17:03 | 07 декември 23 4931

Казанлъшкият общински приют е подслон, а понякога и последен дом за стотици безстопанствени животни

Казанлъшкият общински приют е подслон, а понякога и последен дом за стотици безстопанствени животни / Новини от Казанлък

Най-правилният критерий при преценката на морала на човек, е отношението му към по-слабите. Най- безпогрешният  пример за висок морал е грижата за нуждаещо се животно. Казанлъшкият общински приют е подслон, а понякога и последен дом за стотици безстопанствени животни. Животни предадени от човека, предадени от здравето си, невидими, безсгласни.  Зa грижата за тях е необходим изключителен ресурс от финанси, време и емоции.

По Коледа всички сме по-добри и използваме светлите християнски празници, като повод да отправим молба към казанлъшкия бизнес - бъдете добродетели за животните на Казанлък. Помогнете им да бъдат сити. Дарете им храна. Бъдете техният Дядо Коледа.

Дядо Коледа с чувал с гранули, вместо подаръци. Дядо Коледа, който може да е единственото хубаво нещо, което се е случвало на тези изстрадали души.

И ако домът е мястото, където полагаш глава вечер, общинският приют е техният единствен дом, единственото нещо, близко до уют, единственото парче земя, където тези животни са имена, не сянки.

Пресцентър на Община Казанлък 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак