15:43 | 20 юли 15 3758

Семеен пикник на Тюлбето

Семеен пикник на Тюлбето / Новини от Казанлък

Сдружение „Бъдеще за децата” проведе градски семеен пикник, като част от проекта „Гласът на децата”. Целта на проекта е да бъдат привлечени повече съмишленици и доброволци към каузата на казанлъшкото сдружение и да бъдат подкрепяни децата и семействата в риск.
Семейният пикник се проведе на поляната зад Тракийската гробница. Организаторите се бяха погрижили да предоставят на казанлъчани и всички гости семейни и спортни игри : федербал, футбол, волейбол, въжета за скачане, обръчи, фризби и много други забавления и изненади.

Проведоха се и други игри, които да позволят общуване и осъществяване на контакт между всички семейства, импровизирана семейна изложба и още  - можем ли да познаем детето си със завързани очи.

„Идеята ни беше да се съберат цели семейства сред природата, които да се забавляват заедно. Нашата цел е по различни начини да създадем предпоставка за общуване между цели семейства, нови контакти и да покажем, че можем да прекараме времето си приятно в най-близкия парк със своите деца и семейства. И това се случи! През слънчевата събота, няколко семейства, се включиха и забавляваха заедно в организираните игри. Участниците бяха разделени на семейни отбори. И така до късните часове на вечерта, с много настроение, родители и деца показаха, че могат да се забавляват заедно!”, споделиха от Сдружението.

Всеки петък, в часовете преди обед до края на лятото, организацията предлага на своите гости приказни приключения и много изненади. Всяка седмица е посветена на различна приказка – автор, народност и т.н. През месец септември в късните часове на деня, сдружение „Бъдеще за децата” ще организира и „Лятно кино”. Инициативата „Приказна седмица” продължава до 18 септември.

Всички събития ще се състоят на ул. „Войнишка” 25 /Комплекса за социални услуги/, западно от парк „Розариум”, където се помещава сдружение „Бъдеще за децата”. Идеята на младите специалисти е провеждайки кампаниите на място, да се създаде предпоставка малки и големи, да припознаят Сдружението, като свое място за изява, да проявят интерес към дейността му и да бъдат част от нови доброволчески и благотворителни проекти.

Общо 14 събития ще бъдат осъществени в „Дейности насочени към общността” – 12 „Приказни седмици”, 1 „Семеен пикник” и семейното приключение - „Опознай града”. „Гласът на децата” е с продължителност 10 месеца и включва реализацията на четири основни дейности, с цел повишаване на гражданската информираност – „Е-бюлетин”, „Запознаването с възможностите за подкрепа на деца”, „Клуб млад доброволец”, „Дейности насочени към общността”.

Проектът се осъществява в подкрепа на алтернативните социални услуги за деца - Център за обществена подкрепа - и Център за социална рехабилитация и интеграция за деца – Казанлък.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Най - четени новини

за последната седмица

Неделина Неделчева е Царица Роза 2024

33587 | 14 май 2024

Царица Роза 2012 получи предложение за брак в Hell`s Kitchen

22488 | 15 май 2024

Гледай на живо: Казанлък избира 56-тата Царица Роза 2024

13982 | 14 май 2024

Казанлъчанинът Станислав зае второто място в кулинарното риалити Hell’s Kitchen

10840 | 16 май 2024

Проф. Бетани Хюз представя съкровищата от Долината на тракийските царе и България

8141 | 13 май 2024

Първи думи на Царица Роза 2024 Неделина Неделчева и нейните подгласнички / Видео

5567 | 14 май 2024

Движението по бул. „23-ти Пехотен Шипченски полк“ ще бъде временно органичено в четвъртък

3247 | 15 май 2024

Казанлъчанин има нужда от средства за спешна дентална операция

3113 | 14 май 2024

27 стилисти се грижат за перфектния външен вид на претендентките за короната на “Царица Роза 2024“

2745 | 14 май 2024

21-годишен мъж предизвика пожар в дома си

2092 | 13 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак