16:28 | 02 януари 24 5440

Романът „Глина“ отново оглавява класацията за най-четени книги в казанлъшката библиотека през 2023 г.

Романът „Глина“ отново оглавява класацията за най-четени книги в казанлъшката библиотека през 2023 г. / Новини от Казанлък

Бестселърът „Глина“ на Виктория Бешлийска е най-четената книга в отдел „Заемна за възрастни“ на казанлъшката библиотека през 2023 година. Това показва статистиката на ОБ "Искра” за изминалата година.

На второ място в класацията е трилъра „Минута до полунощ” от Дейвид Балдачи, следван на трето място от любовния роман „В любовта винаги става така“ от Диего Галдино.

„Живот в скалите” остава на четвърта позиция, а една от най-четените и най-търсени книга в Амазон „Където пеят раците“ на Дилия Оуенс заема 10-ото място по четения за 2023 година.

От българските автори, в класацията попадат още имена като Венета Райкова и Георги Бърдаров, а сред чуждестранните Сандра Браун, която се нарежда на 8 позиция с трилъра „Извън контрол“.

Романът „Глина“ продължава да държи приза за най-четена книга в заемната за възрастни, след като през 2022 г. отново се оказа първенец в класацията на местната библиотека.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак