14:38 | 26 май 23 8292

Лекция, посветена на създаването и концепцията за развитие на новия филиал на Галерията ще се проведе в музей „Ахинора“

Лекция, посветена на създаването и концепцията за развитие на новия филиал на Галерията ще се проведе в музей „Ахинора“ / Новини от Казанлък

Като част от политиката на екипа на Художествена галерия - Казанлък за прозрачност, само дни след откриването на новия филиал на институцията - музей „Ахинора“, ще се проведе лекция, в която ще бъде представена подробна информация за създаването на новата структура и концепцията ѝ за развитие през следващите години.

Събитието е предвидено да се състои на 28-ми май /неделя/ от 18:00 часа в музей „Ахинора“.

"В рамките на срещата ще имаме възможност заедно да огледаме множество детайли от тематико-експозиционния план на новото музейно пространство, както и да коментираме някои неизвестни до този момент факти от житейския и творчески път на художника Иван Милев. Ще хвърлим поглед и върху първата временна изложба, подредена в музей „Ахинора“ - „Оцелелите“ - изложба, която е истинско културно събитие за изложбения живот в страната, не само защото позволява на публиките за първи път да се докоснат до една частна колекция, която в по-голямата си част е непозната за публиките, но и защото интегрална част от нея е единственият живописен портрет излязъл изпод четката на Иван Милев - „Портрет на Анна Каменова“ от 1924 г. Портрет, който век след своето сътворяване гостува за първи път в родния град на художника.", споделят от екипа на Галерията.

Предстоящата лекция е и възможност за разговор върху феномена „частна колекция“ и способността на произведенията на изкуството да са „пазители“ на множество невидими истории, белязали безвъзвратно развитието ни като общество.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак