13:44 | 22 март 23 6491

Националното сдружение на извънболничната помощ е факт. Д-р Пейчев е един от основателите

Националното сдружение на извънболничната помощ е факт. Д-р Пейчев е един от основателите / Новини от Казанлък

Учредиха Национално сдружение на изпълнителите на извънболнична медицинска помощ – това са ДКЦ-та, медицински центрове, както и СИМП-ове. Новината съобщи директорът на Районна поликлиника Казанлък д-р Красимир Пейчев, който е един от основателите и зам.-председател на сдружението.

Целта на сдружението е да защитава интересите на медицинските заведения за доболнична помощ и да спомага за по-добрата комуникация между институциите, относно решаването на проблемите в извънболничната помощ.

„Трябва да защитим собствените си интереси и интересите на тези, които идват след нас. Защото ако продължат така нещата системата ще се изпразни. И това ще стане съвсем скоро, когато моите връстници излязат в пенсия, както и тези 2-3 години след нас. По-младите колеги трябва да намерят този хабитат за атрактивен и да влязат в него.”, коментира д-р Пейчев.

Сдружението бе създадено на 18 март в зала Тервел на Парк-хотел Стара Загора. Областният град бе избран за сборен пункт, поради удобното местоположение в центъра на страната. При учредяването присъстваха над 30 специалисти от цялата страна.

„Вратите ни са отворени и се надяваме, че проблемите в извънболничната помощ ще бъдат чути директно този път.”, заяви управителят на казанлъшката поликлиника.

Според него липсата на кадри остава най-наболял проблем, докато ниското заплащане в доболничната помощ ще бъде коригирано. „Повишаването на паричния поток, който се влива в извънболничната помощ може да стане единствено чрез увеличаване цената на прегледа. Ако се постигне цената за преглед да бъде повишена до 50-60 лв., това би нивелирало нещата до известна степен.”, смята д-р Пейчев.

Всъщност тази организация наследява, сдружението на медицинските центрове от необластните общини, което бе учредено през юни миналата година в Казанлък, в конферентната зала на Районна поликлиника. То бе реализирано по инициативата на д-р Катя Ганова, управител на медицински център „Тервел“ в град Добрич.

Сдружението сформира контактна група, част от която бе и д-р Пейчев. Групата реализира срещи със служебния министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, както и с председателя на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров. Там те споделиха част от проблемите си, като получиха съвет сдружението да бъде разширено и да обхване и областните градове.

Така за председател на Националното сдружение отново единодушно бе избрана д-р Ганова, която даде идеята за тази организация. Заместник председател стана директорът на ДКЦ Районна Поликлиника Казанлък д-р Красимир Пейчев.

На учредяването на сдружението присъстваха д-р Иван Маджаров, председателят на Регионален лекарски съюз - Стара Загора д-р Генка Пейчева и д-р Веселинов, който е от Добрич и е от Националния управителен съвет на БЛС.

„Сега трасираме този път. Работата ни тепърва започва, ще продължим със срещите и събранията, за да обсъждаме наболелите проблеми, тъй като от различните региони колегите може да имат различни казуси. А когато имаме правителство и приет бюджет вече може да се мисли за стъпките за решаването им.”, допълни още д-р Пейчев.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Управителният съвет на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ град Казанлък съобщава на своите членове , че...

Платени съобщения 10/03/2024 гр.Казанлък
Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес. Без Посредник- Директно от собственик. Възможност...

Платени съобщения 06/03/2024 гр.Казанлък
 Kia Казанлък -Мончев-90 ООД  търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

Kia Казанлък -Мончев-90 ООД търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

За длъжността ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС, трябва да имате средно...

Работа 06/03/2024 гр.Казанлък
Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък
“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък
Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак