка една възможност за професионално израстване.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Познавате ли гражданските си права?

Най - четени новини

за последната седмица

Мъж избяга с автомобила си през оградата на наказателния паркинг в Казанлък / Видео

14392 | 02 декември 2023

Двама души загинаха при тежка катастрофа на разклона за Бузлуджа

8619 | 01 декември 2023

Спор за изпреварване завърши с побой

7728 | 01 декември 2023

Любомира Абдишева и Милена Йолдова-Стоянова са допуснатите кандидати за длъжността началник на РУО-Стара Загора

6427 | 04 декември 2023

Въведоха еднопосочно движение по седем улици в Казанлък

5983 | 29 ноември 2023

Задържаха мъж за трафик на 30-годишна жена от Казанлък с цел проституция

4459 | 04 декември 2023

Разследват кражба на пари от магазин в Казанлък

4321 | 04 декември 2023

Джоана Брадшоу – между Дома на Ахинора и Долно Изворово

3958 | 04 декември 2023

Задържаха шофьора на камиона от катастрофата с двама загинали край Шипка

3737 | 03 декември 2023

Община Казанлък обявяви конкурс за заемане на длъжността „Главен архитект“

3732 | 01 декември 2023
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак