14:05 | 26 май 15 3456

Галина Стоянова не отговори на питанията за КТБ и санкциите по европроектите

Галина Стоянова не отговори на питанията за КТБ и санкциите по европроектите / Новини от Казанлък

Днес Общински съвет – Казанлък проведе една от най-бързите си сесии. На заседанието трябваше да се чуят отговори от Галина Стоянова на 5 питания на съветници от БСП, сред които казанлъчани очакваха да чуят отговори за отношенията на Общината и кметицата с КТБ.

Председателят на ОбС Николай Златанов (ГЕРБ), обаче в началото на сесията обяви, че днес Галина Стоянова няма да отговаря на питанията, защото задалата въпросите съветничка Моника Динева (БСП) е депозирала болничен лист, а другият съветник с въпроси Донка Симеонова (БСП) е заявила, че ще отсъства.

Така въпреки, че Моника Динева бе лично в залата и не отсъстваше от сесията, тя не получи отговори на питанията си относно договора на Община Казанлък с КТБ, както и на въпроси свързани с европроектите, по които работи Община Казанлък.

Лидерът на групата съветници на БСП Васил Самарски поиска все пак да бъде отговорено: „Въпросите са твърде сериозни. Наясно сте, че госпожа Стоянова излезе в списъците на личните посещения при Цветан Василев. Опитваме се с тези питания госпожа Стоянова да отговори на въпросите за КТБ. Притесняват ни и въпросите свързани с европейските проекти. Разполагали сте със 7 дни, спрямо изискванията на нашия правилник.“

Председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов заяви, че според правилника, когато общински съветник отсъства кметът не може да отговаря на зададените въпроси и не предложи за гласуване тези точки в Дневния ред, макар и да бяха включени в Дневния ред на сесията още с поканата за извънредната сесия. 

Въпреки, че Златанов е знаел за този болничен лист е интересно, защо изобщо е включил тези точки в дневния ред, а днес ги изважда от него, въпреки, че Моника Динева бе в залата.

„Да отсъствах от предишната сесия и съм депозирала болничен лист, но това не означава, че не мога да задавам питания. За днешното заседание не съм подавала заявление за отсъствие. Безспорно съм подала болничен лист, който е до 28 май, но отговорите се получават лично. Не съм получила отговор до този момент. На следващото заседание трябва да получа отговори на зададените въпроси“ - заяви адв. Моника Динева след края на сесията.
 

По думите на председателя на ОбС Николай Златанов, питанията на Моника Динева и на Донка Симеонова ще бъдат включени в дневния ред на следваща сесия. Следващата сесия на Общинския съвет е Тържествената на 5 юни. В ЗМСМА няма изрични разпоредби за тържествена сесия, а по правилника на ОбС няма пречка тържествената сесия да разглежда и текущи въпроси, освен връчването на почетните знаци на почетните граждани и вписването на видни личности в почетната книга.

Дали кметицата Галина Стоянова отлага нарочно за Тържествената сесия отговорите на злободневните въпроси за КТБ, евентуалните наложени санкции срещу Общината за европроекти и за детските градини и училища - може само да се предполага. 

kazanlak.com

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Най - четени новини

за последната седмица

Вижте всички кандидатки за Царица Роза 2024

29878 | 08 май 2024

Незаконни боеприпаси и оръжие откриха в дома на 22-годишна жена

6066 | 07 май 2024

Модерен операционен блок предстои да отвори врати в ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

5410 | 10 май 2024

Казанлък Мези идва с плеяда от звездни изпълнители

5227 | 10 май 2024

„Арсенал“ АД e генерален спонсор на Празник на розата 2024

3453 | 10 май 2024

Мъж отправи закани на майка си, арестуваха го

2780 | 07 май 2024

Халил Летифов е водач на листата на ДПС в областта, кметът на Павел баня Иса Бесоолу е втори

2722 | 09 май 2024

Директорът на ПХГ „Св. Св. Кирил Методий“: Да е свято името на патроните на нашата гимназия! Да е свято бъдещето на Хуманитарната гимназия!

2304 | 10 май 2024

Вижте кои са казанлъчаните от листата на ГЕРБ – СДС за предстоящите избори

2145 | 08 май 2024

Розоберът подрани заради топлото време

2041 | 07 май 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак