11:09 | 16 януари 24 6461

Галина Стоянова ще предложи промени в структура на общинската администрация в Казанлък

Галина Стоянова ще предложи промени в структура на общинската администрация в Казанлък  / Новини от Казанлък

Ще направя предложение за структурата на администрацията не по численост, тя ще си остане 145 човека, а по отношение на ръководните кадри, каза кметът Галина Стоянова пред журналисти.  

Основните промени ще бъдат в ресорите “Проекти с външно финансиране” и “Строителство, екология и транспорт”. „Ще предложа допълнителни дирекции и ръководни длъжности, тъй като в ресора на заместник-кмета за „Проекти и външно финансиране“ предстои една изключително натоварена четири годишна работа от началото на новия програмен период.“, заяви Стоянова. Тя отбеляза, че ще се работи по всички проекти, заложени в концепцията на Общината за интегрирано териториално развитие, в която има повече от 60 нови проекта, които са подени в идейна фаза, след което ще бъдат разработени и изпълнени.

Кметът на Галина Стоянова отбеляза, че това са стратегически проекти, важни за развитието на Казанлък. Тя припомни, че в държавния бюджет има одобрени 4 големи проекта, за които се очаква да бъдат подадени искания за изпълнението им. „Министерството на регионалното развитие и благоустройството изпрати преди няколко дни формулярите, с които можем да поискаме първите аванси за изпълнението на проектите, но е нужно да бъдат спазени редица условия.“, добави Стоянова.

Тя уточни, че в ресора “Проекти с външно финансиране” има вече одобрени три проекта по План за възстановяване и устойчивост. Очаква се да бъдат подписани договори за изпълнение на реконструкция и ремонт на сградата на Община Казанлък, военния отдел и детската градина в село Енина. Стоянова подчерта, че възнамерява да предложи допълнително директор на дирекция с няколко отдела за проектиране, строителство и изпълнение на проектите.

По отношение на отдел “Строителство, екология и транспорт” също се предвижда да има двама директори на дирекции с началници на отдели. „Строителството и инвестициите са много, те няма да намалеят и в следващите години. Натовареността на отдел „Устройтсво на територията“ е изключително голяма затова искам да бъде подсилен с един директор на Дирекция „Устройство на територията“, който да има експертизата да подпомага заместник-кмета и колегите на по-ниско ниво, както и един директор на Дирекция на отделите „Екология и транспорт“. В сферата на екологията имаме нужда от повече експертен състав тъй като предстои разширение на регионалната система за оползотворяване на отпадъците и отварянето на строителното депо в Шейново, както и осъвременяване на проекта за създаване на нова площадка за строителните отпадъци.“, каза Стоянова.

Градоначалникът на Казанлък поясни, че няма да предлага ново разпределение на заместник-кметските места. „Искам да вървим по реда си, като първо ще предложа промяната в структурата и след като бъде гласувана от Общинския съвет ще бъдат официално назначени заместник-кметовете, както и директорите на дирекции, за които ще има обявени конкурси.“, добави тя.  

През тази седмица се очаква Стоянова да запознае групите в Общинския съвет с предложенията си за новата структурата и общинския бюджет, които се очаква да влезе бъдат разгледани на сесията през месец януари.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Най - четени новини

за последната седмица

Неделина Неделчева е Царица Роза 2024

34093 | 14 май 2024

Царица Роза 2012 получи предложение за брак в Hell`s Kitchen

23663 | 15 май 2024

Гледай на живо: Казанлък избира 56-тата Царица Роза 2024

14267 | 14 май 2024

Казанлъчанинът Станислав зае второто място в кулинарното риалити Hell’s Kitchen

11872 | 16 май 2024

Проф. Бетани Хюз представя съкровищата от Долината на тракийските царе и България

8835 | 13 май 2024

Първи думи на Царица Роза 2024 Неделина Неделчева и нейните подгласнички / Видео

5848 | 14 май 2024

Движението по бул. „23-ти Пехотен Шипченски полк“ ще бъде временно органичено в четвъртък

3453 | 15 май 2024

Казанлъчанин има нужда от средства за спешна дентална операция

3288 | 14 май 2024

27 стилисти се грижат за перфектния външен вид на претендентките за короната на “Царица Роза 2024“

2907 | 14 май 2024

92 полицаи положиха клетва в Казанлък

2507 | 17 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак