16:51 | 19 април 23 11742

Филиалите на Галерията отварят и за лични празници, събития или офис на открито

Филиалите на Галерията отварят и за лични празници, събития или офис на открито / Новини от Казанлък

Художествена галерия - Казанлък отваря своите филиали за лични празници и събития. Това обяви екипът на Галерията днес в социалните мрежи със следните думи:

“Скъпи приятели на Галерията,
за нас си остава основна мисия да ви въвличаме в приключението Изкуство, като отваряме пространствата на филиалите ни за вашите лични празници и събития. Възползвайте се от отзивчивия ни екип, за да си създадете само ваше споделено пространство за срещи между приятели или офис на открито. Ние ще ви очакваме, за да бъдем ваши домакини, заедно в изкуството!”

Художествена галерия – Казанлък разполага с два филиала. Това са къщите музеи „Ненко Балкански” и „Дечко Узунов”.

Къща музей „Ненко Балкански” се намира на ул. "Генерал Радецки" 17. Обновената родна къща на казанлъшкия живописец, с построената към нея експозиционна зала, е открита за посещения през 1991 г. От 2021 г. две от залите на институцията са преобразувани в пространства за временни изложби.

Къща музей „Дечко Узунов” се намира срещу Куленската църква, на ул. "Княз Мирски" 24. Родната къща на акад. Дечко Узунов е възстановена по скици на художника от Община  Казанлък  още приживе, като е променена нейната локация. Къщата музей е открита за посещение едва през 1987 г. Изпълнявайки волята на твореца, съпругата му Олга Узунова дарява на галерията 93 негови творби, част от които са подредени като постоянна експозиция. Тя е  разположена в четирите стаи на къщата. Показани са негови живописни творби от различни творчески периоди, както и  4 творби на Дечко Узунов, подарени от племенниците на художника – Атанас и Христо Нейкови.

Къщата музей „Дечко Узунов“ разполага и с две зали за временни изложби.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак