16:41 | 27 юни 23 17447

Община Казанлък закупи 1120 нови контейнери за смет

1120 нови контейнери за смет, бяха закупени от Община Казанлък за нуждите на Общинското предприятие. Това съобщи за kazanlak.com, директорът на Общинското предприятие „Комунална дейност и поддържане на инфраструктурата“ Теменужка Люцканова.

„Доволна и щастлива, че към днешна дата мога да заявя, че сметосъбирането и сметоизвозването в община Казанлък е на много високо ниво. По този повод искам да поздравя всички мои колеги, те дадоха всичко от себе си за да направим един много добър екип, чиито резултати да видим днес.“, каза Люцканова.

Новите контейнери са от така наречения вид „ракла“. „Спряхме се на този тип защото са с двоен капак и позволяват лесно да се отвори само малкото капаче, през което да се пусне боклука, без да отваря целия капак. Този начин ще възпрепятства оставянето на капака отворен, влизането на животни в контейнера,  както и на хора, злоупотребяващи с наредбите на общината. По-хигиенично и по- удобно е за работа.“, заяви директорът на Общинското предприятие „Комунална дейност и поддържане на инфраструктурата“.

На новите съдове, в които ще бъде събиран боклука на Казанлък и района ще бъдат поставени и специални стикери, на който е упоменато какво не бива да бъде изхвърлено в пластмасовите контейнери и защо.

Подмяната на старите с новите съдове за смет започна още днес в селата с Горно Изворов, Долно Изворово и Шейново. Същото нещо ще се случва паралелно и в Казанлък, с повредените и бракувани контейнери.

Смяната на старите стдове за смет ще се осъществява с помощта на предварително изготвена таблица, след направена от Люцканова консултация с всички кметове от населените места в казанлъшко.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак