15:26 | 17 септември 23 7573

Творци и занаятчии се събраха в двора на музей “Чудомир“ за четвъртото издание на “Изкуството като хоби и вдъхновение“

Творци и занаятчии се събраха в двора на музей “Чудомир“ за четвъртото издание на “Изкуството като хоби и вдъхновение“ / Новини от Казанлък

В съботният ден, двора на музей "Чудомир" се изпълни с творци и занаятчии дошли да покажат красота и майсторство, чрез своите творения.

Гостите на събитието имаха възможността да разгледат в почивния ден различни изделия от дърво, плъстена вълна, натурални сапуни и козметика, съвременна бижутерия и реплики на накити, плетива и плетени изделия на една кука, аранжиран скандинавски мъх, изделия от  полимерна глина, картини и гоблени, ръчно изработени бижута и декорации.

Посетителите можеха да изработят своя рисунка или различни предмети, както на грънчарското колело, така с помощта на майсторите да създадат и чудновати изделия от вълна. За най-малките беше обособен кът за забавление по интереси.  

В 11:00 часа начало на доброто настроение даде младият гайдар Лъчезар Трифонов, а деня продължи с изпълненията на дамска фолклорна група при НЧ“ Зора 1902г.“ от с. Голямо Дряново и мъжка певческа фолклорна група „Розово“ с ръководител  Петър Байнов при НЧ „Христо Ботев- 1897“с. Розово.

Четвъртото изданието на "Изкуството като хоби и вдъхновение" и тази година премина при голям интерес от страна на казанлъчани и гостите на града.

Още снимки може да видите в галерията

От ЛХМ "Чудомир" бяха подготвили индивидуални грамоти, които директорът на музея Добрина Матова връчи на участниците в изложението. 

Инициативата е част от „Европейски дни на наследството”.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак