Ново

ИКТ Център организира лятна занималня и интензивни курсове за деца


Полудневни летни занимания и курсове по програмиране, роботика и дизайн за децата от Казанлък предлага ИКТ Център.

Летните полудневни занимания на Детската академия по програмиране към ИКТ Център започват в първия понеделник след края на учебната година - 3 юни.
Възрастта на децата трябва да е 8 - 11 г. Децата се приемат от 8:30 ч. – приключва се в 12:30 ч. Заниманията включват:
• 2 уч. часа - програмиране и дигитална грамотност, роботи Лего и Финч, английски език, рисуване;
• минимум 2 часа спортни дейности на открито.
Децата ще се обучават на алгоритмично мислене и блоково-програмиране с Code.org и базово ниво на Scratch; инженерните науки и хардуерното програмиране ще са с Lego роботи и роботи Finch; английски ще учат под формата на игри. Ще рисуват под ръководството на художник-живописец. Ще има и разходки, пеене, караоке, танци, филми, забавления, четене на книги, посещение на библиотека, музеи, галерия и други интересни места. Заниманията, които ще подпомогнат развитието и израстването на децата, ще бъдат и леко въведение за тези, които ще продължат в курса по програмиране и информационни технологии през учебната година на Детската академия по програмиране и роботика „ИКТ Център“.
Групите са малки дори през летните месеци - десет деца работят с двама преподаватели на 10 компютъра. Не се допуска внасяне на храна в компютърната зала. Децата ще се приемат закусили и с шише с вода. Не разрешаваме никакви покупки през време на занималнята. Предлагаме плод, шоколад или сладолед като късна закуска към 11 ч. При възможност, ще продължим традицията от миналата година с едно целодневно посещение на басейн или екскурзия. Едноседмичните посещения ще бъдат на цена от 45 лв. (9 лв./ден – 6 лв. за обучения, 1 лв. закуска ). Еднодневни записвания – 14 лв. Намаление за децата от годишните курсове на Детската академия и при второ дете от едно семейство – 20 %. Заявка за седмицата и заплащане – предната седмица.

Летните интензивни курсове за деца са по 30 учебни часа (до 27 часа при 5 записани), всеки ден следобед, в продължение на 2 седмици. Записват се до 10 деца. Повече информация и уточняване на времето за провеждане ще бъде публикувана допълнително. Ориентировъчно курсове ще бъдат проведени в следните направления и периоди:
1. Photoshop за деца – възраст 5-7 клас, август.
2. Роботика с Finch – базово ниво, 2-4 клас, 15 уч. часа
3. Програмиране със Scratch2 – базисно ниво, възраст 3-5 клас, 10-22 юни.
4. Програмиране със Scratch2 – експертно ниво, възраст 3-6 клас, и деца преминали базово ниво, 24 юни - 5 юли
5. Представяне на проекти, курсови и дипломни работи с интерактивни презентации (PowerPoint, Visual Basic Editor) 1-13 юли.
6. Основи на програмирането (С++), 7-9 клас, 1-13 юли.
7. Основи на визуалното програмиране (C#), 7-9 клас, 15-27 юли.
8. Web програмиране с HTML (HTML, WEB Expression), 5-9 клас, 15-27 юли.
9. Лего роботика, 3-5 клас, юни и август, от 6 до 8 деца.

Цена на курсовете зависи и от броя на записаните ученици. За курсовете от номер 1 до номер 4 – от 5.00 до 6.50 лв./учебен час ( 150 - 175 лв.) при 10 до 5 деца. За курсове от номер 5 до 9 – от 5.50 до 8 лв./учебен час ( 165 - 215 лв.) при 10 до 5 участника. Допуска се плащане на два пъти, половината от сумата 7 дни преди обучението. При по-малко от 5 желаещи, обучението се отлага и таксата се възстановява. Намаление за децата от годишните курсове на Детската академия, при втори курс и при второ дете от едно семейство – 20 %.

От ИКТ Център ви очакват , за да разкрият пред вас тайните на компютрите и още:
Photoshop за деца
Детето ви обожава да рисува и въобще да изразява себе си чрез всякакви творчески хобита и дейности? И същевременно обича да прекарва времето си пред компютъра? Може би е време да обедини тези свои интереси в едно като се запознае с компютърния дизайн. По време на курса „Photoshop за деца“ децата ще създадат свои дигитални колажи на различни теми – ще се „фотографират“ на интересни места, до любими герои и в мечтани дейности.
По време на курса ще бъдат разгледани следните теми:
• Въведение в работата с Photoshop.
• Основни инструменти. Селекция, четки, гума и др.
• Работа с layer-и.
• Съвети и примери за добри дигитални рисунки и колажи.
Лего роботика
Роботиката е сред най-подходящите начини за запознаване учениците с технически науки като физика, математика, информационни технологии и програмиране. Часовете по роботика протичат забавно и интересно, докато учениците трупат познания в различните научни области. Познания, които отварят много врати в ерата на бързоразвиващото се информационно общество. В началните курсове ученици работят с комплекти LEGO Mindstorms.
Чрез LEGO роботите бързо се създават и тестват различни конструкции. Учениците се запознават с основните физични и инженерни концепции. Правят първите си стъпки в програмирането, използвайки софтуер, който е специално разработен за ученици.
Scratch2 – за всички, които си мислят, че програмирането е трудно
За малки, големи и още по-големи любопитковци – курс по програмиране.
Този курс има за цел да покаже, че програмирането не е само за възрастните, че децата могат не само да играят, но и да създават собствени игри, клипчета, комикси и виртуални светове.
Този курс е за всички, които обичат да осъществяват мечтите си, да се забавляват докато научават нови и нови неща, за всички които се чудят за какво им е математиката.
Интерактивни презентации с използване на Visual Basic Editor
Искаш ли да откриеш нови възможности на програмата Power Point?
Мислиш, че с Power Point не могат да се правят игри?
Тестовете са скучни и трудни?
Ако отговорът ти на тези въпроси е „да“, ако те събуждат любопитството ти, ако си готов да преоткриеш нови възможности на любимата си програма, за които не си подозирал – този курс е за теб!
От ИКТ Център те очакват!
Направи си сайт…само за няколко часа
Разбира се, че е възможно…Но за да е атрактивен и успешен,…ще трябва да поучите програмиране с HTML, подготовка на изображения за сайт с PhotoShop и да улесните работата си с платформа за създаване на сайтове. Ще поработите върху дизайна и ще го направите по-лесен за откриване с търсачките. След това, ако задобреете, може даже и да си помогнете финансово. Всичко е във вашите ръце и желание да се развивате. Запишете се!

Курсът "Основи на програмирането (С++)” дава начални умения по програмиране, необходими за всички технологични специалности. Това включва писане на програмен код на начално ниво (basic coding skills), работа със среда за разработка, използване на променливи и данни, оператори и изрази, работа с конзолата (четене на входни данни и печатане на резултати), използване на условни конструкции (if, if-else) и цикли (for, while, do-while).
Поради проявен интерес ИКТ Център включва за първа година и „Основи на визуалното програмиране (C#)”.Той ще бъде подходящ за деца завършили 7 клас, а също така и за участниците на Детската школа, преминали „Програмиране със Scratch“. C # е един от най-перспективните програмни езици, които се изучават днес. Той е широкоразпространен, обектно - ориентиран програмен език, който дава възможности за разработване на разнообразни приложения. Още при създаването му, от компанията Microsoft, основната цел е била да се създаде един модерен и опростен език с общо предназначение, който бързо да навлезе в практиката. Познанията Ви по програмирането със C# са един от начините да намерите лесно и бързо наистина добре платена работа в България и по света.
За първа година предлагаме и „Роботика с Finch” за най-малките. Finch / Финч е нов робот за обучение по компютърно моделиране и информатика. Той е малък, а програмата, с която се управлява – достъпна за деца. Това е една добра възможност децата да направят първите си стъпки в програмирането по един интересен и забавен начин. Предназначен е да подпомага овладяването на редица езици за програмиране.

За контакти, в случай на проявен интерес, попълнете формуляра https://forms.gle/s4eUwYT95Sg6MAoBA
или изпратете съобщение за записване на предпочитано обучение: r.katsarova@obuchenie-ict.com, съобщение в https://www.facebook.com/cpo.ict.center/ или в офиса на ЦПО към ИКТ Център, ул."Искра" 26, ет. 2, офис 25, тел 0878216023, Радостина Кацарова.

„ИКТ Център“ организира в Казанлък курсове за учители с присъждане на кредити


Списък на курсове за всички педагогически специалисти, към които има по-голям интерес:
1. Формиране на дигитални умения у учениците в начална училищна възраст
2. Визуално програмиране със Scratch
3. Разработване на електронно портфолио на учителя.
4. Използване на облачни технологии в учебния процес. Работа с Office 365
5. Използване на интернет технологии в учебния процес. Разработване на учителски блог
6. Запознаване със софтуер за работа с интерактивна дъска
7. Създаване на онлайн урок с Office Mix
8. Разработване на интерактивни упражнения с Excel – ребуси, кръстословици, пъзели.
9. Работа с електронни таблици в Excel
10. Разработване на анимирани мултимедийни презентации
11. Разработване на интерактивни PowerPoint презентации с използване на VBA
12. Мултимедиен урок в обучението 5-12 клас
13. Мултимедиен урок в обучението по география и икономика 5-12 клас
14. Мултимедиен урок в обучението по история и цивилизация 5-12 клас
15. Организация и управление на учебно съдържание с One Note
16. Компютърна графика – растерна и векторна
17. Информационни технологии и компютърни системи за HTML програмиране в Интернет – акценти и насоки за приложение
18. Информационни технологии и компютърни системи за работа с бази от данни – акценти и насоки за приложение
19. Информационни технологии и компютърни системи за работа с електронни бележници – акценти и насоки за приложение
20. Информационни технологии и компютърни системи за текстообработка и компютърна графика– акценти и насоки за приложение.
От септември тази година СНЦ „Образование и технологии“ предлага в Област Стара Загора и в частност - Казанлък курсове за повишаване квалификацията на педагогическите специалисти, в съответствие с разпоредбите на раздел III от Закона за предучилищно и училищно образование и НАРЕДБА № 12 от 01.09.2016 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти. Организацията за провеждането се извършва от нашия център.
Обученията са с продължителност 16 академични часа (8 присъствени и 8 в дистанционна форма) се присъжда 1 квалификационен кредит. Стандартната цена за обучение при 8 часа присъствена и 8 часа дистанционна форма е 48 лв. на човек. При обучение по заявка за над 40 човека цената е 40 лв. на човек. Курсовете се провеждат в обучителната зала на ИКТ Център в Казанлък и на място в съответното училище или детска градина. 
Курсовете са насочени към педагогически специалисти от различни нива на образователната система и са свързани с усвояване на специфични умения. Акцент в предлаганите курсове е запознаването със съвременни интерактивни методи и алтернативни педагогически технологии, както и формирането на дигитални компетенции за работа в богата на технологии среда.

Подробна информация за темите може да се намери на:
http://itlearning-bg.com/index.php?section=ADST&aud=142&pic=5 – директна връзка към списъка с одобрени програми;
http://iropk.mon.bg/ – информационен регистъра на МОН за одобрени програми за повишаване квалификацията на педагогическите специалисти. Търсене по името на организацията – Образование и технологии.
Записването за участие в курсовете, както и за допълнителни въпроси, става чрез кореспонденция по мейл: r.katsarova@obuchenie-ict.com и тел. 0878216023.

ИКТ Център предлага модерно оборудвани зали под наем в центъра на града


ИКТ Център предлага две зали под наем - за конференции, срещи и семинари, обучения, оборудвани с презентационна техника, флипчарт, бели дъски и екрани. По-голямата е с 20 места, тип класна стая и 30 места, тип театър. Другата е компютърна зала с 10 компютърни работни места.
Наемът за голямата зала е 20 лв./час и 80 лв. за цял ден. Наемът на компютърната зала е 25 лв./час, за цял ден - 100 лв. За повече време - по договаряне. Ползване на мултимедия от Центъра добавя 5 лв. на час. Залите се намират в центъра на Казанлък, на ул. Искра 26, етаж 2 - модерната сграда с кафе, магазини, офиси и жилища срещу читалище "Искра". Повече подробности: 0878216023.

ИКТ Център с нови предложения за децата за учебната 2017-2018! Курс по роботика, по ИТ и програмиране за най-малките и английски език са нашите нови предложения! ЗАПИСВАМЕ!


Учебните занятия за Детската академия ще започнат от 2 октомври. Групите са до 10 човека, според броя на компютърните работни места. Започнахме вече записването на децата, побързайте!
Безспорно най-голям интерес предизвика моето съобщение за създаване на отбор по роботика. Идеята да създам такова обучение е от повече от година, но нещата около организирането му започнаха да се оформят след запознаването ми с Венелин Николов на Националната конференция, организирана от СНЦ "Образование и технологии" в Сливен тази пролет. Венелин Николов е най-добрият учител и ментор на отбор по роботика - доказа го първото място на неговите възпитаници на Националното състезание по роботика тази година. И то забележете - децата не са от специализирано училище на голям град, а от Разград. В края на август имах щастливата възможност да се включа в обучение на обучители "LEGO роботиката като лост за формиране на интерес към техническите науки и развиване на логическо, творческо и критично мислене у ученици" с лектор – Венелин Николов, организирано от СНЦ "Образование и технологии. Той ни запозна с методиката не само на преподаване, а и с тънкостите, нещата с първостепенно значение за създаване на отбор от ученици по роботика, което окончателно оформи решението ми да създам отбор по роботика за казанлъшките деца. В занятията по роботика учениците изучават по интересен, практичен и забавен начин програмиране, роботика, математика, физика и други науки. Развиват своето логическо, пространствено и креативно мислене. Децата работят в екип, решават „невъзможни“ проблеми под формата на игри, експериментират и добиват реален опит. Курсът е съобразен с интересите и възможностите на ученици в 3 до 5 клас. Нивата са под формата на робо-приключения с определена тема за всяко занятие. Ще използваме иновативен подход на учене чрез правене и постоянна работа в екип, което развива логическото мислене на децата, въображението им и най-вече вярата в тях самите. Не е необходима предварителна подготовка, учениците научават всичко на място, а след това го упражняват с LEGO роботите. Ще започнем с деца от 3-5 клас, с едно обучение седмично от 3 учебни часа. В моменти преди състезания, ще включим още часове. Месечната такса на дете ще е 65 лв. За две деца от едно семейство таксата ще бъде 100 лв. Попълваме вече групите с деца от 6 до 10 броя!

Второто ново предложение за учебната година е за най-малките ученици – от първи и втори клас, които се интересуват от работа с компютри и информационни технологии. След запознаване с устройството на компютъра и придобиването на умения за работа с мишката, ще разгледаме основни приложения на съвременните компютърни системи. Всеки урок представлява последователност от практически задачи, чрез които детето се научава да работи с графична, текстова и звукова информация и тяхното комбиниране. След това ще направят своите първи стъпки в програмирането. Всяко дете трябва да се докосне до програмирането и използваме игрите като естествен начин за придобиване на знания и умения в тази сфера. Развиването на алгоритмични умения води до формиране на алгоритмично мислене - солиден постамент за последващо обучение и бъдеща актуална реализация на трудовия пазар. Тази много отговорна работа ще бъде поверена на г-жа Кадиева, учител по информатика в ПМГ. Децата ще се подготвят за Националното състезание по ИТ и програмиране „ИТ Знайко“. Обучението ще се извършва един път в седмицата в рамките на 2 учебни часа, в най-удобното за родителите и преподавателя време. Месечната такса е 30 лв.

Освен обучения по ИТ, програмиране и дизайн, имаме удоволствието за предложим и обучение по английски език за деца 1-4 клас. След като въведохме в лятната занималня занимания и с английски, добих впечатление от работата на г-жа Бюйлекова, която по много интересен и игрови подход учеше децата и те се забавляваха учейки. Тази преподавателка има повече от десетгодишен опит с преподаване на английски на деца от начална възраст и може да бъде много полезна за нашите деца. Освен това тя е отличена за работата си с даровити деца с наградата на Министерството на образованието и науката „Константин Величков“ за 2016 г. Обучението ще бъде 3 учебни часа, разделени в две посещения седмично с месечна такса 48 лв. В обучението се използва мултимедия, компютри и подходящи учебни материали.

Продължаваме от миналите години с две обучения - за деца на възраст 3-5-и клас за курса по „Информационни технологии и програмиране“ и за ученици на възраст 5-7-и клас за курс по „Уеб дизайн и програмиране“. Обучението е през цялата учебна година, под формата на модули. Обученията ще са седмично два пъти по 2 учебни часа в удобно за децата и преподавателя време. Бройката на децата е ограничена до 10 според броя на работните компютърни места. Месечната такса е 60 лв. за новозаписани и 50 лв. за деца, които продължават от миналата година.
Г-жа Кадиева, учител по информатика в ПМГ (известна с това, че създава шампиони навсякъде в България, където преподава) ще учи малките - децата от 3-5 клас в курса „Информационни технологии и програмиране“. За групата от „Уеб дизайн и програмиране“ ще продължим традицията от миналата година да каним различни преподаватели, доказали се специалисти в модулите, през които ще преминем.

Посещенията във фирми, срещите със специалисти в области, свързани с практическото приложение на всичко учено в курсовете ни, започнаха с фирма "Давид холдинг" по-миналата година, продължи с фирма "Хеликон" и "Казанлък Медия Груп" (kazanlak.com) през миналата година и ще продължи, защото срещите с доказани специалисти са много зареждащи и мотивиращи децата, отключващи интерес към бъдещо развитие и професионално ориентиране. Естествено ще се подготвяме и участваме отново в състезанието „IT Знайко“ и други състезания по ИТ и програмиране.

Още седмица прием на заявления по проект „Ваучери за заети лица”! Обадете се на 0878216023!


Още само седмица желаещите да се включат в обучения по проект „Ваучери за заети лица” ще имат тази възможност. На 18 август 2017 г. Агенцията по заетостта ще преустанови приема на заявления по проекта поради достигане на определения финансов ресурс.
От 15 юни 2017 г. до днес Агенцията по заетостта отчете 45 645 подадени заявления за включване в обучения за повишаване на професионална квалификация и за придобиване на ключови компетенции. 25 395 кандидати (близо 56% от общия брой) подадоха своите заявления по електронен път. Агенцията по заетостта припомня, че 15% от стойността на обучението по проекта се съфинансира от страна на заетите лица, като на доставчиците на обучения се изплащат останалите 85% от номиналната стойност на ваучер. При желание по време на проекта лицата могат да се включат последователно в курс за професионална квалификация и ключова компетентност и обратното. Лицата не могат да се обучават едновременно в курс за професионално обучение и ключова компетентност. Очакванията са, че с планираните средства по проекта, 54 хиляди заети лица ще могат да повишат своята квалификация.

Заетите лица, които все още желаят да получат ваучер, могат да подадат до 18 август 2017 г. своето заявление лично на хартиен носител във всички бюра по труда или по електронен път на страницата на Агенцията по заетостта www.az.government.bg

ЦПО към ИКТ Център е одобрен доставчик на обучение по ОП РЧР 2014-2020 и организира обучения по професии, компютри и езици по дълго чаканата европейска програма „Ваучери за заети лица“.
Ние предлагаме десет професионални обучения, между които „Графичен дизайнер“, „Уеб дизайнер“, „Оператор на компютър“, „Оперативен счетоводител“ и др .
Можете да запишете и едно обучение по дигитална компетентност: Компютърна грамотност в две нива; Word; Excel; PowerPoint; PhotoShop; Corel; Autocad; Микроинвест Делта, Уеб дизайн, Weebly; GIS Explorer и други или езиков курс - немски, английски, испански, италиански.
Ние допълваме предложенията си и ако имате интерес към някой софтуер или езиково обучение, можем да разработим обучение за него.
Заявление за участие програмата се подават в Бюрата по труда или онлайн на адрес http://212.122.187.78:8012/service_description.aspx….

Всеки може да изкара по едно професионално и едно дигитално или езиково обучение. Двете обаче трябва да са едно след друго. Моят съвет е, за да се възползвате изцяло от програмата, първо да заявите дигиталното обучение, защото е много по-кратко /около 45-50 часа/ а след това професионално /минимум 300 до 960 часа/. В обратния вариант парите могат да се изчерпат и да не успеете с ключовите компетенции.

Записване в офиса на ЦПО към ИКТ Център, ул."Искра" 26, ет. 2, офис 25, тел 0878216023, Радостина Кацарова

Независимо кой доставчик на обучения ще изберете, не пропускайте шанса си за почти безплатно обучение, с което ще сте по-конкурентни на пазара на труда, ще очертае нови хоризонти, ще даде нови възможности да разнообразите живота си и самочувствие на развиващ се човек!

Нови летни курсове в ИКТ център за ученици и възрастни с ваучери


Нашите летни предложения за учениците - курсове и занималня; за възрастните – обучения с ваучери!

Scratch2 – за всички, които си мислят, че програмирането е трудно
За малки, големи и още по-големи любопитковци – курс по програмиране.
Този курс има за цел да покаже, че програмирането не е само за възрастните, че децата могат не само да играят, но и да създават собствени игри, клипчета, комикси и виртуални светове.
Този курс е за всички, които обичат да осъществяват мечтите си, да се забавляват докато научават нови и нови неща, за всички които се чудят за какво им е математиката.
Елате! Обещаваме ви да разкрием пред вас тайните на компютърните игри и още нещо....

Интерактивни презентации с използване на Visual Basic Editor
Искаш ли да откриеш нови възможности на програмата Power Point?
Мислиш, че с Power Point не могат да се правят игри?
Тестовете са скучни и трудни?
Ако отговорите ти на тези въпроси е „ДА“, ако те събуждат любопитството ти, ако си готов да преоткриеш нови възможности на любимата си програма, за които не си подозирал – заповядай при нас! Този курс е за теб!
Очакваме те!

Направи си сайт…само за няколко часа
Разбира се, че е възможно…Но за да е атрактивен и успешен,…ще трябва да поучим програмиране с HTML, подготовка на изображения за сайт с PhotoShop и да си улесним работата с платформа за създаване на сайтове. Ще поработим върху дизайна и ще го направим по-лесен за откриване с търсачките. След това, ако задобреем, може даже и да си помогнем финансово. Всичко е в нашите ръце и по-скоро желание да се развиваме. Запишете се!

Това са нашите предложения към децата на Казанлък. Излишно е да обясняваме колко сме добри в това, което предлагаме. ИКТ Център Казанлък вече трета година успешно обучава възпитаниците от Детската школа по програмиране със Scratch. Предложихме това обучение преди всички обучителни организации, изпреварихме дори и Софтуерния университет! Нашите ученици се класираха на първите места на състезанията по програмиране и информационни технологии – Искрен от 5-и клас е най-добрият програмист в България две поредни години, Калоян е първи пред всички шестокласници по технологии, Георги и Йордан с Грамоти за оригинални идеи. Между другото Искрен също изяви желание да помага в обученията, за да не скучае през лятото :)
Интересен, забавен, лесен за усвояване, програмният език Scratch дава възможност на начинаещите ученици да се запознаят с основни алгоритмични конструкции, да навлязат в света на алгоритмите и програмирането. Scratch е език създаден с цел първоначално обучение по програмиране. Съобразен със съвременните тенденции в програмирането, той дава възможност на учениците едновременно да се обучават и развиват творческото си мислене. Курсът ще се проведе в продължение на 2 седмици по 3 учебни часа всеки работен ден /10 работни дни по 3 учебни часа/. Длъжници сме на много деца, които не успяхме миналото лято да включим в летния курс по програмиране по Scratsh, било поради запълване на бройката или тяхната ангажираност. Затова ще го предложим в две групи до 10 човека в група.

Първата с деца 2-4 клас ще се проведе от 3 до 14 юли. За да улесним родителите, ще е част от полудневна занималня – от 9 до 12 часа. Ще включим и английски език. Цената е от 120 до 160 лева за курса, според броя на децата /от 5 до 10/ и 20 лв. за занималня. Преподавател Радостина Кацарова и Светлана Бюйлекова, преподавател по английски, отличена за работата си с даровити деца с наградата на Министерството на образованието и науката „Константин Величков“ за 2016 г..

Вторият е за деца 3-6 клас ще се проведе от 14 до 29 август, след обяд от 14 до 16:15 часа. Цената е 140-180 лв. Преподавател – Ани Кадиева, един от създателите на Детската академия и учител по информатика.

Г-жа Кадиева, позната с това, че създава шампиони по информатика навсякъде в България, ще проведе още един интересен за деца от 5-7 клас курс, свързан и с технологии, и с програмиране. Презентациите стават ежедневие за развиващия се човек, търсещ изява и предлагащ своите възможности. Обучението „Интерактивни презентации с използване на Visual Basic Editor“ ще бъде от 2 до 11 август. Цената е 140-180 лв. според броя на записалите се ученици.

От 17 до 28 юли с г-жа Севдалина Младенова, учител по информатика, ще стартира курсът за 5-7 клас „Уеб програмиране и дизайн“. Младежите ще учат програмиране с език HTML, стилове CSS, обработка на изображения за уеб с PhotoShop, платформи за създаване на сайтове, софтуер за банери.

За децата, които са били на наши курсове и за две записани от едно семейство деца – 20% отстъпка!

Във връзка с многобройните питания за лятна занималня, ще се опитаме да се организираме и да започне от 17 юли. Тя ще бъде с компютърно обучение и английски език. Полудневна, 30 лв. на седмица, възраст на децата - 1-4 клас, 10 лв. на ден. Преподаватели: Радостина Кацарова и Светлана Бюйлекова, преподавател по английски, отличена за работата си с даровити деца с наградата на Министерството на образованието и науката „Константин Величков“ за 2016 г.

За възрастните започнахме организиране на обучения по професии, компютри и езици по дълго чаканата европейска програма „Ваучери за заети лица“, която осигурява обучение за работещи хора. 50 млн. лева са предвидени за курсове по чужди езици, професионално обучение и осигуряване на дигитална компетентност. „Ваучери за заети лица“ е продължение на старите програми „Аз мога“ и „Аз мога повече“, с няколко изключения: без дистанционни обучения, ваучери ще се полагат само на хора със средно и по-ниско образование, програмата ще поема 85% от цената, останалите 15 на сто ще се доплащат от кандидатите. Ние предлагаме десет професионални обучения, между които „Графичен дизайнер“, „Уеб дизайнер“, „Оператор на компютър“, „Оперативен счетоводител“ . Можете да запишете и едно обучение по дигитална компетентност: компютърна грамотност в две нива; Word, Excel, PowerPoint, PhotoShop, Corel, Autocad, Weebly и други или езиков курс. Ние допълваме предложенията си и ако имате интерес към някой софтуер, можем да разработим обучение за него. Всеки може да изкара по едно професионално и едно дигитално или езиково обучение. Двете обаче трябва да са едно след друго. Моят съвет е, за да се възползвате изцяло от програмата, първо да заявите дигиталното обучение, защото е много по-кратко /около 45-50 часа/ а след това професионално /минимум 300 до 960 часа/. В обратния вариант парите могат да се изчерпат и да не успеете с ключовите компетенции

Записване в офиса на ЦПО към ИКТ Център, ул."Искра" 26, ет. 2, офис 25, тел 0878216023, Радостина Кацарова

Младите уеб дизайнери на ИКТ Център на гости на KAZANLAK.COM


Учениците от Детската школа по програмиране към ЦПО „ИКТ Център“ от групата "Уеб дизаин и програмиране", 5-7 клас, завършиха модул „Безплатни платформи за създаване на сайтове” с проект „Изработване сайт с помощта на WEEBLY.COM и ALLE.BG“. Младежите направиха по няколко сайта. Продължавайки традицията да посещаваме софтуерни фирми, в които да прилагат професионално теоретичните основи, учени от нас, избрахме фирма Казанлък медия Груп, която е на пазара за създаване на сайтове от 15 години и е особено популярна със сайтa си kazanlak.com. Тошко Пашов ни прие много сърдечно, въпреки ангажираната му събота с Националния моторен събор , на която държахме поради различните смени на децата. В началото ни разказа своята професионална история, върна се години назад и проследи през годините как са се променяли и изискванията, и технологиите за създаване на сайтове. Обърна внимание на децата, че трябва да преценят какво им харесва и да хвърлят там всички усилия и енергия да учат и се развиват до перфекционизъм. Зашото и да звучи като клише - няма нищо по-хубаво да работиш това, което ти е хоби. След това  обърна внимание на новите изисквания към сайтовете наложени от мобилните технологии, променените в стъпките при изграждането от изискванията за адаптивен дизайн. След това критично разгледа няколко от нашите сайтове. Обърна внимание, че и най-дребните детайли в дизайна са от значение и може да приковат вниманието, а така също и отблъсне посетителя на сайта още в първите минути, въпреки значимостта и важността на информацията в него. Едновременно показа свои сайтове в същата тема, някои тънкости при избор на цветове, технологии и софтуер в помощ. Децата се впечатлиха от приложение на GOOGLE за създаване на банери. Тошко им обеща дори да ги купува от тях. Разбира се те ще се справят още по-добре ако към знанията, които имат за програмиране с HTML добавят знания за стилове и Javascript. Много ВАЖНО за нас бе помощта, която ни обеща в тази насока през следващата учебна година!

Благодарим на Тодор Пашов за топлото посрещане, за ценните съвети относно изграждането на атрактивни и успешни сайтове, за насърчаването на младите дизайнери.

Посещенията във фирми, среща със специалисти в области, свързани с практическото приложение на всичко учено в курсовете ни започна с фирма Давид холдинг миналата година, продължи с фирма Хеликон и Казанлък Медия Груп и ще продължи, защото срещите с доказани специалисти са много зареждащи и мотивиращи децата, отключващи интерес към бъдещо развитие и професионално ориентиране.

 

Детската академия по програмиране отчете по едно първо място за 5-ти и 6-ти клас и по едно за оригинална идея за 3-ти и 4-ти клас! И 13 Грамоти за отлично представяне в националното IT Знайко!


Благодарим за щедрата подкрепа на нашите спонсори дамите от Уинър Уил Клуб, джентълмените от Ротари Клуб и специалистите от Експерти за Казанлък!

Какво повече да очакваме от представянето на нашите деца в националното състезание по програмиране и информационни технологии IT Знайко! Един резултат, който дава най-точна представа за знанията, придобити от децата в Детската академия по програмиране през годината и приемствеността от предишните години за много от тях! Една радваща равносметка за усилена мотивирана работа на децата и енергия да продължим с още по-голямо самочувствие и размах.
Първо за състезанието: 13 деца от школата по програмиране след блестящо представяне в Областния кръг се класираха на финал на ИТ Знайко! От там с достойнство се завърнаха с 13 Грамоти за отлично представяне за Георги Йорданов, 3-ти клас; Стоян Зланков, Александър Попминчев, Делян Младенов, Йордан Велков, Цветан Дюлгеров от 4-ти клас; Георги Петров, Десимира Георгиева, Искрен Бакалов и Кристиана Ботевска от 5-и клас; Калоян Янков, Мартин Колев и Явор Читаков от 6-и клас! Включително едно ПЪРВО място за Искрен Бакалов, 5-и клас, направление „Програмиране“, едно ПЪРВО място за Калоян Янакиев, 6-ти клас, направление „Информационни технологии“ и по една Грамота за оригинална идея за Георги Йорданов от 3-и клас и Йордан Велков от 4-и клас! Също много ни радва и представянето на друго наше дете Свилен Бъчваров с второ място, 5-и клас, „Програмиране“. Тази година той се яви с отбора на ПМГ и бе подготвен много добре от г-жа Здравка Димитрова. Също и другите деца от отбора на ПМГ, с които бяхме заедно на първия финал, достойно представиха нашия град. Останалите деца от академията, които не участваха в Областния кръг на състезанието поради това, че бяха болнички или не намериха кураж, са не по-малко талантливи, умни и трудолюбиви. Браво на всички наши деца!
За да бъде тяхното участие по-спокойно се погрижиха нашите спонсори от Експерти за Казанлък, Уинър Уил Клуб,  Ротари Клуб, които финансираха основните разходи за престой, храна и път за двудневните състезания на децата със общата сума 1700 лв. Като първи се отзоваха ротарианците и предложиха помощ от 700 лв., след това последва обаждане от д-р Георгиева, президент на Уинър Уил Клуб за 250 лв. С малко закъснение се свързаха с нас Експерти за Казанлък с щедрото им предложение да поемат цялата сума, която разбира се бе редуцирана на оставащите 1050 лв. Безкрайно сме благодарни за помощта! Вече сме сигурни че освен фирма Давид, които са наши приятели от миналата година, има и други организации и хора в Казанлък с грижа за бъдещите специалисти на нашия град, за тяхното развитие и самочувствие като умни и реализиращи в обществото млади хора. Това участие и подкрепата, която получиха, ги мотивира силно и отсега вече се говори какво ще учим и как ще се представим на следващите състезания,някои искат да продължат обучението си цялото лято без почивка! Инвестицията, която направихте за тях си заслужава! Освен това и Вашият глас и мнение ще бъдат много важни за нас и ще приемем всякакви съвети относно предлагани курсове и знания за децата, за дабъдат утре конкурентно способни и оценени достойно!
Твърдо сме решени да разширим Детската академия по програмиране, за да дадем възможност на повече деца да използват компютъра не само за игри и въпреки това много да се забавляват, да се развиват и да имат много по-добър старт в живота! Тази година направихме група за 5-7 –ми клас, а за следващата 2017-2018 обмисляме още една група за по-малките 1-3-ти клас. С една дума ще записваме за 3 възрастови групи – 1-3 клас, 3-5-и клас и 5-7-ми клас.
Освен това обмисляме с преподаватели по информатика летни курсове: Програмиране на С++ за 7-8 клас, Създаване на интерактивни презентации с  PowerPoint и Visual Basic за 5-7 клас, Програмиране със Скрач за 3-5 –и клас за месец август; Scratch за деца от 2-3 клас, Уеб програмиране и създаване на сайтове за 6-8- клас за месец юли. Също графичен дизайн с Photoshop и Corel, мобилни приложения.  Вие също можете да ни помогнете с идеи какво би било добре да научат през лятната ваканция вашите деца от 2-ри до 7-ми клас?! По-подробна информация ще ви дадем съвсем скоро.
По случай 1 юни и приключване на учебната година каним всички деца от Детската академия по програмиране на празник в залата по боулинг от 14 часа. За тези, които са втора смяна на училище предвиждаме още едно посещение следващата седмица. Управителят на залата г-н Иван Катанов беше впечатлен от нашите постижения и направи много отстъпки, за да се забавляваме без много ограничения. И докато се забавляваме очаквам и ще изисквам от тях идеи за пресъздаване на преживяното в залата – може като анимация или игра със Скрач, или като интерактивна презентация с PowerPoint и Visual Basic, а по-големите проектче - сайт за играта, колаж или филмче.

13 деца от школата по програмиране отиват на финал на ИТ Знайко! Подкрепете ги със записан курс или консултация към ЦПО ИКТ Център!


13 от общо 13-те деца от Детската академия по програмиране към ЦПО „ИКТ Център“, участвали в Областния кръг са класирани на Националния кръг на състезанието по информатика и програмиране ИТ Знайко. Те са:
Георги Йорданов - в секция „Информационни технологии“, 3-и клас, група C, 17-то място

Александър Попминчев - в секция „Информационни технологии“, 4-и клас, група А, 4-то място
Стоян Зланков  - в секция „Програмиране“, 4-и клас, група B; 4-то място
Йордан Велков  - в секция „Информационни технологии“, 4-и клас, група С, 19-то място
Делян Младенов - в секция „Информационни технологии“, 4-и клас, група С, 20-то място
Цветан Дюлгеров - в секция „Информационни технологии“, 4-и клас, група С, 20-то място

Георги Петров  - в секция „Информационни технологии“, 5-ти клас, група А , 4-то място
Десимира Георгиева - в секция „Програмиране“, 5-и клас; група B, 4-то място
Искрен Бакалов -  в секция „Програмиране“, 5-и клас; група B, 4-то място
Свилен Бакалов -  в секция „Програмиране“, 5-и клас; група B, 4-то място
Кристиана Ботевска - в секция „Информационни технологии“, 5-и клас; група B, 11-то място

Мартин Колев  - в секция „Информационни технологии“, 6-и клас, група B, 12-то място
Явор Читаков  - в секция „Информационни технологии“, 6-и клас, група B, 12-то място
Калоян Янакиев - в секция „Информационни технологии“, 6-и клас, група С, 20-то място

Свилен се състезава от отбора на ПМГ, но си е наше дете и е на финал за 3-ти път!
Те отиват на финал, според възрастовите групи: на 21-23 април и 28-30 април в хотел "Финландия" Пампорово, 12-14 май в хотел „Св. Екатерина“ Рибарица 19-21 май в хотел „Св. Екатерина“ Рибарица . Децата класирани в група А и група В /от 1-во до 15-о място/ са на голям финал в хотел "Финландия" Пампорово от 21-23 април и 28-30 април, а децата от група С /от 15-о до 25-о място/ на малък финал хотел „Св. Екатерина“ Рибарица. Финалът е тридневен. Регистрация и анимация под формата на обучителни и развлекателни групи в петък, в събота – финално състезание преди обяд, след обяд защита пред журито, обучителни и развлекателни групи и тематична вечер за децата с дискотека, за децата от 5 клас – Вечер на народите, в неделя – отново анимация и обявяване на класирането и награждаване.  През времето, в което учениците не се състезават, ще бъдат включени в различни мероприятия на открито. За целта се препоръчва спортно облекло и удобни обувки.
Цялата тази приказка ще изживеят нашите финалисти и се надявам много на вашата подкрепа. За това семействата на децата трябва да заплатят 2 нощувки и храна:
Цена ученици: 88 лв.
Цена учители: 98 лв.
Цена родители и придружители:  132 лв.
Такса участие: 10 лв., освободени са само децата, класирани от група „А“ -  Александър Попмичев и Георги Петров
Или дете с родител и пътни разходи – повече от 250 лв. Това е непосилно за повечето семейство в Казанлък. Макар и семействата да желаят да поемат тази натовареност в името на своите деца, ИКТ Център иска да помогне като ви моли НЕ за спонсорство, а апелира да запишете платен курс или консултации при нас, с парите от които да подпомогнем по-спокойното и заслужено участие на нашите много умни, вдъхновени и трудолюбиви деца и подкрепящите им семействата. Нека се постараем да не обременяваме толкова рано тяхното съзнание, за да бъде свободно за мисъл, творчество и растеж!
Много разчитаме на вас, скъпи съграждани!
Тази статия я преписвам за втора година, разликата, че миналата година бяха класирани 5 деца от 10 участвали в областния кръг и то един за голям финал и четирима за малък. Тази година равносметката е 14 участвали – 14 класирани 9 за голям и 5 за малък финал. Две години по-рано, на първото ни участие в ИТ Знайко имахме само едно класирано дете. Страхотен успех за децата тази година и заслужават спокойствие, за да се подготвят добре.
Много съм щастлива и горда с успехите им, с г-жа Ани Кадиева, въпреки , че тази година не им преподава, също споделяме тази радост, заслугата за добрата основа и мотивацията на децата е нейна и тя е в течение на всичко в школата. С нея замисляме летни курсове по програмиране и технологии за всички казанлъшки деца и създаване на група за деца от 1-ви и 2-ри клас за новата учебна година.
Това, което предлагаме срещу вашите пари за финала е:  присъствени курсове по начална компютърна грамотност, курс по текстообработка с WORD – начално и ниво напреднали, електронни таблици с EXCEL - начално и ниво напреднали, презентации с POWERPOINT - начално и ниво напреднали, локална поща с OUTLOOK,  работа в Интернет, създаване на сайт, работа в социални мрежи; онлайн видео-курсове по CorelDraw, компютърно счетоводство, програмиране със С++; консултации по онлайн маркетинг, маркетинг в социалната мрежа Facebook, реклами в GOOGLE Adwords, помощ при участие в проект по ОПРЧР и др. Може да пропусна нещо – питайте какво точно би представлявало интерес, би било полезно за Вас и хората, с които работите. Дори да нямате в момента идея за подходящ курс или консултация, но искате да помогнете – срещу Вашата сума ще издадем ваучер за последващи услуги. Без значение нейната големина! В следващата наша публикация ще публикуваме списъка на нашите съпричастни съграждани, ще основем група „Приятели на Детската академия по програмиране“ и Вашият глас и мнение ще бъдат много важни за нас!
За повече информация в офиса на фирмата – ул. „Искра“ 26, ет.2, офис 25; на тел. 0878216023; http://www.obuchenie-ict.com, https://www.facebook.com/cpo.ict.center

Миналата година след като публикувах статията, още същият ден се свързаха от "Давид"АД и обезпечиха на 100% участието ни. Много се надявам, че тази година информацията ще достигне до много хора и ще има повече фирми и хора с грижа към малките таланти не само в изкуствата, но и в сферата на информатиката и точните дисциплини - те са надеждата за Казанлък!

Първите три снимки са от областния кръг тази година от залите на ИКТ Център, а останалите от Финала през 2016. 

Първият модул на обучението „Уеб дизайн и програмиране“ на Детската школа по програмиране приключи във фирма „Хеликон“


От другата седмица започваме с групата 5-7 клас да изучаваме уеб програмиране с програмния език HTML, а с малките 3-5 клас – създаване на филми с Movie Maker . Сега в началото на следващия модул е възможно включването на още деца в Детската академия.


Учениците от Детската школа по програмиране към ЦПО „ИКТ Център“ от групата 5-7 клас завършиха модул „Работа с Adobe Photoshop” с проект „Изработване на колаж със собствен образ“. За този проект те получиха подкрепа от фирма „Хеликон“, както в самата му изработка с практически идеи от двама от служителите на фирмата – Златина и Теньо, така и разпечатването на колажите във фирмата. Там те бяха любезно посрещнати от управителите Марияна и Владо, показани им бяха всички машини за печат и подготовка -  дигитална машина Xerox Versant 80 Press, широкоформатен принтер, режещ принтер, трансферен печат  за текстил, метал, чаши и други интересни такива, както и готови рекламни продукти . След това разпечатаха проектите и наблюдаваха довършителните операции по печата.  Освен това получиха като подаръци продукти на фирмата – настолни календари и рекламни магнитчета.
Хеликон се развиват в дигиталния и широкоформатен печат и предлагат богата гама от печатни продукти - от идеен проект до реализацията им.  Това не  е първата им проява на помощ към казанлъшките ученици, които искат да знаят повече и да се развиват - организираха ученически конкурс за рисунка на тема „Казанлък – традиция и бъдеще“  в НГПИД, закупуване на художествени материали в полза на възпитаниците на НГПИД "Акад. Дечко Узунов", които са в неравностойно положение, дарение за животоспасяваща операция на младеж от града Диан,  печат на книги и др.
Посещенията във фирми, среща със специалисти в области,  свързани с практическото приложение на всичко учено в курсовете ни започна с фирма Давид холдинг  и ще продължи.

Курс за възрастни Дигитална компетентност - базово ниво стартира от 1 февруари в ИКТ Център, тел. 0878216023


Ако търсите работа в офис, желаете да пpeĸвaлифициpaте знaниятa cи, да автоматизирате работата си на компютър, дa дoбиeте caмoчyвcтвиe зa cпpaвянe c тexнoлoгиитe - този курс е за Вас!
Курсът ще включва операционна система Windows7/8/10, офис програмите Word 2013, Excel 2013 и Internet.

Курсът е подходящ за всички които не са работили или много малко са работили на компютър, както и за тези които искат да опреснят и да обогатят своите познания. Чpeз тoзи ĸypc, Bиe щe дoбиeтe нyжнaтa yвepeнocт и cĸopocт зa paбoтa c ĸoмпютъp!
След курса ще можете: да организирате файловете си в компютъра, да записвате файлове на флашка или DVD; да сваляте снимки от цифрови фотоапарати и смартфони; да създавате и редактирате текстови документи, да създавате електронни таблици с въвеждане на формули, да форматирате и отпечатвате документи и таблици, да вмъквате в тях картинки и диаграми; да намирате информация и документи в интернет; да работите със Skype и Facebook.
WINDOWS. Операции с файлове и директории. Работа с прозорци и икони. Настройка на работния екран. Инсталиране на приложни програми. Работа с периферни устройства.
WORD - създаване и редактиране на документи. Форматиране на документ. Вмъкване на таблици,графични изображения, диаграми. Списъци, форматиране на сложни списъци. Правописна проверка. Отпечатване на документа.
EXCEL - създаване на работна книга, попълване. въвеждане на серия от данни. Формули, основни действия. Форматиране. Диаграми. Отпечатване.
Интернет - работа с браузъри. Търсене на информация с Google и копирането и в документи. Електронна поща. Общувате с други хора в реално време със Skype. Социални мрежи (Facebook).
Курсът ще се провежда след 18:00 в работни дни и/или в събота и ще струва 120 лв. за 45 учебни часа при група 8-10 човека.

ЦПО „ИКТ Център“ получи знак за качество за изпълнението на програма ЕРАЗЪМ+


Общо четиридесет и два от 217 проекта са отличени със сертификати и плакети за най-качествено изпълнение.

ЦПО „ИКТ Център“  получи знак за качество за изпълнението на проект на тема „ИКТ технологии в обучения за възрастни“ по най-голямата европейска програма за образование и обучение, „Еразъм+“. Проектът включваше квалификационни обучения на 7 преподаватели на ЦПО "ИКТ Център", свързани с прилагане на иновации, ИКТ технологии в обучението, предоставени от европейски доставчик Executive Training Institute - Maltа.
Признанието беше връчено от г-жа Татяна Калканова, изпълнителен директор на Центъра за развитие на човешките ресурси, на официална церемония в рамките на Годишната валоризационна конференция, състояла се на 07.12.2016 г. в „София Хотел Балкан”. Целта на събитието беше да се представят успехите на европейската Програма Еразъм+ в България и съпътстващите дейности през 2016 г. При откриването на конференцията заместник-министърът на образованието и науката в оставака Диян Стаматов, отбеляза че програма „Еразъм+“ помага за повишаване на качеството на българското образование чрез обмен на добри практики и дава възможност за постоянна квалификация на българските учители, за да преподават интересно и да увличат учениците.
Диян Стаматов посочи, че е изключително полезно да се работи по проекти, чрез които с европейски средства се насърчава мобилността на ученици от професионални гимназии, студенти, възрастни обучаеми, млади хора и доброволци и университетски преподаватели, учители, обучители, младежки работници и хора, работещи в организации от областта на образованието, обучението и младежта. Това е невероятен шанс за развитие. И още нещо много важно дават тези проекти – създават приятелства, изграждат лидери, участниците в тях се чувстват част от екип. Удоволствие е да срещаш хора с амбиция да знаят повече, за да дават повече на другите, заяви Стаматов.
Като част от форума се проведе изложение „И аз умея", което представя различни работни и творчески ателиета.

ИКТ Център вече записва за Детската академия по програмиране, започваме от 5 октомври


 

Освен занимания по обучителните модули, децата ще посетят софтуерни фирми и ще се запознаят с опита на доказали се специалисти.

След страхотните резултати на децата от Детската академия по програмиране на Националното състезание по програмиране и информатика ИТ ЗНАЙКО 2015-2016, ИКТ Център доби увереност и самочувствие относно полезността на тази дейност и прие по-голяма ангажираност и отговорност в тази насока. Да припомним, че през миналата година всичките наши участници бяха класирани поне на един от трите кръга на Национално състезание по програмиране и информатика ИТ ЗНАЙКО 2015-2016. От регионалния кръг – първо и второ място за Искрен и Калоян и класиране в десятката с грамоти за Деси и Марина! От областния кръг и класиране за голям финал – второ и трето място за Искрен и Свилен в секция „Програмиране“; класирани за малък финал в секция „Информационни технологии“ за 4, 3 и 5-ти клас съответно Криси, Сашо и Мартин! От финалното републиканско състезание имаме едно първо място по програмиране за 4-ти клас за Искрен, едно трето място по информационни технологии за 4-ти клас за Криси, и една специална награда за оригинална идея за Мартин от 5-ти клас. Всички деца от Детската академия вече са със самочувствие на знаещи, надъхани за още състезания и учене, учене и пак учене. Те се убедиха, че ако се трудят и надграждат знанията си (за този успех се готвиха 2 години) винаги ще има успех. Затова решихме да разширим нашата дейност свързана с деца през настоящата учебна година. Започна записване за деца на възраст 3-5-и клас за първата група  за курс по информационни технологии и програмиране. Втората група ще бъде с ученици на възраст 5-7-и клас за курс по уеб-програмиране и дизайн. Обучението е през цялата учебна година, под формата на модули. За някои от модулите ще поканим гост-преподаватели, доказани професионалисти в съответното направление. Обученията и на двете групи ще са седмично два пъти по 2 учебни часа в удобно за децата и преподавателя време. Цената на курса е 50 лв. месечно. Вече попълваме групите, бройките са ограничени до 10 човека за всяка група според броя на работните компютърни места. Участниците и от двете групи ще се готвят за национални и за международни състезания, ще се борят за медали и награди от официални турнири по информатика, ще получат по-добри възможности за висше образование и професионална реализация.
След посещение във фирма „Давид Холдинг“, децата бяха много впечатлени и ентусиазирани. Вярвам, че споменът от тази среща  се е запечатал задълго в съзнанието им и ще окаже влияние за бъдещото им развитие. Децата бяха посрещнати от двама от директорите на фирма Давид – Йонко Йонков и Стойчо Недев, и главния програмист Илиян Йовчев. Кристиана връчи Благодарствен адрес от името на всички деца за щедрата подкрепа, която им указаха за участие в състезанието по програмиране и информатика ИТ Знайко, както и за доверието и вниманието им. Любезните домакини ги поздравиха с успехите, поговориха с тях и им потвърдиха всякаква подкрепа в пътя им към знание. Поканиха ги и им обещаха, когато пораснат още малко да работят във фирмата като програмисти. Децата получиха и подаръци – комплект химикал с флашка, на която да записват проектите си.  Всички вече желаят да работят като програмисти, а най-големият Мартин искаше да започваме веднага с подготовката. В тази връзка ние ще продължим с посещения на софтуерни фирми в града, за да могат децата да видят и се запознаят с крайните продукти от това, което са започнали да учат от сега, да се вдъхновят и мотивират още повече желание към учене на технологии. Освен това ще поканим и доказали се професионалисти да водят част от заниманията ни и да споделят своя опит с децата.

Отново за да насърчим децата към изучаване на технологии е организирания от нас и фирма Давид холдинг „Ден на младия програмист“ на 4 октомври, рождената дата на Джон Атанасов. Той ще премине под формата на ден на отворените врати за двете фирми. Давид Холдинг вече имат програма за този ден. При нас поканата ще бъде отправена към децата от прогимназиална възраст, да заповядат в нашата компютърна зала и се запознаят с интересни проекти на наши възпитаници, да видят демонстрации на софтуерни продукти, свързани с 3D проектиране, добавена реалност и др. интересни за тяхната възраст, а така също и те да опитат под формата на работно ателие. В разговор с директорката на СОУ "ЕКЗАРХ АНТИМ I", г-жа Стефанова предложи като тема за децата - да се запознаят и с новите професии, свързани с информатиката, като пример за „Информационните технологии и защитата на информацията в киберпространството“. Всичко е в процес на организиране, затова приемаме и ваши идеи как да впечатлим, да ги запалим към целенасочено изучаване на технологиите. Разбира се, срещата ще започнем с история за живота на Джон Атанасов, създател на първия електронен, непрограмируем компютър, ще споменем и за други велики българи със значими постижения в технологиите.

Подготовката на всеки кандидат-гимназист е сериозна отговорност за родителя. Резултатът от изпитите в края на 7-ми клас често определя пътя на ученика след това. По тази причина подготовката по Български език и литература и по Математика трябва да започне от рано и отношението към нея да бъде много внимателно. Опитът показва, че преминалите през подготовка в 6-ти клас с лекота овладяват материала в 7-ми клас. Така се получава цялостен завършен цикъл в подготовката на всеки ученик. Затова ИКТ Център предлага целогодишно обучение на деца в 6-ти клас по математика и Български език и литература, в групи и индивидуално.  Изучаваният материал по БЕЛ и по математика следва учебната програма в 6-и клас, а упражненията и самостоятелните работи са насочени към предстоящия изпит в 7-ми клас. Периодично ще се провеждат тестовe и писмени контролни работи. Изпълнението на домашните работи е задължително. Курсовете по български език и литература и по математика целят отлична успеваемост както в училище, така и на изпитите след седми клас. Затова вътрешните „пробни“ изпити и тестовете ще се провеждат според Държавните образователни изисквания и са съобразени с формата на всеки изпит.
Всичко това налага да разширим и нашия екип  от опитни преподаватели, който да работи за усъвършенстване на знанията и уменията на възпитаниците в учебния център. Очакваме вашите предложения за доказали се специалисти и педагози – хонорувани преподаватели по информатика и програмиране, по математика и по български език и литература, които ще са с ангажираност  6-8 часа седмично.

Интензивен преговор по математика за бъдещи ученици в 6-ти клас, плюс пробен изпит


Целта на курса е да се направят преговор, обобщаване и систематизиране на знанията по математика, за да могат учениците да бъдат добре подготвени за входните нива.

Курсът ще се проведе в залата на ИКТ Център в периода 12-16 септември в рамките на 12 учебни часа. На 12 до 14 септември - от 10 часа. На 15 и 16 септември - в удобно за децата време. Последният ден ще протече под формата на пробен изпит и затова ще бъде от три учебни часа. Един учебен час е с продължителност 40 минути.


Обучението ще се извършва в малки групи до 6 човека, което ще даде възможност за индивидуален подход от страна на преподавателя към всеки ученик. Обучението в ИКТ Център е насочено към качествена подготовка на курсистите. За целта се използват актуални и ефективни учебни системи, съобразени с учебния материал, преподаван в училище. Задачите са извлечени от утвърдени от МОН сборници.
Цената на курса е 78 лв, платена в началото на курса. За материали- допълнително 4 лв. платени на място.

Програмиране със С++ с помощта на видеоуроци


Първите 5 записали се – 50% отстъпка!

Предлагаме на вашето внимание онлайн курс с обучителни видео уроци заснели действията на обучителя в прозореца на програмата. Гледайки уроците, слушайки обясненията и повтаряйки действията в тях, вие лесно и бързо ще научите как се рограмира със С++.
Курсът не изисква предварителни знания и е предназначен както за напълно начинаещи, така и за хора с известен опит придобит от самообучение или други курсове.
Можете да се запишете със заявка в http://www.obuchenie-ict.com/ и ще получите акаунт за нашата онлайн платформаhttp://elearning.obuchenie-ict.com/ . Ще имате достъп до нея половин година, като вие ще определяте темпото на обучението си. През това време ще можете да задавате въпроси към обучителя, а също така ще имате право на една онлайн-консултация с преподавателя по ваша заявка. Преподавателят е информатик с педагогически опит в Математическа гимназия повече от 10 години.
В края на курса след онлайн тест получавате Удостоверение за част от професия „Организатор на интернет приложения“.

Цената на курса е 180 лв, платена на два пъти или 150 лв. еднократно в началото на курса.

Компютърно счетоводство с Microinvest Delta видео уроци


Първите 5 записали се – 50% отстъпка!

Предлагаме на вашето внимание онлайн курс с обучителни видео уроци заснели действията на обучителя в прозореца на програмата. Гледайки уроците, слушайки обясненията и повтаряйки действията в тях, вие лесно и бързо ще научите как се работи с Microinvest Delta.
Курсът не изисква предварителни знания и е предназначен както за напълно начинаещи, така и за хора с известен опит придобит от самообучение или други курсове.  Можете да се запишете със заявка в http://www.obuchenie-ict.com/ и ще получите акаунт за нашата онлайн платформаhttp://elearning.obuchenie-ict.com/ . Ще имате достъп до нея половин година, като вие ще определяте темпото на обучението си. През това време ще можете да задавате въпроси към обучителя, а също така ще имате право на една онлайн-консултация с преподавателя по ваша заявка.

В края на курса след онлайн тест получавате Удостоверение за част от професия „Оперативно счетоводство“. 

Цената на курса е 180 лв, платена на два пъти или 150 лв. еднократно в началото на курса.

Онлайн обучение с видео уроци за CorelDRAW X7


Първите 5 записали се – 50% отстъпка!
Предлагаме на вашето внимание онлайн курс с обучителни видео уроци заснели действията на обучителя в прозореца на програмата. Гледайки уроците, слушайки обясненията и повтаряйки действията в тях, вие лесно и бързо ще научите как се работи с програмата CorelDRAW X7.
Курсът не изисква предварителни знания и е предназначен както за напълно начинаещи, така и за хора с известен опит придобит от самообучение или други курсове.
Можете да се запишете със заявка в http://www.obuchenie-ict.com/ и ще получите акаунт за нашата онлайн платформа http://elearning.obuchenie-ict.com/ . Ще имате достъп до нея половин година, като вие ще определяте темпото на обучението си. През това време ще можете да задавате въпроси към обучителя, а също така ще имате право на една онлайн-консултация с преподавателя по ваша заявка. Преподавателят е графичен дизайнер, който работи професионално с програмата повече от 10 години.
В края на курса след онлайн тест получавате Удостоверение за част от професия „Графичен дизайнер“.
Цената на курса е 180 лв, платена на два пъти или 150 лв. еднократно в началото на курса.

ИКТ Център с нови предложения за децата за учебната 2016-2017! Търси преподаватели за попълване на екипа си.


Децата, които направиха своя избор да се обогатят със знания през ваканцията, заслужават нашите похвали.

През провелите се летни обучения в ИКТ Център присъстваха с голямо желание в курс „CorelDraw X7 за деца“: Ростислава, Ралица, Криси, Пламена  и Донна;  „Програмиране със Scratch“: Мирослава, Теодор, Калоян, Христо, Виктор и Деян; „Програмиране със C++”: Мая, Явор, Христо, Пламен, Владимир и Иван. Някои от тях изявиха желание да запишат още един курс в ЦПО „ИКТ Център“, други в Детската академия за учебната 2016-2017 година. Всички те вече са достатъчно мотивирани и предизвикани да се развиват, да трупат нови знания, да не се предават лесно, да са полезни на себе си и обществото и със сигурност няма да се влеят в плашещата огромна маса на апатични, обезверени и асоциални млади хора. Ако ние от ИКТ Център сме допринесли и с един процент за това, ще сме много удовлетворени. Разбира се за развитие на тези деца най-голяма е заслугата на родителите и учителите им. Към тези деца искам да добавя и палавниците от Лятната ни занималня: Цвета, Ивана, Петя, Габи, Александра, Радуил, Християн, Никола, Андриан, Стоян, Йоан, Крис, Кристиян и др., които къде на игра, къде на шега бяха провокирани да използват умните си главички и също много важно – да се разбират, да отстъпват пред другия, да се извиняват, да уважават правилата и да ги създават и спазват и да се забавляват заедно.

След прекрасните резултати на децата от Детската академия по програмиране на Национално състезание по програмиране и информатика, ИКТ Център доби увереност и самочувствие относно полезността на тази дейност и прие по-голяма ангажираност и отговорност в тази насока. Затова решихме да разширим нашата дейност през настоящата учебна година. Започна записване за деца на възраст 3-5-и клас за курса по информационни технологии и програмиране. Освен това записваме деца на възраст 5-7-и клас за курс по уебдизайн и програмиране. Обученията ще са седмично два пъти по 2 учебни часа в удобно за децата и преподавателя време. Бройката на децата е ограничена до 10 според броя на работните компютърни места. Имаме записани няколко нетърпеливи желаещи.

Подготовката на всеки кандидат-гимназист е сериозна отговорност за родителя. Резултатът от изпитите в края на 7. клас често определя пътя на ученика след това и донякъде и житейския му път. По тази причина подготовката по български език и литература и по математика трябва да започне от рано и отношението към нея да бъде много внимателно. През тази учебна година ще предложим подготовка за кандидатстване след 7 клас по математика, български език и литература. Предлагаме целогодишно обучение в групи и индивидуално.  Изучаваният материал по български език и литература и математика ще следва учебната програма в 7-ми клас, а упражненията и самостоятелните работи ще са насочени към предстоящия годишен изпит. Текущите тематични проверки (тестове, контролни, самостоятелни работи и вътрешни тренировъчни изпити) ще отчитат резултатите от труда на учениците и преподавателите. Курсовете по български език и литература и по математика целят отлична успеваемост както в училище, така и на изпитите след седми клас. Затова вътрешните „пробни“ изпити и тестовете ще се провеждат според Държавните образователни изисквания и са съобразени с формата на всеки изпит.

Всичко това налага да разширим и нашия екип  от опитни преподаватели, който да работи за усъвършенстване на знанията и уменията на възпитаниците в учебния център. Очакваме вашите предложения за доказали се специалисти и педагози – хонорувани преподаватели по информатика и програмиране, по математика и по български език и литература, които ще са с ангажираност  6-8 часа седмично.

За повече информация в офиса на Центъра /ул."Искра" 26, офис 25/, на телефон 0878216023,
със заявка в http://obuchenie-ict.com/ , https://www.facebook.com/cpo.ict.center или в http://www.kazanlak.com/c_ikt-tsentar-eood_857_5.html

ИКТ Център отново организира за децата летен курс по програмиране със Scratsh.


След приключващия „Corel Draw за деца” предлагаме също „Програмиране със С++“ и “Photoshop за деца”.

Длъжници сме на много деца, които не успяхме миналото лято да включим в летния курс по програмиране по Scratsh, било поради запълване на бройката или тяхната ангажираност. Интересен, забавен, лесен за усвояване, програмният език Scratch дава възможност на начинаещите ученици да се запознаят с основни алгоритмични конструкции, да навлязат в света на алгоритмите и програмирането. Scratch  е език създаден с цел първоначално обучение по програмиране. Съобразен със съвременните тенденции в програмирането, той дава възможност на учениците едновременно да се обучават и развиват творческото си мислене.
ИКТ Център Казанлък вече втора година успешно обучава възпитаниците от Детската школа по програмиране със Scratch. Предложихме това обучение преди всички обучителни организации, изпреварихме дори и Софтуерния университет.  Нашите ученици се класираха на първите места на състезанията по програмиране и информационни технологии.
Курсът ще се проведе в продължение на 2 седмици по 3 учебни часа всеки работен ден /10 работни дни по 3 учебни часа/. Периодът, през който преподавателката Ани Кадиева има възможност е от 18 юли до 14 август. В момента има записани 5 деца. Групата е ограничена до 10. Много моля като записвате детето си да посочите кой период ще бъде свободно. Цената на курса ще бъде от 120 до 160 лв. според броя на записалите се деца.
След прекрасните резултати на децата от Детската академия по програмиране на Национално състезание по програмиране и информатика, ИКТ Център доби увереност и самочувствие относно полезността на тази дейност и прие по-голяма ангажираност и отговорност в тази насока. Затова подготвихме няколко полезни предложения за децата през лятото, за да покажем на децата ни, че компютърът може да се използва не само за игра и работата с него може да се превърне в безкрайно забавление. За това предлагаме още един курс по програмиране на С++ със същите условия. Имаме изискване само децата да не са поне за 6-и клас и по-големи. Записани са 4 деца.
В момента приключваме курс „Corel Draw за деца”. Курсът се проведе от 20 юни до 1 юли. След една седмица почивка продължаваме от 11 до 22 юли с “Photoshop за деца” – 20 учебни часа в 10 последователни работни дни. Цената на курса е 80-100 лв. според броя записали се. За тези, които са изкарали „Corel Draw за деца” цената ще е наполовина. За децата от детската академия по програмиране ще има отстъпка 20%.

Продължава и лятна занималня. Освен игри и разходки, рисуване и пеене, караоке, танци, филми, забавления, четене на книги, посещение на библиотека, музеи, галерия и други интересни места, учим по малко и работа на компютър.  Децата са на възраст от 7 до 11 години със занимания от 9:00 до 12:00. Заниманията, които ще подпомогнат тяхното развитие и израстване, ще бъдат и леко въведение за децата, които ще продължат в детската академия по програмиране и информационни технологии през учебната година. Цената на седмичното посещение на занималнята е 20 лв., а при плащане за ден – 6 лв. При записване на две деца от семейство, таксата за второ дете е наполовина /30 лв. за двете деца за седмица/.

Записвания в офиса на Центъра, на телефон 0878216023,
със заявка в http://obuchenie-ict.com/ , https://www.facebook.com/cpo.ict.center или в http://www.kazanlak.com/c_ikt-tsentar-eood_857_5.html

Курс Графичен дизайн с PhotoShop стартира на 26 май


Курсът не изисква предварителни знания и е предназначен както за напълно начинаещи, така и за хора с известен опит придобит от самообучение или други курсове. Обучението е с присъствени часове за делничнио дни -след работно време и/или събота.

Можете да се запишете със заявка в http://www.obuchenie-ict.com/. Преподавателят е графичен дизайнер, който работи професионално с програмата повече от 10 години.
В края на курса след тест получавате Удостоверение за част от професия „Графичен дизайнер“.
Цената на курса е 350 лв, платена на два пъти,/ 200 лв преди старта на обучението и останалите по средата/ или 330 лв. еднократно в началото на курса.

 

ИКТ Център организира обучителна лятна занималня и летни курсове по програмиране и дизайн за деца


 

ИКТ Център предлага следните курсове за вашите деца : „Програмиране със Scratch“, „Програмиране със С++“, “ Corel Draw за деца”, “Photoshop за деца”, а така също предлагаме полудневна лятна занималня с образователен характер.

След прекрасните резултати на децата от Детската академия по програмиране на Национално състезание по програмиране и информатика, ИКТ Център доби увереност и самочувствие относно полезността на тази дейност и прие по-голяма ангажираност и отговорност в тази насока. Затова подготвихме няколко полезни предложения за децата през лятото, за да покажем на децата ни, че компютърът може да се използва не само за игра и работата с него може да се превърне в безкрайно забавление.
Детската академия по програмиране приключва занятия за учебната 2015-2016 на 31 май. Започна записване за следващата учебна година 2016-2017 за деца на възраст 3-5-и клас за курса по информационни технологии и програмиране. Освен това записваме деца на възраст 5-7-и клас за курс по уеб програмиране. Бройката на децата е ограничена до 10 според броя на работните компютърни места. Имаме записани няколко нетърпеливи желаещи.
След напрегната учебна година с учене и програмиране, децата заслужено ще се забавляват в организираната от ИКТ Център за втора поредна година лятна занималня. Ще има игри и разходки, рисуване и пеене, караоке, танци, филми, забавления и обучения с компютър, четене на книги, посещение на библиотека, музеи, галерия и други интересни места.  Записваме деца от 7 до 11 години. Започваме от 1 юни със занимания от 9:00 до 12:00. Заниманията, които ще подпомогнат тяхното развитие и израстване, ще бъдат и леко въведение за децата, които ще продължат в курса по програмиране и информационни технологии през учебната година. Цената на седмичното посещение на занималнята е 20 лв., а при плащане за ден – 6 лв. При записване на две деца от семейство, таксата за второ дете е наполовина /30 лв. за двете деца за седмица/.
От месец юни започват и курсовете ни по дизайн - “Corel Draw за деца” и “Photoshop за деца”. В предложените модули децата с изявени артистични способности могат да направят първите си стъпки в компютърната графика, като създават компютърни колажи, използвайки атрактивни графични ефекти и да направят първата си компютърна анимация. Курсовете ще се провеждат след обяд, всеки ден по 2 учебни часа – по 20 учебни часа на курс. Цената на всеки курс ще бъде 80-100 лв, в зависимост от броя на записалите се деца. При записване и на двата курса – вторият ще е на половин цена. За възпитаниците на Детската академия също ще има отстъпки.
През месец юли или август ще предложим „Програмиране със Scratch“. Интересен, забавен, лесен за усвояване, програмният език Scratch дава възможност на начинаещите ученици да се запознаят с основни алгоритмични конструкции, да навлязат в света на алгоритмите и програмирането. Scratch  е език създаден с цел първоначално обучение по програмиране. Съобразен със съвременните тенденции в програмирането, той дава възможност на учениците едновременно да се обучават и развиват творческото си мислене.
ИКТ Център Казанлък вече втора година успешно обучава възпитаниците от Детската школа по програмиране със Scratch. Предложихме това обучение преди всички обучителни организации, изпреварихме дори и Софтуерния университет.  Нашите ученици се класираха на първите места на състезанията по програмиране и информационни технологии. Курсът е 30 учебни часа, ще се проведе в последователни десет следобеда и ще струва от 120 до 180 лв. според броя на участниците. Бройката е ограничена до 10. Вече има записани! Побързайте!
Миналото лято проведохме летен курс „Програмиране със Scratch“, имаше голям интерес и не можахме да включим всички желаещи. Затова, моля, подайте по-рано заявки с периода, когато е удобно за детето, за да съобразим и бъдем максимално полезни.
Поради проявен интерес включваме и „Програмиране със С++“. Той ще бъде подходящ за деца завършили 6-и и 7-и клас, а също така и за участниците на Детската школа, преминали „Програмиране със Scratch“.  В обучението са предвидени часове по теория и часове за практически упражнения. Учениците ще имат възможност да създават собствени проекти, да прилагат научената теория в практически ситуации.
Курсът е 30 учебни часа, ще се проведе в последователни десет следобеда и ще струва от 140 до 180 лв. според броя на участниците. Ще има и намаление за наши възпитаници. Бройката е ограничена до 10.
Това са нашите предложения към децата. Нека да превърнем лятото им в забавно и ползотворно, нека им дадем възможност да се занимават, да се развиват и творят в интересни полезни за тях области.
За техните майки и бащи, каки и батковци, баби и дядовци – курсове по компютърна грамотност, Word, Excel, PowerPoint, Corel Draw, Autocad, компютърно счетоводство, езици – немски, английски. ИКТ Център е лицензирал 10 професии и извършва професионални обучения. След успешни изпити издава Свидетелства и Удостоверения за професионална квалификация, Сертификати и Europass приложението към сертификат. Последният документ допълва информацията, съдържаща се в официалния сертификат, с което я прави валидна и по-лесно разбираема, особено за работодатели и институции в чужбина.

От 26 май стартира курс "Графичен дизайн с PhotoShop". Курсът не изисква предварителни знания и е предназначен както за напълно начинаещи, така и за хора с известен опит придобит от самообучение или други курсове. Обучението е с присъствени часове за делничнио дни -след работно време и/или събота. В края на курса след тест получавате Удостоверение за част от професия „Графичен дизайнер“. Цената на курса е 350 лв, платена на два пъти,/ 200 лв преди старта на обучението и останалите по средата/ или 330 лв. еднократно в началото на курса.

Записвания в офиса на Центъра, на телефон 0878216023, със заявка в http://obuchenie-ict.com/ , https://www.facebook.com/cpo.ict.center или в  http://www.kazanlak.com/c_ikt-tsentar-eood_857_5.html

Пет деца от школата по програмиране отиват на финал на ИТ Знайко! Подкрепете ги със записан курс или консултация към ЦПО ИКТ Център!


Пет от общо 10-те деца в Детската академия по програмиране към ЦПО ИКТ Център отиват на националното кръг на състезанието по информатика и програмиране ИТ Знайко. Те са класирани от областния кръг, съответно:
Искрен – 2-ро място в секция „Програмиране“, 4-и клас;
Свилен – 3-то място в секция „Програмиране“, 4-и клас;
Александър - в секция „Информационни технологии“, 3-и клас;
Кристиана - в секция „Информационни технологии“, 4-и клас;
Мартин - в секция „Информационни технологии“, 5-и клас.
Те отиват на финал, според възрастовите групи: на 22-24 април в хотел "Финландия" Пампорово, 6-8 май в Еко-хотел "Здравец", 21-23 май в Еко-хотел "Здравец". Финалът е тридневен. Регистрация и анимация под формата на обучителни и развлекателни групи в петък, в събота – финално състезание преди обяд, след обяд защита пред журито, обучителни и развлекателни групи и тематична вечер за децата с дискотека, до 4-и клас– Хавайска вечер, а за децата от 5 клас – Вечер на Оскарите, в неделя – отново анимация и обявяване на класирането и награждаване.
Цялата тази приказка ще изживеят нашите финалисти и се надявам много на вашата подкрепа. За това семействата на децата трябва да заплатят 2 нощувки и храна: 
Цена ученици: 78 лв.
Цена родители: 96 лв.
Такса участие: 10 лв.
Или дете с родител и пътни разходи – повече от 200 лв. Това е непосилно за едно средностатистическо семейство в Казанлък. Макар и семействата да желаят да поемат тази натовареност в името на своите деца, ИКТ Център иска да помогне като ви моли НЕ за спонсорство, а апелира да запишете платен курс или консултации при нас, с парите от които да подпомогнем по-спокойното и заслужено участие на нашите много умни, вдъхновени и трудолюбиви деца и подкрепящите им семействата. Нека се постараем да не обременяваме толкова рано тяхното съзнание от тежката парична зависимост, за да бъде свободно за мисъл, творчество и растеж!
Много разчитаме на вас, скъпи съграждани!
Това, което предлагаме срещу вашите пари за финала е:  присъствени курсове по начална компютърна грамотност, курс по текстообработка с WORD – начално и ниво напреднали, електронни таблици с EXCEL - начално и ниво напреднали, презентации с POWERPOINT - начално и ниво напреднали, локална поща с OUTLOOK,  работа в Интернет, създаване на сайт, работа в социални мрежи; онлайн видео-курсове по CorelDraw, компютърно счетоводство, програмиране със С++; консултации по онлайн маркетинг, маркетинг в социалната мрежа Facebook, реклами в GOOGLE Adwords и др. Може да пропусна нещо – питайте какво точно би представлявало интерес, би било полезно за Вас и хората, с които работите. Дори да нямате в момента идея за подходящ курс или консултация, но искате да помогнете – срещу Вашата сума ще издадем ваучер за последващи услуги. Без значение нейната големина! В следващата наша публикация ще публикуваме списъка на нашите съпричастни съграждани, ще основем група „Приятели на Детската академия по програмиране“ и Вашият глас и мнение ще бъдат много важни за нас!
За повече информация в офиса на фирмата – ул. „Искра“ 26, ет.2, офис 25; на тел. 0878216023; http://www.obuchenie-ict.com, https://www.facebook.com/cpo.ict.center
Още малко за нашите финалисти. Искрен и Свилен са безспорните фаворити: от първите три места за програмисти от 4-и клас те са на 2-ро и 3-то място! Сашо е единственото класирано дете от 3-ти клас от Старозагорска област. А за безумно голямата конкуренция при 4-ти и 5-ти клас за ИТ най-добре да видите класирането – деца с под 685 точки са извън класирането. А Криси и Мартин са класирани!
И сега да обобщим резултатите от ИТ Знайко: От регионалния кръг – първо и второ място за Искрен и Калоян и класиране в десятката с грамоти за Деси и Марина! От областния кръг и класиране за голям финал – второ и трето място за Искрен и Свилен в секция „Програмиране“; класирани за малък финал в секция „Информационни технологии“ за 4, 3 и 5-ти клас съответно Криси, Сашо и Мартин! Или от 10-те деца в Школата – 9 награди, като се има в предвид, че няколко човека не се включиха в областния кръг заради участие по същото време в състезания по математика и английски език!

Ние с г-жа Ани Кадиева сме много горди и щастливи с нашите деца! Твърдо сме решени да разширим Детската академия по програмиране, за да дадем възможност на повече деца да използват компютъра не само за игри и въпреки това много да се забавляват, да се развиват и да имат много по-добър старт в живота!

Освен това замисляме летни курсове по програмиране на С++, Scratch, Corel, Photoshop. Вие също можете да ни помогнете с идеи какво би било добре да научат през лятната ваканция вашите деца от 2-ри до 7-ми клас?!

Курс за компютърна грамотност стартира от 22 март в ИКТ Център


Ако търсите работа в офис, желаете да пpeĸвaлифициpaте знaниятa cи, да автоматизирате работата си на компютър, дa дoбиeте caмoчyвcтвиe зa cпpaвянe c тexнoлoгиитe - този курс е за Вас!

Курсът ще включва операционна система Windows7/8/10, офис програмите Word 2013, Excel 2013 и Internet.

Курсът е подходящ за всички които не са работили или много малко са работили на компютър, както и за тези които искат да опреснят и да обогатят своите познания. Чpeз тoзи ĸypc, Bиe щe дoбиeтe нyжнaтa yвepeнocт и cĸopocт зa paбoтa c ĸoмпютъp!

След курса ще можете: да организирате файловете си в компютъра, да записвате файлове на флашка или DVD; да сваляте снимки от цифрови фотоапарати и смартфони; да създавате и редактирате текстови документи, да създавате електронни таблици с въвеждане на формули, да форматирате и отпечатвате документи и таблици, да вмъквате в тях картинки и диаграми; да намирате информация и документи в интернет; да работите със Skype и Facebook.

WINDOWS. Операции с файлове и директории. Работа с прозорци и икони. Настройка на работния екран. Инсталиране на приложни програми. Работа с периферни устройства.

WORD - създаване и редактиране на документи. Форматиране на документ. Вмъкване на таблици,графични изображения, диаграми. Списъци, форматиране на сложни списъци. Правописна проверка. Отпечатване на документа.

EXCEL - създаване на работна книга, попълване. въвеждане на серия от данни. Формули, основни действия. Форматиране. Диаграми. Отпечатване.

Интернет - работа с браузъри. Търсене на информация с Google и копирането и в документи. Електронна поща. Общувате с други хора в реално време със Skype. Социални мрежи (Facebook).

Курсът ще се провежда след 17:30 в работни дни и/или в събота и ще струва 120 лв. за 45 учебни часа при група 7-10 човека.

Професионален курс „Графичен дизайн“ от 29 септември-0878216023


След положителните емоции по успешното представяне на нашите малки възпитаници от Школата по програмиране на националното състезание "ИТ Знайко", е време да обърнем внимание на техните родители, каки и батковци или с една дума на по-възрастните и да им предложим едно професионално обучение "Графичен дизайн". Обучението от 960 уч. часа е смесено /дистанционно - 800 часа и присъствени 160 часа за изучаване на програмите PhotoShop и CorelDraw/. Всички успешно завършили ще получат свидетелство за 3 степен професионална квалификация /документ, който бихте получили, ако завършите професионална гимназия/. Курсът е с цена 1800 лв.

Можете да получите знания и да се реализирате с промоционалните условия за свободно записалите се. От днес до 24 февруари - записване на половин цена 960 лв. за 960 уч. часа! Сумата се заплаща на максимум на 3 вноски, задължително първата от 360 лв. до 25 февруари.

Тези които желаят, могат да преминат само обучение CorelDraw или PhotoShop, всеки един от тях по 80 часа. Цена на всеки един от тях 350 лв. При избор и на двете - 600 лв. За тези, които се запишат и платят половината от сумата до 24 февруари ще има отстъпка от 10% от останалата сума.

Записването - с обаждане на телефон 0878216023.

Всички вие трябва да харесате страницата ни във Facebook:
https://www.facebook.com/cpo.ict.center
Обученията се провеждат след работно време и в събота в групи от минимум 4 човека до 8, в компютърната зала на Център за професионално обучение ИКТ Център, ул. "Искра" 26, ет. 2, офис 25.
Събираме група за обучение по AutoCad за начинаещи.

Новостартиралата фирма ЦПО „ИКТ Център“ е спечелила досега 4 евро-проекта


Един филм по bTV разказва за Радост и нейния бизнес в Казанлък

ИКТ Център стартира курс по немски език и курс по компютърна грамотност


От 18 януари стартираме интензивен курс по разговорен немски за съвсем начинаещи и малко напреднали. Курсът е предназначен за работещи или студенти, които желаят да работят в Германия или в немски фирми в България и имат нужда от систематизирани знания по немски език. Те обхващат по 100 уч.ч. и представляват първи модул от ниво А1 по ЕООР. Занятията се провеждат по оригинална немска система, отговаряща на всички европейски стандарти за чуждоезиково обучение. Чрез нея курсистите бързо и сигурно навлизат не само в лексиката и структурата на немския език, но и в особеностите на бита и културата в Германия.
Курсът ще се провежда седмично по 6-9 учебни часа. Набляга се най- вече на умението говорене и слушане, които са най- важни за работното място. Същевременно се развиват умението четене с разбиране и езиковите елементи лексика и граматика.
Курсът по компютърна грамотност включва знания по операционна система Windows 8/7,10/, офис програмите Word i Excel и работа в Интернет.
Занятията се провеждат в компютърната зала на ЦПО ИКТ Център в удобно за обучаемите време.

От 30-и ноември стартират курс за: „Графичен дизайн“, Оперативен счетоводител и немски език


От 30-и ноември стартират курс за: „Графичен дизайн“ , "Оперативен счетоводител".  Обучението за графичен дизайн е смесено с присъствени часове за изучаване на програмите PhotoShop, Corel и Publisher. Курсът за оперативен счетоводител също ще бъде смесен с присъствена част за практическото компютърно обучение. Можете да получите знания и да се реализирате с  промоционалните условия за свободно записалите се. От днес до 20 ноември - записване за професионалните курсове на половин цена. 960 лв. за 960 часа! Всички вие трябва да харесате страницата ни във Facebook

https://www.facebook.com/cpo.ict.center

Всички успешно завършили ще получат свидетелство за 3 степен професионална квалификация /приравнено на диплома за завършена професионална гимназия/.

Можете участвате само в отделни модули по обученията: CorelDraw, Photoshop, компютърно счетоводство.

От 7-ми декември започва и интензивен курс по немски език за начинаещи - ниво А1. Курсът по немски език е 233 лв. за 100 часа при група от минимум 6 обучаеми.

Присъствените курсове за Стара Загора, Габрово и Хасково се провеждат в компютърните зали на регионалните библиотеки. 

ИКТ Център извършва консултации, подготовка и управление на проект НОВО РАБОТНО МЯСТО 2015


ИКТ Център“ ЕООД е  организация, която през последните години защити няколко проекти по европейски програми. Създаването на Центъра стана възможно благодарение на проект „Създаване на център по информационни и комуникационни технологии” /BG051PO001–1.2.03-0982/, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013. В момента работим по проект "ИКТ технологии в обучения за възрастни" на програма „Еразъм +“.  Това е втори проект по програма „Еразъм +“, които спечелихме за последните две години в сериозна конкуренция от над 300 организации кандидатствали и класирани само четири от тях.


Искаме да ви информираме за актуалната в момента възможност за финансиране на бизнес проекти по оперативна програма „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ“. По-конкретно, процедура на подбор на проекти „BG05M9OP001-1.003 „НОВО РАБОТНО МЯСТО 2015” предлага безвъзмездна финансова подкрепа за назначаване на нови служители и закупуване на оборудване. Благодарение на финансиране по тази програма можете да увеличите броя на служителите в организацията и да инвестирате в оборудване (хардуер, софтуер, офис мебели, инструменти, машини или др. необходимо за новите работни места).
Безвъзмездното финансиране е 100%  от стойността на конкретен проект като започва от 50 000 лева и достига до 390 000 лева. До 30% от тази сума можете да инвестирате в закупуване на оборудване.
Програмата е отворена за кандидатстване до 5.02.2016 г.
Подаването на проекти по програмата се извършва чрез онлайн базирана система след регистрация на профил и подаване на апликационна форма и придружаващи документи.
Към настоящата информация прилагаме подробно описание на програмата.
Бъдете активни и финансирайте идеите си!
Ще се радваме да се срещнем лично и да коментираме възможностите, които проектните инициативи позволяват.

Детската академия по програмиране записва за участие през 2015-2016 учебна година


Детската академия по програмиране продължава през учебната година 2015-2016 год. с допълнителна група за начинаещи. Възрастовата граница е 3-7 клас. Занятията са 2 пъти седмично по 2 учебни часа, цената е 50 лв. на месец. Вече попълваме групите, бройките са ограничени до 10 човека.Отново с помощта на г-жа Ани Кадиева ще изучават алгоритми и програмни езици, подходящи за тяхната възраст и съобразени с тяхното желание. Участниците ще се готвят за национални и за международни състезания, ще се борят за медали и награди от официални турнири по информатика, ще получат по-добри възможности за висше образование и професионална реализация.

ИКТ Център стартира интензивен курс по разговорен немски език


От 28 септември стартираме интензивен курс по разговорен немски за съвсем начинаещи и малко напреднали. Курсът е предназначен за работещи или студенти, които желаят да работят в Германия или в немски фирми в България и имат нужда от систематизирани знания по немски език. Те обхващат по 100 уч.ч. и представляват първи модул от ниво А1 по ЕООР. Занятията се провеждат по оригинална немска система, отговаряща на всички европейски стандарти за чуждоезиково обучение. Чрез нея курсистите бързо и сигурно навлизат не само в лексиката и структурата на немския език, но и в особеностите на бита и културата в Германия.
Курсът ще се провежда седмично по 6-9 учебни часа. Набляга се най- вече на умението говорене и слушане, които са най- важни за работното място. Същевременно се развиват умението четене с разбиране и езиковите елементи лексика и граматика.

Стартират курс за „Графичен дизайн“ и Оперативен счетоводител.


От 28-и септември стартират курс за: „Графичен дизайн“ , "Оперативен счетоводител".  Обучението за графичен дизайн е смесено с присъствени часове за изучаване на програмите PhotoShop, Corel и Publisher. Курсът за оперативен счетоводител също ще бъде смесен с присъствена част за практическото компютърно обучение. Можете да получите знания и да се реализирате с  промоционалните условия за свободно записалите се. От днес до 1 септември - записване на половин цена. 960 лв. за 960 часа! Всички вие трябва да харесате страницата ни във Facebook

https://www.facebook.com/cpo.ict.center

Присъствените курсове за Стара Загора, Габрово и Хасково се провеждат в компютърните зали на регионалните библиотеки. Всички успешно завършили ще получат свидетелство за 3 степен професионална квалификация /приравнено на диплома за завършена професионална гимназия/.

Академията по програмиране стартира с втора група а начинаещ. Ще има и Обучение по програмиране на SCRACH - второ ниво


След проведения с голям интерес летен курспо програмиране на SCRATSH, Госпожа Кадиева подготвя "Обучение по програмиране на SCRACH - второ ниво", което ще се проведе след 15 септември. Детската академия по програмиране също продължава през учебната година 2015-2016 год. с допълнителна група за начинаещи. Възрастовата граница е 3-7 клас. Занятията са 2 пъти седмично по 2 учебни часа, цената е 50 лв. на месец. Вече попълваме групите, бройките са ограничени до 10 човека.Отново с помощта на г-жа Ани Кадиева ще изучават алгоритми и програмни езици, подходящи за тяхната възраст и съобразени с тяхното желание. Участниците ще се готвят за национални и за международни състезания, ще се борят за медали и награди от официални турнири по информатика, ще получат по-добри възможности за висше образование и професионална реализация.

ИКТ Център организира летен курс по програмиране за деца от 10 до 14 години


ИКТ Център организира летен курс по програмиране за деца от 10 до 14 години / Новини от Казанлък
Обучението ще се проведе, чрез език за програмиране Scrach.
Интересен, забавен, лесен за усвояване  – този език дава възможност на начинаещите ученици да се запознаят с основни алгоритмични конструкции, да навлязат в света на алгоритмите и програмирането.
В обучението са предвидени часове по теория и часове за практически упражнения. Учениците ще имат възможност да създават собствени проекти, да прилагат научената теория в практически ситуации.
Scrach – е език създаден с цел първоначално обучение по програмиране. Съобразен със съвременните тенденции в програмирането, той дава възможност на учениците едновременно да се обучават и развиват творческото си мислене.
ИКТ Център Казанлък вече успешно проведе един курс по Scrach за ученици от 3 клас. Поради засилилия се интерес ние ви предлагаме ускорен летен курс.
Нека да превърнем лятото на своите деца в забавно и ползотворно, нека им дадем възможност да се занимават, да се развиват и творят в интересни полезни за тях области.
Курсът има за цел да покаже на децата ни, че компютърът може да се използва и не само за игра.
Курсът ще бъде 40 учебни часа на цена от 120 до 150 лв. според броя на участниците. Бройката е ограничена до 10.
Вече има записани! Побързайте!

ОБЯВА ЗА УЧАСТИЕ В ПРОЕКТ


ОБЯВА ЗА УЧАСТИЕ В ПРОЕКТ "ИКТ технологии в обучения за възрастни"

ИКТ Център е една от четирите обучителни организации  в България с класиран проект "ИКТ технологии в обучения за възрастни" по Програма на Европейския съюз за образование, обучение, младеж и спорт “Еразъм+“. Пет преподаватели на Центъра ще  преминат през обучение „Empowerment in ICT Skills:  Making Use of Technology Tools“, един - "Professional Communication Skills/English language/" и един " Fluency & English Language. Development for Teachers в Малта". Избраните дейности за мобилност се вписват в една по-широка и дългосрочна стратегия за развитие и модернизация на организацията. Избрахме мобилност свързана с прилагане на иновации, ИКТ и възможности на интернет в обучението и мобилност, свързани с  комуникация на английски език, предоставени европейски доставчик Executive Training Institute - Maltа.

Цел на проекта е и да се подобри организацията на учебния процес като цяло с разнообразяване на интерактивните методи, интересно нетрадиционно структуриране  на обучителните часове за ясно разбиране за знанията и поглед към обучението като пътешествие през целия живот; създаване и използване на платформи за дистанционно обучение за улеснен достъп до разнообразни обучителни ресурси и възможност за достъп до обучението и на хора със специални нужди; нови методи в европейско измерение, предлагани в квалификационните курсове и придобитите при конкретно участие и комуникация с европейски колеги.

Моля всички преподаватели на Центъра, желаещи да участват в проекта, да подадат до 5 юли следните документи:

1. Мотивационно писмо за участие.

2. Европас CV

3. Европас езиков паспорт.

На 6 юли желаещите и подали документи ще попълнят тест по английски език.

Ръководител проекта Радостина Кацарова

Последен час за учебната 2014/2015 за Детската школа по програмиране.


https://www.facebook.com/cpo.ict.center/posts/1519819398238709

Показахме част от любимите си проекти на нашите родители. Получихме и сертификати! Заслужена почивка! Ваканция, здравей!

Пролетта е време и за обучение!


От 25-и май стартират курс за: „Графичен дизайн“ , "Оперативен счетоводител".  Обучението за графичен дизайн е смесено с присъствени часове за изучаване на програмите PhotoShop, Corel и Publisher. Курсът за оперативен счетоводител също ще бъде смесен с присъствена част за практическото компютърно обучение. Освен с ваучери, можете да получите знания и да се реализирате с  промоционалните условия за свободно записалите се. От днес до 20 май - записване на половин цена. 960 лв. за 960 часа! Всички вие трябва да харесате страницата ни във Facebook

https://www.facebook.com/cpo.ict.center

Присъствените курсове за Стара Загора, Габрово и Хасково се провеждат в компютърните зали на регионалните библиотеки. Всички успешно завършили ще получат свидетелство за 3 степен професионална квалификация /приравнено на диплома за завършена професионална гимназия/.

ИКТ Център разширява Детската школа по програмиране с 2 нови групи


С голям интерес в Лятната академия премина тримесечното обучение на младите програмисти. С помощта на програмния език "Лого" и г-жа Ани Кадиева, учител по информатика от МГ Казанлък децата, забавлявайки се, създават първите си проекти и игри. От 1 октомври в Школата по програмиране ще стартира втора група за деца от трети до шести клас. За по-големите ученици /6-9 клас /, желаещи да се занимават  с програмиране, обучението ще започне от 15 октомври. Отново с помощта на г-жа Ани Кадиева ще изучават алгоритми и програмни езици, подходящи за тяхната възраст и съобразени с тяхното желание. Участниците ще се готвят за национални и за международни състезания, ще се борят за медали и награди от официални турнири по информатика, ще получат по-добри възможности за висше образование и професионална реализация.

 

През октомври в Павел баня стартира смесено обучение за Оператор на компютър


Присъствената част на обучението ще се проведе в компютърната зала на читалището. В същата ще има и курс за компютърна грамотност. Цените са промоционални: за професионалното обучение от 300 часа с получаване на професионална квалификация и свидетелство за професионална квалификация, цената до 20 октомври е 300 лв. За обученито за компютърна грамотност - 120 лв. за 72 часа. 

Учете и се забавлявайте в модерната компютърна зала на ИКТ Център


Предлагаме ви приятно и полезно време с вечерен курс за начална компютърна грамотност на промоционални цени. Курсът е 48 часа и включва основни познания относно операционна система Windows 8 , Word 2013, Excel 2013 и Internet.  Успешно завършилите получават Удостоверение за професионално обучение.  Цената на курса ще бъде от 99 до 119 лв. в зависимост от броя записали се в групата. Всички курсисти ще получат и ваучер за намаление на цените на услугите в Центъра.

Компютърната зала отговаря на всички изисквания относно удобства,ергономичност и безопасност при работас компютри, оборудвана с нови компютри, с лицензиран софтуер на последните версии на програми.Софтуерът тип Classroom manager  помага да се привлече и задържи интереса на обучаемите чрез съвременни софтуерни приложения за обучение. Интерактивни учебни програми, викторини, тестове и проучвания в реално време, които незабавно отчитат и оценяват резултатите, правят обучението по лесно за учителите и по-интересно и ефективно за учениците. За пълното оборудване има мултимедийно устройство, екран, мултифункционално устройство, екран и флипчарт.

ИКТ Център предлага същото обучение и в градовете Стара Загора, Габрово и Хасково в компютърните зали на регионалните библиотеки.

Детската академия по програмиране е вече факт, записваме деца за втора група


Десимира, Денислав, Калоян, Катя и Стефан са първите ентусиасти. Децата "управляват" компютъра с помощта на алгоритми, създадени от тях, с помощта на програмния език "Лого" и г-жа Ани Кадиева, учител по информатика от МГ Казанлък . Компютрите се подчиняват и рисуват, преобразени като костенурки, различни фигурки зададени от децата. Сега започваме! Пред нас е цял един вълнуващ компютърен свят с много приключения и игри, които не само ще играем, но и ще ги създадем! Включи се и ти, ако си от 2-ри до 5-ми клас и от 5-и до 7-и клас за втора възрастова група!

 

Към каталога Искаш да си тук? Включи се.

за реклама и контакти с kazanlak.com | условия за ползване

Приятели: Морето.net | Майсторите.com | AutoPlanet1.com | Монтана | Силистра Онлайн | Сандански | Видин Online | ITni News | Компютърни уроци | ОколоСвета.com | Автокозметика ATAS | Стара Загора
0.55919