14:34 | 23 януари 23 1475

Кръгла маса „Аз работих в Европейския съюз! Можеш и ти!“ се проведе в ППМГ

Кръгла маса „Аз работих в Европейския съюз! Можеш и ти!“ се проведе в ППМГ / Новини от Казанлък

„Аз работих в Европейския съюз! Можеш и ти!“ Под това мото се проведе кръглата маса в Профилирана природо – математическа гимназия „Никола Обрешков“, гр. Казанлък, с която финализира първият спечелен от гимназията през 2021 година проект на тема „ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ПО „ПРИЛОЖНО ПРОГРАМИРАНЕ“, ОРИЕНТИРАНО КЪМ БЪДЕЩЕТО“, № 2021-1-BG 01- KA122 -VET – 000030816 по програма „ЕРАЗЪМ +“ , КД1 – „Образователна мобилност на граждани“, сектор „Професионално образование обучение“.

Гости на събитието бяха инж. Радостина Кацарова - представител на ИКТ център - един от партньорите на училището по дуалната форма на обучение на учениците по професия „Приложен програмист“  и госпожа Марияна Демирева -директор на ПГ “Иван Хаджиенов“ – първата в страната професионална гимназия, стартирала дуално обучение. На срещата присъстваха  учениците, участвали в мобилността, придружаващите по време на учебната практика учители, координаторът и ръководителят на проекта, учители, родители.

От името на всички ученици, участвали в мобилността Креса Цветкова, Джанел Мехмед, Георги Стоянов и Калоян Танев споделиха своите прекрасни впечатления и незабравими спомени от  организацията на учебните занятия в офиса на партньора Sistema Тurismo s.r.l socio Unicо, с езиците за програмиране C# и PHP, с които са се запознали, отличната подготовка и помощ, която са получили от наставниците при изпълнение на практическите задания, с богатото културно- историческо наследство на Италия, до което са се докоснали при посещението на градовете Венеция, Флоренция, Сан Марино.

Учениците бяха поздравени от госпожа Радостина Кацарова – представител на ИКТ център, която благодари от свое име и от името на центъра за поканата и за ползотворното сътрудничество, както в процеса на дуалното обучение, така и в европейския проект разработен от ИКТ център, в който част от учениците са участвали. Изразявайки  надеждата, че това сътрудничество ще продължи и в бъдеще госпожа Кацарова подари на учениците платка Arduino Uno, която  ще послужи в обучението.

Госпожа Мариана Демирева – Директор на ПГ „Иван Хаджиенов“ изрази задоволството си, че учениците  са имали шанса да проведат практика в страна  с доказани възможности в ИТ обучението и им пожела и в бъдеще да участват в европейски проекти.

Кръглата маса завърши с поздрав от ръководителя на проекта и директор на ППМГ “Никола Обрешков“ господин Красимир Дамянов, който сподели радостта си от първия успешно приключил за гимназията европейски проект и пожела на всички участници в него много здраве и още много спечелени европейски проекти за ученици и учители.

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Настоящият проект отразява само вижданията на автора и Комисията не носи отговорност за използването на съдържащата се в него информация.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

Дърво се стовари над 3 автомобила в Казанлък

11015 | 13 юни 2024

Над 60 сигнала са подадени към горещия телефон след бурята в Казанлъшко

7596 | 13 юни 2024

„М+С Хидравлик“ АД сключи Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Проект „Подкрепа за прехода към кръгова икономика”

7524 | 17 юни 2024

Откриха тялото на обявения за издирване Наско Несторов, в гориста местност край Казанлък

6112 | 16 юни 2024

Два дни Казанлък ще бъде домакин на седмия Национален фолклорен конкурс „Димитър Гайдаров“

5604 | 14 юни 2024

Галена Назърова е новата Царица Роза на Павел баня, а Александър Динев е Цар на минералната вода

5474 | 13 юни 2024

Oбявено e частично бедствено положение в Казанлъшко

4914 | 14 юни 2024

Продължава издирването на Наско Несторов от Казанлък

4678 | 15 юни 2024

Младежи от Полша, Португалия, Испания и България помагат на Шипка

3933 | 17 юни 2024

18 м/сек. са били поривите на вятър при вчерашната буря в Казанлъшко. Какво време ни очаква днес?

3588 | 14 юни 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак