10:58 | 22 ноември 22 1833

С четири вълнуващи срещи хаджиеновци отбелязаха Европейската седмица на професионалните умения

С четири вълнуващи срещи хаджиеновци отбелязаха Европейската седмица на професионалните умения / Новини от Казанлък

Европейската седмица на професионалните умения е събитие, което се организира ежегодно и във връзка с това местни, регионални и национални организации показват най-доброто от професионалното образование и обучение (ПОО). След проведените издания досега събитието се превръща в платформа за споделяне на интересна информация, свързана с ПОО в цяла Европа.

В ПГ „Иван Хаджиенов“ ученици и учители имаха възможността да участват в четири вълнуващи срещи с интересни личности. Във вторник- 15.11.2022 г., 9а клас получи цели три златни кюлчета /под формата на ценни съвети/ лично от управителя на KBC Банк България - Офис Казанлък. Г-н Николай Христов с удоволствие влезе в ролята на учител и в специално подготвения час на банкера поговори с учениците за умението да печелиш, да съхраняваш, да управляваш и да умножаваш своите финанси. Опитният банкер подари на всички, присъствали на срещата, посоки за размисъл, формули за успех, и пожелания за успешно финансово бъдеще.

В същия ден експерти от Бюро по труда в Казанлък се срещнаха с ученици от дванадесетите класове, за да ги запознаят с възможностите за работа в Европейския съюз. В институциите на ЕС работят над 60 000 души от 27-те държави от Съюза. Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира конкурси на общо основание за подбор на служители за постоянни и временни позиции. Всеки желаещ да работи за ЕС трябва да разгледа първо уебсайта на Европейската служба за подбор на персонал (EPSO). Там е обяснен процесът на подбор и са публикувани съвети относно подготовката за конкурси.

На 16.11.2022 г. на гости в 11 и 12 клас бе Павел Павлов. Възпитаник на гимназията, повярвал в мечтите си и готов да даде “кураж и хъс на учениците от от специалност КТТ /Компютърна Техника и Технологии/. Завършилият преди 6 години IT специалист успешно работи в Softproneo - компания за изработка на уеб сайтове, SEO оптимизация, реклама и високотехнологични решения. В съвсем приятелски разговор с бъдещите зрелостници господин Павлов разказа за своите ученически години, посочи пътищата за успешна реализация в ИТ сферата и увери, че „ние и нашият екип винаги сме отворени към учениците на ПГ „Иван Хаджиенов“ и техните въпроси.

На 18 ноември в Професионална гимназия “Иван Хаджиенов” гостува Владимир Спасов - прокурист на "М+С Хидравлик" АД, мениджър на 2022 година. Пред ученици и учители в препълнената актова зала на училището господин Спасов сподели емоциите си след награждаването в петнадесетото издание на единствения по рода си конкурс за висши мениджърски постижения, представи своята формула за успех в кариерата, посъветва настоящите гимназисти да изграждат и да надграждат себе си, отговори на въпросите на учениците. Господин Спасов ръководи една от партньорските фирми на гимназията и екипът ни се гордее с това, че със заразяващ личен пример, достойнство и човечност, един истински приятел на ПГ „Иван Хаджиенов“ е достоен пример за подражание. Европейската седмица на професионалните умения е събитие, на което екипът на ПГ „Иван Хаджиенов“ дава смисъл чрез провокираните разговори, споделения опит, достойните примери и посоките на всяка една възможност за професионално израстване.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Обяви от Казанлък:

Най - четени новини

за последната седмица

Язовир Копринка пълен на 60%. Започва контролирано изпускане

5675 | 22 май 2024

Мъж пострада при инцидент между лек автомобил и мотор

4416 | 23 май 2024

Да спиш в музей: Вангел, който превърна Художествената галерия в свой дом за ден

4384 | 19 май 2024

Състави от цялата страна пристигат в Казанлък за 17-ото издание на “Тъпан бие, хоро се вие“ в събота

4223 | 21 май 2024

Състезание под дъжда: Над 600 участници в старта на “Спици и бодли“ 2024

3893 | 19 май 2024

Традиционно в навечерието на 24 май, връчиха наградата „Кольо Горчев“

3622 | 21 май 2024

“Без какво не може един абитуриентски бал?“, отговарят казанлъчани/ Видео

3232 | 23 май 2024

24 творци от Казанлък представиха своя съвместна изложба “С аромат на рози“

3106 | 22 май 2024

Казанлъшката певица Ивана Иванова спечели Grand Prix от международен конкурс в Малта

2979 | 22 май 2024

За сълзите и усмивките по пътя Камино де Сантяго разказа казанлъчанинът Александрос

2534 | 21 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак