15:41 | 15 декември 23 4343

ИКТ Център изпраща успешна 10-а година! Учениците ни си изработват подаръци на 3D принтерa!

ИКТ Център изпраща успешна 10-а година! Учениците ни си изработват подаръци на 3D принтерa! / Новини от Казанлък

Юбилейната ни 2023-а година добави много успехи и радостни събития към нашата история, които свързваме най-вече с признателността на обучените хора. Центърът за професионално обучение (ЦПО) към ИКТ Център даде базови знания по компютърна грамотност, езикови умения, дигитални компетентности, офис продукти, графични програми на много възрастни във фирмени, групови и индивидуални обучения. И получихме признание - ЦПО към ИКТ Център бе един от 18-те от общо 900 центрове в страната, наградени за качествено провеждане на обучения от НАПОО!

За втора година проведохме професионално обучение „Програмист“ за ученици, съчетано и с 2-седмично обучение в европейска държава по програма „Еразъм“. Тази година учиха програмиране и управление на колаборативна роботика във фирма „Dypromac”, Севиля, Испания. В тази връзка да обявим, че спечелената акредитация по Еразъм ни дава възможност да изпращаме ученици от професионалните ни курсовете и наши учители на 2-седмични обучения в европейски фирми през всяка следваща година до 2027-а. Нашите бъдещи курсисти от обучение „Програмист“ ще трупат знания за създаване на мобилни приложения в Португалия през лятото на 2024-а..

Най-удовлетворени и щастливи сме с Детската академия по програмиране и роботика (ДАПР), която вече е на 9 години. Оставихме празнуването на Юбилея ни да е догодина, с ДАПР, защото с децата е по-весело и те са Смисълът, а и нямаше време за организация! По покана на ДКПРПС към Университет "Проф. д-р Асен Златаров"-гр. Бургас бях обучител всяка събота и неделя през ноември и декември в обучения за учители на тема „Дигитална раница и Mozabook”. Много полезен проект, свързан със ползотворни и приятни срещи с учители от цялата страна!

Учениците ни се представиха отлично на две национални състезания през 2023-а: Роботика за България и IT Знайко.

Децата от ДАПР "ИКТ Център" са сред първите деца на България по програмиране във възраст от 2-и до 6-и клас на Националното състезание по програмиране и технологии IT Знайко! Всички наши участници се класираха за Финала! Общо награди – четирима на 3-то място, една грамота за техническа трудност, една за оригинална идея и 5 за отлично представяне.

През миналата година участвахме с рекордни 5 отбора (само една професионална гимназия като нас J ) на Националното състезание Роботика за България. Имаме вече и златна купа на отбора RoboLab, който се състезава в категория Ардуино, която добавихме към останалите 4 купи от минали години! Останалите отбори също се представиха отлично на Финала – имаме над 10 грамоти за класиране от 1 до 3-то място в 4-те категории на състезанието.

Горди сме, че отборът ни по легороботика VickyBricky бе един от 24-те отбора от цялата страна, класиран за участие на FIRST® LEGO® League (Световната ЛЕГО лига). За първа година България се включи в това грандиозно състезание, на 8 юли в Пловдив. Събитието е най-големият фестивал за Лего роботика, провеждан в 110 страни в цял свят с милиони участници. Горди сме, че Казанлък беше един от 13 града в България с участник VickyBricky!

И новината е, че се включваме и в състезанието FIRST® LEGO® League за 2023-2024! Благодарение и  на финансовата подкрепа на ДАВИД Холдинг АД за таксата за участие и закупуване на състезателен комплект.

Разбира ще се борим традиционно отново и в IT Знайко 2024, и в Роботика за България 2024, отново с рекорден брой отбори J

От три години сме в обединените клубовете по образователна роботика у нас по инициативата на PARAi  (Професионална асоциация по роботика, автоматизация и иновации ).

Но идват празници, оставяме състезанията за по-късно и се подготвяме за коледните и новогодишните празници. Децата от 4-и клас нагоре са се преобразили на джуджетата на Дядо Коледа и усърдно проектират играчки за елхата, подаръчета, 3D фигури за отборите си, лога, табелки и роботи с платформата Tinkercad. 3D принтерът работи денонощно J като в работилницата на дядо Коледа! Весели празници на всички! Щастлива нова 2024-а!

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева. Телефон за заявки 0885367902 , 0888688167 ...

Платени съобщения 30/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак