15:00 | 26 януари 24 22887

Мащабен инфраструктурен проект за изграждане на „детелина“ ще услеснява влизането и излизането в града от околовръстното на Казанлък

Мащабен инфраструктурен проект за изграждане на „детелина“ ще услеснява влизането и излизането в града от околовръстното на Казанлък  / Новини от Казанлък

Четири големи обекта станаха част от Закона за държавния бюджет на Република България и Капиталовата програма на Община Казанлък съгласно чл. 107. Сред тях попада проекта за изграждане на пътно кръстовище „Детелина“, което ще бъде разположено в участък на първокласен път I-6 София-Бургас. Това стана ясно по време на общественото обсъждането на проектобюджета на Общината за 2024 г.

Идеята на инфраструктурния проект е свързана с възможността да има още един пътен възел за влизане в Казанлък от обходния път I-6, който минава южно от града. Стойността на съоръжението се очаква да бъде в размер на 3 733 200 лева.

„Тази необходимост е дефинирана отдавна. Община Казанлък през изминалите години търсеше възможност за реализация на проекта чрез сътрудничество с Агенция пътна инфраструктура. През 2023 г. получихме възможността да разполагаме с изработения от тях проект за такова пътно кръстовище и сега през държавния бюджет имаме възможност  да го реализираме.“, каза Даниела Коева заместник-кмет Инфраструктура, строителство и транспорт в Община Казанлък.

Тя уточни, че проектът за изграждане на пътния възел е бил дефиниран като голяма необходимост предвид вече развитата Индустриална зона в града и  силната неотложност от осигуряване на пряк достъп до път I-6 на различните фирми функциониращи в района, което се явява от съществено значение.

Заместник-кметът Даниела Коева заяви, че другите три проекта от Капиталовата програма на Общината се отнасят към реконструкцията на общински спортен обект „Колодрум“ във функционална спортна зала на стойност 13 500 000 лева, изграждане на западен вход на град Казанлък с кръгово кръстовище – 3 600 000 лева и реконструкция на общински път с прилежаща велоалея от гр. Казанлък – яз. Копринка  в размер на 6 165 700 лева.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

”Лиди Лотос” търси служител Професионално почистване

”Лиди Лотос” търси служител Професионално почистване

Търсим ентусиазирани и отговорни лица за пълна или допълнителна заетост в екипа на Професионално почистване...

Работа 10/05/2024 гр.Казанлък
”Аквапарк” Овощник търси да назначи за предстоящия летен сезон готвачи топла и студена кухня

”Аквапарк” Овощник търси да назначи за предстоящия летен сезон готвачи топла и студена кухня

”Аквапарк” Овощник, за предстоящия летен сезон, търси да назначи с атрактивно заплащане, следните позиции: Готвачи...

Работа 07/05/2024 гр.Казанлък
Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева. Телефон за заявки 0885367902 , 0888688167 ...

Платени съобщения 30/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак