14:58 | 16 февруари 23 1320

Зачестиха случаите на запалени контейнери в Казанлък. Три изгоряха само за ден

Зачестиха случаите на запалени контейнери в Казанлък. Три изгоряха само за ден / Новини от Казанлък

Наши читатели и Общинско предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата” сигнализираха за зачестили случаи на запалени контейнери в Казанлък.

Според справка на kazanlak.com само за седмица са изгорели 6 пластмасови кофи за смет в рамките на град Казанлък. Само през вчерашния ден бяха унищожени 3 контейнера – един на бул. „23 Пехотен Шипченски полк” и два в квартал Изток. Казанлъчани сигнализират и за силен дим и задушлива миризма, вследствие на горящите контейнери.

Попитахме директорът на Общинското предприятие Теменужка Люцканова, каква е най-честата причина за тези инциденти. Нейният отговор бе категоричен – изхвърлена незагасена жар от печки и камини.

„Възмутени сме от това кощунство! За мен подобни постъпки са лишени от смисъл. Ние не можем да смогнем на съдове. Да, купуваме контейнери, но количеството, което имаме в резерв не е толкова голямо. Жалко е, защото всеки един повреден контейнер от подобен инцидент не може да бъде поправен, а това са парите на данъкоплатците.”, заяви пред kazanlak.com Теменужка Люцканова.

Тя добави също, че цената на един съд за смет е над 350 лв., а тези инциденти са зачестили напоследък, което рязко намалява капацитета на резерва от съдове.

Люцканова призовава за по-отговорно отношение към сметоизхвърлянето във всеки дом и съветва преди да изхвърлим пепелта от печката в контейнера, да се уверим, че няма жар или въглени в нея.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак