11:38 | 05 май 23 8776

В ППМГ “Никола Обрешков“ споделят испанския опит в обучението по математика

В ППМГ “Никола Обрешков“ споделят испанския опит в обучението по математика / Новини от Казанлък

Днес, за да изпълни своето предназначение и да отразява тенденциите на глобализация и интеграция в обществото, образованието трябва да се базира на следните 4 стълба:

- Да се научим да знаем;
- Да се научим да правим;
- Да се научим да живеем заедно;
- Да се научим да бъдем.

Затова то е подчинено на нови цели и подходи, сред които: аналитично и креативно мислене, ефективно решаване на проблемите, развиване на умения у учители и ученици за създаване на атмосфера на толерантност, уважение и разбиране на нуждите на всеки ученик, за екипна работа между учители и между учители и ученици при обучение от разстояние.

В търсене и прилагане на форми, методи и подходи за привличане и мотивиране на учениците за учебен труд и професионална реализация, за формиране на личностни качества и за приобщаване към европейските ценности, работна група от 5–ма преподаватели по природо–математически науки, участва в мобилност по проект „Европейска мобилност за модерно образование“ № 2022-1-BG 01- KA122 -SCH- 000075118 по програма „ЕРАЗЪМ +“ , КД1 – „Образователна мобилност на граждани“, сектор „Училищно образование“ в гр. Малага, Испания.

Видяното и наученото в образователните институции на Испания бе приложено в изнесения от господин Евгени Георгиев – главен учител в ППМГ "Никола Обрешков", открит урок на тема "Дробни уравнения - упражнения" с учениците от 8 г клас профил "Природни науки".

След проверка на домашната работа бяха решени последователно 3 задачи, давани на ДЗИ по математика с нарастваща трудност. В задачите учениците приложиха знанията си за разлагане на множители, търсене на дефиниционно множество и др. Увличайки и ръководейки учениците по пътя на затвърждаване на материала, учителят стимулира интересите  и способства за развитие на креативното мислене на учениците.

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Настоящият проект отразява само вижданията на автора и Комисията не носи отговорност за използването на съдържащата се в него информация.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак