10:52 | 24 февруари 24 7480

Надежда за Амая. Събрани са над 790 000лв.

Надежда за Амая. Събрани са над 790 000лв. / Новини от Казанлък

Първоначалната необходима сума за лечението на малката Амая вече е налична. Сумата от 792 000лв на платформата на Павел Андреев бе събрана в рамките на само 4-5 дни. Това е една от най-успешните кампании спрямо краткия ѝ срок. Предвид сложността на операцията и логистиката е вероятно  семейството да има нужда от още средства. До дни се очаква да бъдат отчетени и средствата от десетките поставени кутии в търговски обекти в Казанлъшко. Десетки са и инициативите, които набират средства за малкото ангелче.

Амая заминава за Индия през утрешния неделен ден чрез въздушна линейка.Това съобщи Калоян Абрашев, баща на Амая, който ще бъде неин придружител.

"Амая все още е в реанимация в Националната Кардиологична Болница. В тежко състояние, интубирана, на апаратно дишане, но ЖИВА.", казва Калоян в публикация в социалните мрежи. 

За състоянието на Амая и перипетиите, през които минава семейството ѝ, прочетете в разказа на родителя:

"Здравейте, мили хора!

Искаме да благодарим на всеки един от вас, който се включва в кампанията “Ново сърчице за бебе Амая”. Вашата подкрепа е безценна!

Последните няколко дни бяха изключително динамични. Амая все още е в реанимация в Националната Кардиологична Болница. В тежко състояние, интубирана, на апаратно дишане, но ЖИВА.

Лекарите ни съобщиха в сряда, че е вдигнала температура, което нас много ни притесни, но по-късно вечерта ни казаха, че е успяла да я свали. Вчера ни съобщиха, че е започнала инфекция във белия дроб, но днес съобщиха,че тя също е овладяна.

Амая се бори, бори се и няма да се предаде. И докато преди няколко дни тя усещаше енергията на мама, тате, баба, дядо и роднини, то вече тя усеща и на хилядите, които даряват и се молят за нея.

Доста динамично протече и комуникацията с болницата в Индия, както и с представителя на фирмата, която ще извърши медицинския полет. Въпреки, че предоставихме снимка на платежното нареждане и суифт кода, от фирмата “Air Ambulance India” ни съобщиха, че искат да видят парите в банковата им сметка в Индия и тогава ще организират транспорта. Това за наще щастие стана днес. Благодаря за изключително бързото съдействие на финансовия отдел на Фондация “Павел Андреев”.     Днес с любезното съдействие на посолството на Индия в България успях да извадя експресно медицински визи за мен и Амая. Имаме уверение от Индийска страна, че е възможно да летим с малката в неделя.

Мили хора, получих доста въпроси относно сумата. Доста хора ме питат:”Тези средства дали ще бъдат достатъчни?”, “Има ли срок, в който да се съберат?”, “Къде ви е по-удобно да превеждаме пари?”

Сумата, която до момента е събрана е достатъчна за да тръгнем с Амая и тя да бъде настанена в болницата. Предвид обаче, че става въпрос за сърдечна трансплантация и предвид състоянието на Амая в момента не мога категорично да заявя, че сумата ще бъде достатъчна. Абсолютно всичко крие огромен риск, от транспорта на малката от Националната Кардиологична Болница до самолета линейка, през самия полет, който ще е около 10-12 часа, след това транспорта до болницата в град Ченай, след това настаняването й в нея, времето за чакане за донор (може да се намери донор на втория, може на двадесет и втория, може и на петдесет и петия ден), извършването на самата трансплантация и след това възтановяването и лекарствата. Твърде много неща, на които за жалост никой не може да даде категоричен отговор за срок и точна сума. Най-вероятно ще бъдат нужни още средства предвид сложността на абсолютно всичко.

Срок за събиране на сумата няма. Както споменах засега ние сме готови да тръгнем и да бъде настанена Амая, но дали ще бъдат нужни допълнителни средства и срока за тях не мога да кажа категорично. Мога само да заявя, че кампанията жъне успех, който не съм си представял и в най-смелите ми мечти. И съм сигурен, че ще продължава да жъне. Хиляди хора ни вдъхват сила и вяра, че ще успеем. Свързват се с мен и със съпругата ми хора от всички краища на България и не само, които искат да помогнат, за което едно огромно БЛАГОДАРЯ!

Основно използваме дарения чрез платформата “Павел Андреев”, за което изказваме огромна благодарност на самия Павел Андреев и неговия екип. Тяхното съдействие и помощ е от изключително значение. Всички финансови операции чрез платформата се извършват изцяло от техния финансов екип към съответно в нашия случай фирмата на медицинския самолет. През мойте ръце и на съпругата ми не минават абсолютно никакви пари и за всяко плащане има доказателство. Много хора ми пишат, че самата платформа събира 15% такса от транзакциите, което не е вярно. Платформата има 0% такса от даренията. Просто в менюто може да избере изцяло пожелателно дали искате да се дарят средства на самата платформа, което, както е написано не е задължително, който не иска. Също така сме открили и дарителска сметка на името на Амая Абрашева. Сметка, която според българското законодателство може да се използва само чрез съдебно решение и само за определената й цел. Няма как да бъдат изтеглени кеш тези средства, те отиват пак по предназначение.

Ако някой има още въпроси може да се свърже по всяко време с мен, ще гледам да отговоря на всеки.

Мили хора, очаквам официално потвърждение от Индийска страна за дата на полет. Клиниката в тази “тъмна” Индия ще бъде нашият светъл лъч за успешна трансплантация!

Огромно благодаря и поклон за вашата подкрепа!"

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Най - четени новини

за последната седмица

Вижте всички кандидатки за Царица Роза 2024

32040 | 08 май 2024

Незаконни боеприпаси и оръжие откриха в дома на 22-годишна жена

6307 | 07 май 2024

Модерен операционен блок предстои да отвори врати в ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

5931 | 10 май 2024

Казанлък Мези идва с плеяда от звездни изпълнители

5819 | 10 май 2024

„Арсенал“ АД e генерален спонсор на Празник на розата 2024

3947 | 10 май 2024

Проф. Бетани Хюз представя съкровищата от Долината на тракийските царе и България

3635 | 13 май 2024

Халил Летифов е водач на листата на ДПС в областта, кметът на Павел баня Иса Бесоолу е втори

2957 | 09 май 2024

Мъж отправи закани на майка си, арестуваха го

2937 | 07 май 2024

Директорът на ПХГ „Св. Св. Кирил Методий“: Да е свято името на патроните на нашата гимназия! Да е свято бъдещето на Хуманитарната гимназия!

2576 | 10 май 2024

Вижте кои са казанлъчаните от листата на ГЕРБ – СДС за предстоящите избори

2335 | 08 май 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак