13:44 | 22 март 23 6550

Националното сдружение на извънболничната помощ е факт. Д-р Пейчев е един от основателите

Националното сдружение на извънболничната помощ е факт. Д-р Пейчев е един от основателите / Новини от Казанлък

Учредиха Национално сдружение на изпълнителите на извънболнична медицинска помощ – това са ДКЦ-та, медицински центрове, както и СИМП-ове. Новината съобщи директорът на Районна поликлиника Казанлък д-р Красимир Пейчев, който е един от основателите и зам.-председател на сдружението.

Целта на сдружението е да защитава интересите на медицинските заведения за доболнична помощ и да спомага за по-добрата комуникация между институциите, относно решаването на проблемите в извънболничната помощ.

„Трябва да защитим собствените си интереси и интересите на тези, които идват след нас. Защото ако продължат така нещата системата ще се изпразни. И това ще стане съвсем скоро, когато моите връстници излязат в пенсия, както и тези 2-3 години след нас. По-младите колеги трябва да намерят този хабитат за атрактивен и да влязат в него.”, коментира д-р Пейчев.

Сдружението бе създадено на 18 март в зала Тервел на Парк-хотел Стара Загора. Областният град бе избран за сборен пункт, поради удобното местоположение в центъра на страната. При учредяването присъстваха над 30 специалисти от цялата страна.

„Вратите ни са отворени и се надяваме, че проблемите в извънболничната помощ ще бъдат чути директно този път.”, заяви управителят на казанлъшката поликлиника.

Според него липсата на кадри остава най-наболял проблем, докато ниското заплащане в доболничната помощ ще бъде коригирано. „Повишаването на паричния поток, който се влива в извънболничната помощ може да стане единствено чрез увеличаване цената на прегледа. Ако се постигне цената за преглед да бъде повишена до 50-60 лв., това би нивелирало нещата до известна степен.”, смята д-р Пейчев.

Всъщност тази организация наследява, сдружението на медицинските центрове от необластните общини, което бе учредено през юни миналата година в Казанлък, в конферентната зала на Районна поликлиника. То бе реализирано по инициативата на д-р Катя Ганова, управител на медицински център „Тервел“ в град Добрич.

Сдружението сформира контактна група, част от която бе и д-р Пейчев. Групата реализира срещи със служебния министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, както и с председателя на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров. Там те споделиха част от проблемите си, като получиха съвет сдружението да бъде разширено и да обхване и областните градове.

Така за председател на Националното сдружение отново единодушно бе избрана д-р Ганова, която даде идеята за тази организация. Заместник председател стана директорът на ДКЦ Районна Поликлиника Казанлък д-р Красимир Пейчев.

На учредяването на сдружението присъстваха д-р Иван Маджаров, председателят на Регионален лекарски съюз - Стара Загора д-р Генка Пейчева и д-р Веселинов, който е от Добрич и е от Националния управителен съвет на БЛС.

„Сега трасираме този път. Работата ни тепърва започва, ще продължим със срещите и събранията, за да обсъждаме наболелите проблеми, тъй като от различните региони колегите може да имат различни казуси. А когато имаме правителство и приет бюджет вече може да се мисли за стъпките за решаването им.”, допълни още д-р Пейчев.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак