15:47 | 01 юни 23 7348

Лятна академия за малките, професионален курс „Програмист“- за големите деца!

Лятна академия за малките, професионален курс „Програмист“- за големите деца! / Новини от Казанлък

Запазваме условията за лятната академия в ИКТ "Център" от миналата година – до 12 деца на възраст 7-10 години, от 8:30 до 12:30 ч. Започваме от 12 юни.

Както вече знаете, нашата лятна академия е формат, който превежда децата през едно напълно ново за тях преживяване, в което имат възможността да разкрият и развият умения и потенциали, за които дори не са подозирали. Комбинира програмиране, роботика, езици - български и английски, рисуване, спорт и природа, музеи и галерии. Децата ще се обучават на алгоритмично мислене и блоково-програмиране с Code.org и базово ниво на Scratch3. Английски ще учат под формата на игри. Ще рисуват на компютър и на хартия под ръководството на преподавател. Освен това разполагаме и с комплекти Lego Mindstorms Education EV3 и Lego Spike Prime. Вече 40 години комплектите и материалите LEGO® Education разпалват интереса на деца и младежи към наука (S), технология (T), инженерство (E), изкуства (A) и математика (M), абревиатурата STEAM. Ще се запознаят и с роботите Finch и Blue-Bot. Децата конструират и програмират действията на роботите и навлизат неусетно в областта на изкуствения интелект и технологиите на бъдещето. Те разбират, че могат да научат и направят толкова много неща, добиват увереност, използват в пълна сила своето въображение, общуват без телефони и създават приятелства. Много от децата продължават в Детската академия по програмиране и роботика. Други, които са летни гостенчета, отново идват следващата ваканция.

Новата тема за това лято е 3D моделиране и принтиране на моделиране и принтиране на 3D принтер!

Освен, че учим, творим и се забавляваме, ние и спортуваме. Поне два пъти седмично сме на игрищата на Стадиона, в парк „Тюлбето“ и веднъж – на басейн, когато времето позволява. Ще има и пеене, караоке, танци, филми, забавления, четене на книги, посещение на библиотека, музеи, галерия и други интересни места. Повече информация, записване и плащане - във формуляра https://forms.gle/12wM7w8nD5Z8htJr8

Децата ще се приемат закусили и с шише с вода и шапки. Не се допуска внасяне на храна в компютърната зала. Не разрешаваме никакви покупки през време на занималнята. Предлагаме плод, шоколад или сладолед като късна закуска към 11 ч. Едноседмичните посещения са с пакетна цена. Намаление за децата от целогодишните курсове на Детската академия и при второ дете от едно семейство – 10 %. Заявка за седмицата и заплащане – предната седмица.

Детската академия по програмиране и роботика „ИКТ Център“ вече 8 години предлага занимания, с които да мотивираме развитието на децата в света на технологиите, за да получат основни дигитални умения и компетентности, така необходими в днешно време и още повече в бъдещето. Разполагаме с голяма STEAM зала с 12 компютърни работни места, роботи - Lego, BlueBot, Finch, разработки с микроконтролери, принтер, 3D принтер, мини лаборатория по електроника. Заниманията са съобразени с възрастта на децата и ученето при нас е под формата на правене и игри. Участваме всяка година в Национални състезания по програмиране IT Знайко и по роботика „Роботика за България“ и се представяме достойно! Организираме и обучения на учители в тези направления. Детската академия по програмиране и роботика ИКТ Център стана асоцииран член на национално сдружение „Професионална асоциация по роботика и автоматизация“, което ще помогне като възможности за обучения и изяви на нашите робо-инженери и програмисти! Всяка година сме и със собствени разработки на роботи в младежки технически фестивали, събития „MEET AND CODE”, “Europe Code Week” и други, с идеята да промоцираме образователната роботика сред учениците.

И новина в аванс - от юли Центъра за професионално обучение към "ИКТ Център" стартира за втора поредна година професионален курс за ученици завършили 10 клас, които ще се обучават в рамките на 1 година, за да придобият професия "Програмист". Обученията ще са всяка събота с обучители - преподаватели от ППМГ, по учебна програма на МОН, разработена от SoftUni. За 12 обучаеми е осигурено безплатно двуседмично обучение в Испания, гр. Севиля  на тема "Колаборативна роботика" по програма „Еразъм+“. За повече инфо и записване - https://forms.gle/NaVnAuEppTptiFm1A

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

Нарушител отнесе глоба от 2 бона и загуби правото да лови риба на яз. Копринка

36756 | 08 юни 2024

Дърво се стовари над 3 автомобила в Казанлък

9818 | 13 юни 2024

Емблематичният мотосъбор на “Черните рози“ събра хиляди край Казанлък

9654 | 09 юни 2024

Броени дни остават до началото на Празника на розата и минералната вода в Павел баня

7089 | 11 юни 2024

Над 60 сигнала са подадени към горещия телефон след бурята в Казанлъшко

6598 | 13 юни 2024

Випуск съученици се събра отново след 40 години. 90-годишният Христо Гъдев бе почетен гост на бала им/ ВИДЕО

5559 | 12 юни 2024

Пешеходец пострада при пътен инцидент в Източното

5030 | 08 юни 2024

Хижа “Бузлуджа“-стара е сред номинираните в „Хижа на годината“

4984 | 10 юни 2024

Верижна катастрофа в близост до разклона за село Дунавци затруднява движението

4727 | 12 юни 2024

НИТИ ЕАД се представи на Международното изложение ХЕМУС 2024

3916 | 12 юни 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак