11:59 | 03 април 23 10947

Учители и ученици от Механото посетиха партньорите си от ПГЛП „Райна Княгиня“ Хасково

Учители и ученици от Механото посетиха партньорите си от ПГЛП „Райна Княгиня“ Хасково / Новини от Казанлък

Екипът на ПГ „Иван Хаджиенов“ се завърна от тридневно посещение в гр. Хасково, където стана едновременно гост и участник в поредица от дейности, заложени в проект „Иновации в действие“.

Четирима учители и още толкова ученици посетиха училището на нашите партньори от ПГЛП „Райна Княгиня“. Домакините бяха подготвили изключително емоционална програма, в която предложиха иновативно пътуване през времето, нестандартно поднасяне на учебно съдържание, любезно съдействие в обмяната на опит, професионално отношение в споделените практики и колегиално приятелство.

Целта на визитата бе да се наблюдава иновативна практика в училището партньор по НП „Иновации в действие“ и в работна среща след това да бъде споделен опитът на двете учебни заведения в работата с учениците в часовете по практика, теоретично обучение и комбинацията на тези дисциплини с предметите от общообразователния цикъл.

Темата на педагогическата практика бе „Мадам Бовари – живот в свят на романтични илюзии и мечти“. Учебният час продължи точно 45 минути, които приминаха неусетно, докато учениците представяха сюжета на романа на Флобер и особеностите в образа на Мадам Бовари. Неочаквано в класната стая се появи и импровизиран съдебен екип, който ни направи свидетели на съдебно семейно дело.

Разговорът продължи с учителя по история и цивилизация и заедно с учениците той представи основните характеристики на Реализма. Гостите се пренесоха в красивия свят на роклите на Мадам Бовари, представени от учениците от специалност конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил. Разбира се, самата литературна героиня, облечена в една от своите рокли, през цялото време бе едновременно ученик, манекен, обвиняем и демонстратор- детайлите на нейния тоалет бяха коментирани заедно с преподавателите по специални предмети.

В края на урока гостите се запознаха с още два детайла от външността на литературната героиня - прическата, изработена по време на настоящия учебен час от учениците от специалност фризьорство /под зоркото наставничество на учителя по фризьорство/ и шапките на Ема Бовари /нарисувани с помощта на учителя по изобразително изкуство/.

В рамките на посещението имахме възможност да разгледаме учебните кабинети, работилниците, специализираните кабинети и да станем свидетели на трескавата подготовка за събитията от представителния ден.

Домакините продължиха с дръзките изненади в иновативните практики, като ни направиха свидетели на грандиозно ревю, в което представиха както класически тоалети, така и елегантни решения във визията от съвременността. Ревюто неусетно премина в импровизиран бал, а сред участниците на подиума и сцената видяхме както учениците, така и техните сърцати учители- екипно, с настроение, партньорски!

В нашето „иновативно приключение“ се включиха и две неиновативни партньорски училища- ПГТХВП „Св. Св. Кирил и Методий“ Момчилград, и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Шипка.

Наред с наситената програма, осигурена от домакините, успяхме да разгледеме и забележителности в района на Хасково - Монумента „Св. Богородица“, камбанарията, параклиса, църквата „Св. Богородица“, църквата „Успение Богородично“ в с. Узунджово и Александровска гробница.

ПГ "Иван Хаджиенов"

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

Дърво се стовари над 3 автомобила в Казанлък

10517 | 13 юни 2024

Броени дни остават до началото на Празника на розата и минералната вода в Павел баня

7520 | 11 юни 2024

Над 60 сигнала са подадени към горещия телефон след бурята в Казанлъшко

7138 | 13 юни 2024

Випуск съученици се събра отново след 40 години. 90-годишният Христо Гъдев бе почетен гост на бала им/ ВИДЕО

6442 | 12 юни 2024

Хижа “Бузлуджа“-стара е сред номинираните в „Хижа на годината“

5342 | 10 юни 2024

Откриха тялото на обявения за издирване Наско Несторов, в гориста местност край Казанлък

5280 | 16 юни 2024

Верижна катастрофа в близост до разклона за село Дунавци затруднява движението

5177 | 12 юни 2024

Галена Назърова е новата Царица Роза на Павел баня, а Александър Динев е Цар на минералната вода

5024 | 13 юни 2024

Два дни Казанлък ще бъде домакин на седмия Национален фолклорен конкурс „Димитър Гайдаров“

4962 | 14 юни 2024

НИТИ ЕАД се представи на Международното изложение ХЕМУС 2024

4370 | 12 юни 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак