14:34 | 23 януари 23 1425

Кръгла маса „Аз работих в Европейския съюз! Можеш и ти!“ се проведе в ППМГ

Кръгла маса „Аз работих в Европейския съюз! Можеш и ти!“ се проведе в ППМГ / Новини от Казанлък

„Аз работих в Европейския съюз! Можеш и ти!“ Под това мото се проведе кръглата маса в Профилирана природо – математическа гимназия „Никола Обрешков“, гр. Казанлък, с която финализира първият спечелен от гимназията през 2021 година проект на тема „ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ПО „ПРИЛОЖНО ПРОГРАМИРАНЕ“, ОРИЕНТИРАНО КЪМ БЪДЕЩЕТО“, № 2021-1-BG 01- KA122 -VET – 000030816 по програма „ЕРАЗЪМ +“ , КД1 – „Образователна мобилност на граждани“, сектор „Професионално образование обучение“.

Гости на събитието бяха инж. Радостина Кацарова - представител на ИКТ център - един от партньорите на училището по дуалната форма на обучение на учениците по професия „Приложен програмист“  и госпожа Марияна Демирева -директор на ПГ “Иван Хаджиенов“ – първата в страната професионална гимназия, стартирала дуално обучение. На срещата присъстваха  учениците, участвали в мобилността, придружаващите по време на учебната практика учители, координаторът и ръководителят на проекта, учители, родители.

От името на всички ученици, участвали в мобилността Креса Цветкова, Джанел Мехмед, Георги Стоянов и Калоян Танев споделиха своите прекрасни впечатления и незабравими спомени от  организацията на учебните занятия в офиса на партньора Sistema Тurismo s.r.l socio Unicо, с езиците за програмиране C# и PHP, с които са се запознали, отличната подготовка и помощ, която са получили от наставниците при изпълнение на практическите задания, с богатото културно- историческо наследство на Италия, до което са се докоснали при посещението на градовете Венеция, Флоренция, Сан Марино.

Учениците бяха поздравени от госпожа Радостина Кацарова – представител на ИКТ център, която благодари от свое име и от името на центъра за поканата и за ползотворното сътрудничество, както в процеса на дуалното обучение, така и в европейския проект разработен от ИКТ център, в който част от учениците са участвали. Изразявайки  надеждата, че това сътрудничество ще продължи и в бъдеще госпожа Кацарова подари на учениците платка Arduino Uno, която  ще послужи в обучението.

Госпожа Мариана Демирева – Директор на ПГ „Иван Хаджиенов“ изрази задоволството си, че учениците  са имали шанса да проведат практика в страна  с доказани възможности в ИТ обучението и им пожела и в бъдеще да участват в европейски проекти.

Кръглата маса завърши с поздрав от ръководителя на проекта и директор на ППМГ “Никола Обрешков“ господин Красимир Дамянов, който сподели радостта си от първия успешно приключил за гимназията европейски проект и пожела на всички участници в него много здраве и още много спечелени европейски проекти за ученици и учители.

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Настоящият проект отразява само вижданията на автора и Комисията не носи отговорност за използването на съдържащата се в него информация.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак