15:16 | 23 март 23 2735

Петима, сред които жена и непълнолетен, са обвинени за масовия бой на пазара

Петима, сред които жена и непълнолетен, са обвинени за масовия бой на пазара / Новини от Казанлък

Петима души са привлечени към наказателна отговорност и са задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление след масовия побой на паркинга на Кооперативния пазар в Казанлък от 20 март. Това са 42-годишната А. Е., 16-годишният К. К., С. Е. на 41 години, М. Ш. на 22 години и С. Т. на 21 години. Това съобщи на брифинг пред журналисти окръжният прокурор Дичо Атанасов.

След инцидента един човек загина, петима и към момента се борят за живота си, а още няколко души са с различни телесни наранявания, посочи още той. От думите му стана ясно, че обвинения са повдигнати на една жена, един непълнолетен гражданин на 17 години и три пълнолетни лица. От събраните доказателства спрямо тях е повдигнато обвинение за убийство по чл. 115 от Наказателния кодекс (НК), но ако бъдат събрани достатъчно доказателства за особена жестокост, може да бъде преквалифицирано и по чл. 116 от Наказателния кодекс.

С опасност за живота след инцидента в момента са петима души, настанени в болнични заведения в Казанлък и Стара Загора. "Трима от тях са в особено тежко състояние, те са с травми, несъвместими с живота", коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Лазар Христов.

Окръжният прокурор обясни още, че събирането на доказателства е продължило по-дълго време. „Наложи се да се извършат огледи на пет автомобила. От четири от тях бяха иззети веществени доказателства – различни земеделски и други сечива, дървени пособия, колове, брадви, ножове, някои от тях със следи от червено-кафява материя, наподобяваща кръв. Извършени са огледи и на местопроизшествия на три места. Предстои и назначаване на още експертизи. По случая се работеше денонощно с органите на Районно управление – Казанлък и ОДМВР – Стара Загора“, каза още той.

Обвинените са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, а гледането на тяхната постоянна мярка за неотклонение се очаква да бъде в рамките на утрешния ден, посочи Дичо Атанасов. Според него кръгът на обвиняемите пет лица със сигурност ще бъде разширен. "Не говорим само за убийството, има и множество лица с телесни повреди и такива в тежко състояние, могат да бъдат повдигнати обвинения в опит за убийство, причиняване на телесни повреди и други", коментира прокурорът.

Както БТА съобщи, сбиването е възникнало малко преди 14:00 часа в понеделник. Причината е вражда между два рода, а инцидентът е станал след съдебно дело в Районния съд в Казанлък между същите лица.

БТА-Стара Загора

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

Дърво се стовари над 3 автомобила в Казанлък

10520 | 13 юни 2024

Броени дни остават до началото на Празника на розата и минералната вода в Павел баня

7524 | 11 юни 2024

Над 60 сигнала са подадени към горещия телефон след бурята в Казанлъшко

7142 | 13 юни 2024

Випуск съученици се събра отново след 40 години. 90-годишният Христо Гъдев бе почетен гост на бала им/ ВИДЕО

6446 | 12 юни 2024

Хижа “Бузлуджа“-стара е сред номинираните в „Хижа на годината“

5344 | 10 юни 2024

Откриха тялото на обявения за издирване Наско Несторов, в гориста местност край Казанлък

5306 | 16 юни 2024

Верижна катастрофа в близост до разклона за село Дунавци затруднява движението

5179 | 12 юни 2024

Галена Назърова е новата Царица Роза на Павел баня, а Александър Динев е Цар на минералната вода

5026 | 13 юни 2024

Два дни Казанлък ще бъде домакин на седмия Национален фолклорен конкурс „Димитър Гайдаров“

4971 | 14 юни 2024

НИТИ ЕАД се представи на Международното изложение ХЕМУС 2024

4372 | 12 юни 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак