14:34 | 23 януари 23 1267

Кръгла маса „Аз работих в Европейския съюз! Можеш и ти!“ се проведе в ППМГ

Кръгла маса „Аз работих в Европейския съюз! Можеш и ти!“ се проведе в ППМГ / Новини от Казанлък

„Аз работих в Европейския съюз! Можеш и ти!“ Под това мото се проведе кръглата маса в Профилирана природо – математическа гимназия „Никола Обрешков“, гр. Казанлък, с която финализира първият спечелен от гимназията през 2021 година проект на тема „ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ПО „ПРИЛОЖНО ПРОГРАМИРАНЕ“, ОРИЕНТИРАНО КЪМ БЪДЕЩЕТО“, № 2021-1-BG 01- KA122 -VET – 000030816 по програма „ЕРАЗЪМ +“ , КД1 – „Образователна мобилност на граждани“, сектор „Професионално образование обучение“.

Гости на събитието бяха инж. Радостина Кацарова - представител на ИКТ център - един от партньорите на училището по дуалната форма на обучение на учениците по професия „Приложен програмист“  и госпожа Марияна Демирева -директор на ПГ “Иван Хаджиенов“ – първата в страната професионална гимназия, стартирала дуално обучение. На срещата присъстваха  учениците, участвали в мобилността, придружаващите по време на учебната практика учители, координаторът и ръководителят на проекта, учители, родители.

От името на всички ученици, участвали в мобилността Креса Цветкова, Джанел Мехмед, Георги Стоянов и Калоян Танев споделиха своите прекрасни впечатления и незабравими спомени от  организацията на учебните занятия в офиса на партньора Sistema Тurismo s.r.l socio Unicо, с езиците за програмиране C# и PHP, с които са се запознали, отличната подготовка и помощ, която са получили от наставниците при изпълнение на практическите задания, с богатото културно- историческо наследство на Италия, до което са се докоснали при посещението на градовете Венеция, Флоренция, Сан Марино.

Учениците бяха поздравени от госпожа Радостина Кацарова – представител на ИКТ център, която благодари от свое име и от името на центъра за поканата и за ползотворното сътрудничество, както в процеса на дуалното обучение, така и в европейския проект разработен от ИКТ център, в който част от учениците са участвали. Изразявайки  надеждата, че това сътрудничество ще продължи и в бъдеще госпожа Кацарова подари на учениците платка Arduino Uno, която  ще послужи в обучението.

Госпожа Мариана Демирева – Директор на ПГ „Иван Хаджиенов“ изрази задоволството си, че учениците  са имали шанса да проведат практика в страна  с доказани възможности в ИТ обучението и им пожела и в бъдеще да участват в европейски проекти.

Кръглата маса завърши с поздрав от ръководителя на проекта и директор на ППМГ “Никола Обрешков“ господин Красимир Дамянов, който сподели радостта си от първия успешно приключил за гимназията европейски проект и пожела на всички участници в него много здраве и още много спечелени европейски проекти за ученици и учители.

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Настоящият проект отразява само вижданията на автора и Комисията не носи отговорност за използването на съдържащата се в него информация.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Познавате ли гражданските си права?

Най - четени новини

за последната седмица

Мъж избяга с автомобила си през оградата на наказателния паркинг в Казанлък / Видео

8763 | 02 декември 2023

Двама души загинаха при тежка катастрофа на разклона за Бузлуджа

7375 | 01 декември 2023

Спор за изпреварване завърши с побой

6486 | 01 декември 2023

57-годишен мъж издъхна на казанлъшка улица

5885 | 26 ноември 2023

Въведоха еднопосочно движение по седем улици в Казанлък

5591 | 29 ноември 2023

Доживотна присъда за полицая от Казанлък, убил гръцки лекар в Крит. Любовницата му ще лежи 15 години в затвора

5206 | 27 ноември 2023

Спасиха бедстващо семейство на пътя Дунавци - Шипка

3372 | 26 ноември 2023

Не пътувайте северно от Казанлък, ако не е наложително!

3343 | 26 ноември 2023

Община Казанлък обявяви конкурс за заемане на длъжността „Главен архитект“

2999 | 01 декември 2023

Отвориха “Хаинбоаз“ за леки автомобили. Проходът “Шипка“ остава затворен/ Обновена

2688 | 26 ноември 2023
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак