14:50 | 25 март 24 12264

Д-р Красимир Пейчев подаде оставка като управител на ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

Д-р Красимир Пейчев подаде оставка като управител на ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък / Новини от Казанлък

Д-р Красимир Пейчев е депозирал своята оставка като управител на ДКЦ "Районна Поликлиника" Казанлък. Това съобщи самият той, днес пред журналисти и в присъствието на юриста на лечебното заведение. В изявлението си той даде гласност на основните мотиви, провокирали го да вземе това решение.

„Живеем в много разделни време и държа да отбележа, че не искам моята оставка да се използва като бухалка или средство срещу някого и действията ми да бъдат отчетени по погрешен начин.Непосредствената причина за подаването на оставката е несъгласието ми с едно изменение на наредба №19, прието от Общинския съвет на Казанлък през декември 2021 г., с което се определя т. нар. диференциран подход към определяне балната оценка на управителите. Ако дадем за пример, единият медицински управител на Болницата, който взема 100 % от минималната работна заплата, при мен нещата се определиха на 80 % от минималната работна заплата.“, каза д-р Пейчев. Той заяви, че иска да внесе яснота като уточни, че за него финансовия фактор не е определящ и по тази причина той се отказва от поста си на управител на казанлъшката Поликлиника.  

По думите му, ако тази несправедливост бъде наследена от следващия управител, който ще заеме позицията, "ще бъде много жалко, понеже една така зле обмислена промяна в тази наредба, противопоставя и без това разделените медицински общности".

Лекарят каза още, че не знае, на кого е идеята за направените промени в наредбата. Според д-р Пейчев при определянето на въпросната оценка е добре да се вземат предвид различни компоненти, като икономическите показатели, които дава дружеството, изпълнението на програмата, с която претендента е кандидатствал за длъжността, както и различните нововъдения, дейности и привлечени специалисти, които работят в лечебното заведение.

Управителят на Поликлиниката уточни, че не може да си обясни на какво се дължат разликите в балните единици, при условие, че в първия му мандат коефицента му е бил 100%, а сега е спаднал на 80%. „Лошото е, че по този начин се дава оценка и за дружеството, на което аз съм представител и една такава ниска оценка, означава ниска оценка и за самото дружеството. Като цяло тези неща могат да бъдат променени.“, заяви д-р Пейчев.

По отношение на договорите той коментира, че не би следвало един и същи човек в два поредни мандата да получава два различни договора, като единия договор да няма нищо общо с другия. По думите му не бива да има такова изкуствено деление в медицинското пространство.

Последният работен ден на д-р Пейчев ще бъде 16 юни 2024 г. Към момента, той заяви, че все още не е получил обяснение защо са заложени новите промени в договора за втория му мандат, засягащи и частта за заплащането, които сам определи като „доста екзотични хрумвания“ и с които не може  да се съгласи. Лекарят отбеляза, че е осъществил кореспонденция с кмета Галина Стоянова по темата. 

Д-р Пейчев отбеляза, че при започването в лечебното заведение като негов управител преди три години е извършил редица промени в сградата, като даде за пример обособяването на различни входове, за да не се смесват потоците с пациенти, изграждането на един външен товаро-пътнически асансьор, а в момента тече строителството на още един във вътрешния двор, който ще свърже детско поликлинично отделение с рентгеновото отделение, лабораторията и физиотерапията, сградата е обезпечена с wi-fi и видео наблюдение, а събота и неделя е създаден пропусквателен режим.

„Човекът, който ми повярва когато започнах беше кмета Галина Стоянова. Тя прегърна всички мои идеи и благодарение на нейното съдействие, както и на общински съвет реализирахме голяма част от нещата, които днес са факт. Тя ме свърза с един от най-големите благодеятели на нашата поликлиника г-н Любомир Дянков. След като направихме ремонта на сградата, г-жа Стоянова съдейства за направата и на вътрешния ремонт.“, каза д-р Пейчев.

Той заяви, че не иска подаването на оставката му да бъде свързвано по никакъв начин с някакъв конфликт между него и кмета на Общината или Общинския съвет. Д-р Пейчев отбеляза, че през цялото време е работил напълно добросъвестно с много голямо уважение към колегите си и хората в града.

Управителят на казанлъшката поликлиника изказа своята благодарност към Кмета на Казанлък и екипа ѝ, припомняйки, че всъщност групата на ГЕРБ успя да събере 7000 лв., които дари за ремонтни дейности по втория малък асаньор. "Направихме кампания за събиране на средства за скенер, която беше под егидата на Негово високопреосвещенство Киприан и кмета на града Галина Стоянова, като госпожа Стоянова подкрепи каузата като внесе една своя заплата, а Старозагорския митрополит Киприан от името на митрополията дари 10 хиляди лева. Така, че човек трябва да бъде благодарен на всичко, което е получил, да не забравя от къде е тръгнал и с кой е тръгнал.", каза д-р Пейчев. По думите му оставката му може да се разглежда единствено като негово лично решение, спрямо Решение №19 от 2021 на Общиснки съвет, което според него е крайно несправедливо и не отговаря на всички усилия, които той е положих през изминалите години, за да се промени визията и функията на поликлиниката към по-добро. 

Въпреки заплетената ситуация, управителят на Поликлиниката уточни, че ако промени решението си във връзка с депозираната оставка, то би било единствено заради управителния съвет, хората, с които работи и не на последно място заради кмета Галина Стоянова.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева, агнешки комплект за дроб сърма...

Разни 26/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Първа среща с претендентките за Царица Роза 2024

6357 | 25 април 2024

Станал е инцидент в района на казанлъшкото полицейско управление

5951 | 22 април 2024

Богата и пъстра програма, предлага културния календар на Етнографски комплекс „Дамасцена“ за сезон 2024

4787 | 24 април 2024

Крадец заряза колелото си и избяга след гонка в Казанлък

4517 | 23 април 2024

В Казанлък започва подготовката на филм свързан с тракийската култура

4451 | 23 април 2024

Арестант скочи от втория етаж на полицейското управление в Казанлък

3866 | 22 април 2024

Започната е проверка за изясняване на факти и обстоятелства във връзка с инцидент в РУ-Казанлък

3094 | 23 април 2024

„Капачки за бъдеще“ в Казанлък: Доброволци събираха пластмасови капачки и метални кенчета за неонатална линейка и кувьоз

2793 | 21 април 2024

Доброволец от Испания в Казанлък, първи впечатления

2688 | 23 април 2024

Три автомобила се блъснаха в района на бензиностанция ОМВ

2117 | 26 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак