16:43 | 04 април 23 12072

Наградиха най-добрите хаджиеновци от състезанието на Арсенал, което сложи финала на Месеца на професиите

Наградиха най-добрите хаджиеновци от състезанието на Арсенал, което сложи финала на Месеца на професиите / Новини от Казанлък

Днешният ден отбеляза тържествено приключването на Месеца на професиите в ПГ „Иван Хаджиенов”. В актовата зала на гимназията се проведе награждаването от състезание, което се проведе в последните 2 седмици от традиционния месец за двете специалности в направление Машиностроене – Мехатроника и Машини и системи с ЦПУ.

Състезанието се проведе в два етапа, като първия бе в тестова форма с по 15 въпроса, а във втория етап учениците трябваше да направят чертеж на детайл, чрез изучаваната в гимназията система AutoCAD.

В надпреварата, под наслов „Арсенал - дом на ДОМИНО”, взеха участие най-знаещите и можещи ученици от 11 и 12 клас от двете специалности.
Идеята за надпреварата в тези две специалности всъщност идва от най-големия партньор в дуалното обучение на гимназията – завод „Арсенал” АД и в частност Владимир Чучумишев и Николай Куцаров. Именно те днес наградиха първенците лично и осигуриха разнообразие от награди.

„Много се радваме, че най-накрая реализирахме нашата идея. Надяваме се състезанието, а и наградите да създадат допълнителна мотивация за участие и това съревнование да стане традиционно, да преживее много ръководства както на гимназията, така и на фирмата Арсенал.”, сподели Чучумишев в началото на награждаването.

Директорът на гимназията Мариана Демирева също приветства учениците в залата с думите: „На днешния ден закриваме четирите седмици на четирите специалности, в които обучаваме техници. Изключително съм горда от факта, че във всяка една от седмиците вие, нашите ученици, достойно представихте своята професия и специалност.”

Ето и кои са победителите:

Специалност „Мехатроника”

1 място Християн Любенов от 12 г клас
2 място Анатоли Иванов от 11 г клас
3 място Петър Пильонов от 11 г клас

Специалност „Машини и системи с ЦПУ”

1 място Денислав Караколев от 12 в клас
2 място Йордан Маринов от 11 в клас
3 място Николай Бонев 12 в клас

Първенците получиха куп предметни награди, осигурени от „Арсенал”АД, сред които бяха електронна книга, механичен шублер, външен хард диск, комплект безжични клавиатура и мишка и много други.

Освен призьорите, подаръци и сувенири получиха и всички участници в надпреварата.

Наградите за хаджиеновци не спират до тук. Още на 24-25 март дванайсетокласничката Катрин Евтимова и единайсетокласникът Анатоли Иванов грабнаха призови места в националната надпревара „Най-добър млад заварчик”.

Състезанието се проведе във фирма „Нексас” ЕООД” в град София, а до финалите достигнаха 10 професионални гимназии от цялата страна.
И двамата казанлъшки ученици спечелиха втори места. Катрин грабна среброто в МИГ/МАГ заваряването, а Анатоли в Ръчното електродъгово заваряване.

Като допълнение към състезанието учениците трябваше да представят и заварени художествени композиции, като Катрин изуми журито със своята скулптура „Хубава жена”. 

Според преподавателят на двамата ученици инж. Петър Ганчев, хаджиеновци са заслужавали първите места, но са били пренебрегнати от журито. „Втора година, малко не достига в оценката на Анатоли да стане победител. Катрин също се представи отлично, и не смятам, че другите състезатели са демонстрирали по-добри умения от нашите възпитаници.”, заяви Ганчев. Въпреки това хаджиеновци не се отказват и се готвят още по-упорито за състезанието догодина.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък
Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Фирма ”Дамасцена” ЕООД набира персонал за своя козметичен магазин, намиращ се в Етнографски комплекс ”Дамасцена”,...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Скъпи приятели, СНЦ “Приятели на Фолклора“ гр.Казанлък, отново Ви кани на Празнично хоро по случай Трети Март! Заповядайте...

Платени съобщения 22/02/2024 гр.Казанлък
Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН ОЧЕН ПРЕГЛЕД в Оптика ”Новий зир”

Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН ОЧЕН ПРЕГЛЕД в Оптика ”Новий зир”

Перфектните очила за теб в Оптика ”Новий зир”! - Безплатен очен преглед от специалист по очна оптика от гр. Варна...

Платени съобщения 31/01/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак