12:28 | 13 март 24 2626

“Жените на Казанлък“ поставиха началото на кампания за набиране на средства за откриването на защитено пространство „Детство без насилие“

“Жените на Казанлък“ поставиха началото на кампания за набиране на средства за откриването на защитено пространство „Детство без насилие“  / Новини от Казанлък

Започна кампания за набиране на средства за откриването на Защитено пространство „Детство без насилие“ към Центъра за превенция на насилието над жени и деца в Казанлък. Новината беше оповестена от Стела Кехайова председател на сдружение “Жените на Казанлък” по време на пресконференция, която се състоя в края на миналата седмица в пресклуба на БТА в Казанлък.

На събитието присъстваха още Ивелина Димитрова и Ваня Русенова, представители на сдружението.

За шеста поредна година фондация “Be Cause” подкрепят организации, които работят с жени пострадали от домашно насилие и техните деца. Тази година избраните са осем, а сред тях е казанлъшкото сдружение „Жените на Казанлък“.

Събраните средствата от дарителската кампания обявена в сайта Платформата.бг ще бъдат използвани за закупуването на обзавеждане и техническо оборудване, както и възнаграждения на психолог и социален работник. Кехайова уточни, че към момента налице е необходимост от климатик, преградна стена, работни маси, столове, барбарони, килим, два броя таблети, канцеларски материали и пособия.

Защитеното пространство, което ще бъде с капацитет 25 броя ще се използва за работа с децата на Казанлък, които са преживели домашно насилие, били са свидетели на различни форми на насилие в семействата си, както и са преживели агресия в училище.

Само през тази година, чрез информационната кампания осъществявана съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви за пълнолетни и непълнолетни лица към Община Казанлък са били достигнати 239 ученици от 1 до 5 клас, каза Стела Кехайова и изрази мнение, че след проведените срещи може да бъде направено заключението, че децата имат нужда от професионална психологическа подкрепа.

Тя каза още, че кампанията се очаква да приключи на 30 април. Председатят на сдружението призова обществеността и бизнеса да подкрепят каузата насочена към събирането на средства за откриването на Защитено пространство „Детство без насилие“ към Центъра за превенция на насилието над жени и деца в Казанлък.

Според представени по време на пресконференцията данни на УНИЦЕФ за България, всяко второ дете (47%) е преживяло някаква форма на насилие до 18-годишна възраст, като емоционалното насилие е най-често срещаният вид насилие (45,9%), последвано от физическо насилие.

По думите на Кехайова, насилието над деца продължава да бъде един много сериозен проблем, оказващ редица негативни последствия за живота и здравето на много деца. В тази връзка, от изключителна важност за сдружението е започването на работа и със семействата на  децата станали свидетели или преживели домашно насилие.

Ако желаете да се включите с дарение за кампанията, може да го направите като посетите сайта Платформата.бг или директно по сметката на сдружението, както и с ДМС. Очаква се съвсем скоро да бъдат поставени и кутии за дарения в няколко търговски обекта, както и в сградата на Младежкия дом в Казанлък. 

Защитено пространство „Детство без насилие“
Platformata.bg
Банкова сметка Сдружение "Жените на Казанлък"
BG83RZBB91551012988202/ BIC RZBBBGSF

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Най - четени новини

за последната седмица

Неделина Неделчева е Царица Роза 2024

31721 | 14 май 2024

Царица Роза 2012 получи предложение за брак в Hell`s Kitchen

18614 | 15 май 2024

Гледай на живо: Казанлък избира 56-тата Царица Роза 2024

13195 | 14 май 2024

Проф. Бетани Хюз представя съкровищата от Долината на тракийските царе и България

6654 | 13 май 2024

Казанлък Мези идва с плеяда от звездни изпълнители

6383 | 10 май 2024

Модерен операционен блок предстои да отвори врати в ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

6236 | 10 май 2024

Първи думи на Царица Роза 2024 Неделина Неделчева и нейните подгласнички / Видео

4862 | 14 май 2024

„Арсенал“ АД e генерален спонсор на Празник на розата 2024

4387 | 10 май 2024

Казанлъчанин има нужда от средства за спешна дентална операция

2804 | 14 май 2024

Директорът на ПХГ „Св. Св. Кирил Методий“: Да е свято името на патроните на нашата гимназия! Да е свято бъдещето на Хуманитарната гимназия!

2774 | 10 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак