09:31 | 19 юли 23 8337

Казанлъчанинът Любомир Синев със страхотно представяне в екстремния шампионат на Румъния

Казанлъчанинът Любомир Синев със страхотно представяне в екстремния шампионат на Румъния / Новини от Казанлък

На провелото се този уикенд в Румъния Ditrocks Hard Enduro, което бе пети кръг от  хард ендуро шампионата на Румъния, казанлъчанинът записа 6-та позиция в крайното класиране в неговия клас. Това бе и първото му състезание зад граница.

Състезанието бе белязано с изключително пъстър от към националности стартов списък. Общо 197 състезатели от България, Румъния, Белгия, САЩ, Полша, Литва, Унгария, Казахстан, Израел, Великобритания, Италия, Испания, Австрия, Мексико, Чехия, Германия и Нова Зеландия застанаха на старт.

Първият състезателен ден в петък бе типичен ендурокрос, в който 14-годишният Синев успя да вземе 6-та позиция. Този ден бе и важен за взимане на по-предна стартова позиция в съботния ден, който бе навигация по ленти.

Около 90км. бе съботната навигация, която според казанлъчанина е значително по-трудна от тази в шампионата в България. В този състезателен ден Любомир Синев от Ендуро клуб Севтополис успя да завоюва 4-та позиция между 79 състезатели.

В неделя, младата надежда в ендурото трябваше да премине около 65км. по каменистите трасета на Трансилванска Румъния.

„Стартирах и бързо успях да изпреваря някои момчета преди мен. На 20-тия километър видях един състезател, който по екипировка и  мотор ми приличаше на лидера в класирането и реших да го следвам, без да гледам маркировката. Това разбира се ми изигра много лоша шега, защото се оказа, че следвах състезател от клас Про! А нашият трак е бил паралелна пътека малко по – надолу.  С големи мъки се качих до контролата, от където ми казаха, че това не е моят трак и трябваше да се върна. Това ми отне много време и със сигурност, ще ми е обеца на ухото. С тази си грешка със сигурност паднах няколко позиции надолу, но това е спорта“ сподели за kazanlak.com Любомир Синев и допълва:

„Доволен съм от представянето си. Не съм и предполагал, че ще успея да завърша на такава позиция. Много ми хареса навигацията по ленти. Като организация състезанието ми се стори по – слабо от състезанията в нашия шампионат, но това е моя и субективна преценка. Като цяло съм много доволен!“

Съвсем очаквано Теодор Кабакчиев (Еконт) спечели в най-престижния клас ПРО с убедителна преднина пред своите конкуренти. Последната година габровецът, подкрепен от Еконт продължава да жъне световни успехи и се надяваме да го видим на почетната стълбичка на RedBull Romaniacs и тази година, както и на стълбичката в крайното класиране за Световния Хард Ендуро Шампионат (FIM Hard Enduro World Championship).

Борис Чакъров от Мото Дружина Банско не успя да финишира в клас ПРО заради повреда на машината, а Мартин Маринов от старозагорския Crazy Job, след тежки битки успя да се класира на 21 позиция от 70 участници в клас Експерт.

Към момента, 14 годишният Любомир Синев е лидер във временното класиране на Републиканския ни еднуро шампионат в клас „Стандарт“ и „Стандарт Джунър“.

След лятната пауза има още два кръга от BG-X шампионата, които ще се проведат в Дамасцена и Кирково.

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

Дърво се стовари над 3 автомобила в Казанлък

10129 | 13 юни 2024

Емблематичният мотосъбор на “Черните рози“ събра хиляди край Казанлък

9830 | 09 юни 2024

Броени дни остават до началото на Празника на розата и минералната вода в Павел баня

7277 | 11 юни 2024

Над 60 сигнала са подадени към горещия телефон след бурята в Казанлъшко

6819 | 13 юни 2024

Випуск съученици се събра отново след 40 години. 90-годишният Христо Гъдев бе почетен гост на бала им/ ВИДЕО

5989 | 12 юни 2024

Хижа “Бузлуджа“-стара е сред номинираните в „Хижа на годината“

5125 | 10 юни 2024

Верижна катастрофа в близост до разклона за село Дунавци затруднява движението

4931 | 12 юни 2024

Галена Назърова е новата Царица Роза на Павел баня, а Александър Динев е Цар на минералната вода

4333 | 13 юни 2024

НИТИ ЕАД се представи на Международното изложение ХЕМУС 2024

4137 | 12 юни 2024

Два дни Казанлък ще бъде домакин на седмия Национален фолклорен конкурс „Димитър Гайдаров“

3945 | 14 юни 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак