13:15 | 27 ноември 23 4125

Ценка Местанска гостува в гр. Казанлък по покана на арт студио „Ненова и Лангуров“

Ценка Местанска гостува в гр. Казанлък по покана на арт студио „Ненова и Лангуров“ / Новини от Казанлък
В уютното пространство на арт студио „Ненова и Лангуров“  в град Казанлък, Ценка Местанска представи своята книга „Отключи енергийния си потенциал“.
 
Тя е доктор по психология. Била е психолог на японския олимпийски отбор по спортна стрелба. Тя е ученик на създателя на техниката  по нова бърза форма на ТЕС (техника за емоционална свобода) - EUTAPTICS, FEFT - Робърт Смит. Ценка Местанска завършва обучението си при него в Оклахома (САЩ) през 2012 г. и е първият в България терапевт, който практикува тази техника. Тя е хомеопат и неврофийдбек терапевт. Работи повече от 20 години в Аюрведа клиника в Германия и дава онлайн сесии на свои пациенти в България.
 
Авторката на книгата сподели с гостите „рецепти за щастлив и здравословен живот“ и разкри  детайли от изпитания метод Ютаптикс, основаващ се върху работа с 5 специфични точки разположени по човешкото тяло, играещи важна роля за оздравителния процес в комбинация с мисловни модели и полезни техники за самолечение.
 
Над  30 години Ценка Местанска помага на хиляди възрастни и деца да подобрят здравето, паметта и концентрацията си, като преодолеят емоционалните си проблеми.  „Важното в работата ми с пациентите е да достигнем до основната причина за проявява на даден симптом. Прилагам различни техники за изчистване на негативните емоции, които могат да са закодирани в подсъзнанието на човека още от детството или да са били породени от определени стресови ситуации. Свободният избор е на пациента дали да изпълнява терапията за постигане на личностен успех и възстановяване на здравето. Създаването на нови невронни връзки може да се постигне за много кратко време -  да се изчистят незадравословните програми, които са заложени в подсъзнанието и да се „инсталират“ нови здравословни програми – явление известно като невропластичност“, посочва д-р Местанска.
 
Вълнуващата среща с Ценка Местанска се състоя в изложбената зала на пъб „Думарок“ и арт студио „Ненова и Лангуров“. Там може да бъде разгледана  постоянната изложба с картините на Райна Ненова и витражите на Слави Лангуров, с възможност за закупуване на някое от изящните творения, изпълнени със светлина и енергия.
 
Арт студиото предлага още курсовете по „Нетрадиционна живопис и арт терапия“ по методиката за рисуване на подсъзнателно ниво, създадена от Стефка Балджиева и преподавана от Райна Ненова. Курсовете са подходящи за хора търсещи, емоционално, творческо и духовно израстване. Арт терапията спомага  за подобряване на когнитивните и сензорно-моторни функции, постигане на емоционална устойчивост, подобряване на социалните умения, развиване на интуицията и справяне със стреса. Постига се цялостна трансформация на индивида. В школата се преподават повече от  40 техники на рисуване непознати на академичното рисуване. Курсовете по нетрадиционна живопис и арт терапия се провеждат индивидуално на три нива, всяко по 5 лекции.
 
Арт студио „Ненова и Лангуров“ се намира при пъб „Думарок“, непосредствено под Тракийската гробница в Казанлък. Адрес: ул. „Генерал Радецки“ № 65, тел. 0892 72 1641; 0899 15 9931, е-mail: rayna.nenova@gmail.com, facebook: арт студио „Ненова и Лангуров
Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Най - четени новини

за последната седмица

Вижте всички кандидатки за Царица Роза 2024

28636 | 08 май 2024

Незаконни боеприпаси и оръжие откриха в дома на 22-годишна жена

5873 | 07 май 2024

Модерен операционен блок предстои да отвори врати в ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

4754 | 10 май 2024

Казанлък Мези идва с плеяда от звездни изпълнители

4553 | 10 май 2024

„Арсенал“ АД e генерален спонсор на Празник на розата 2024

2790 | 10 май 2024

Мъж отправи закани на майка си, арестуваха го

2702 | 07 май 2024

Халил Летифов е водач на листата на ДПС в областта, кметът на Павел баня Иса Бесоолу е втори

2590 | 09 май 2024

Вижте кои са казанлъчаните от листата на ГЕРБ – СДС за предстоящите избори

2047 | 08 май 2024

Розоберът подрани заради топлото време

1954 | 07 май 2024

Директорът на ПХГ „Св. Св. Кирил Методий“: Да е свято името на патроните на нашата гимназия! Да е свято бъдещето на Хуманитарната гимназия!

1930 | 10 май 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак