10:45 | 16 ноември 22 4102

Ден на траур в Бузовград. Днес изпращаме Ванко

Ден на траур в Бузовград. Днес изпращаме Ванко / Новини от Казанлък

Кметство село Бузовград обяви днешния ден, 16 ноември, за ден на траур в памет на Ванко. Днес е и погребението на 14-годишното момче.

Жителите на Бузовград не спират с апелите за протести, те настояват за поставяне на легнали полицаи, пътна маркировка, камери и по-добро осветление по улиците. Община Казанлък вече пое ангажимент да постави камери на всички входно-изходни точки, които РУ “Полиция” посочи по населените места.

Иван Седмаков издъхна вчера в Окръжната болница в Стара Загора, след като бе пометен от автомобила на пияния и дрогиран 57-годишнен Димитър Косев на 11 ноември. Вчера бе разгледано делото срещу мъжа в Районен съд Казанлък, на което бе решено Димитър да остане в ареста.

Припомняме ви, че защитата на мъжа заяви, че Димитър вземал лекарства за пневмония и високо кръвно налягане, на скоро лежал в болница. По думи на обвиняемият той дори не разбрал какво се е случило. Разбрал, че блъснал дете едва, когато полицаите отишли за разпит в дома му в село Розово.

Предстои преквалифициране на престъплението на такова със смъртен резултат, поради което делото ще бъде прехвърлено към Окръжна прокуратура Стара Загора.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак