18:22 | 13 януари 23 1498

Жителите на Бузовград излязоха на мирен протест в Казанлък, искат справедливост за смъртта на Ванко

Жителите на Бузовград излязоха на мирен протест в Казанлък, искат справедливост за смъртта на Ванко / Новини от Казанлък

На мирен протест пред сградата на Районен съд-Казанлък, днес се събраха десетки жители и опечалени близки на малкия Иван от Бузовград, който загуби живота си след като беше пометен от 57-годишния  пиян и дрогиран Димитър Косев на изхода на село Бузовград, в посока село Розово на 11-и ноември.

Сред протестиращите бяха майката и бащата на детето.

„Не смятам, че това което се случи е справедливо. Много ми е трудно да говоря.  Той беше най-ценното, най-скъпото и най-милото за нас и ни го отнеха за две секунди.  Убиецът се разкарва в момента на свобода срещу 3 000 лв.  Няма никаква справедливост  и никакви закони.  Искаме той да отидем в затвора по най-бързия начин.  Няма да търпим тази подигравка към нашето семейство.“, каза опечалената майка.

Бащата на момчето изтъкна като причината, хората да бъдат днес на протеста нуждата от промени в законите.  „Не е нужно хората да се пускат, много по-строги наказания трябва да има.  Едно време не се караше изобщо с алкохол.  При хващане с алкохол, взимаха книжката завинаги.  Просто такива са законите, че е крайно време да се променят.  Затова е протеста, детето вече няма кой да го върне.“, каза Илия Седмаков.

Простести имаше в Бузовград и вчера вечерта, както и тази сутрин, провокирани от решението за освобождаване под парична гаранция на 57-годишния Димитър Косев, причинил смъртта на 14-годишния Ванко.

Припомняме, че на 15 ноември Районният съд в Казанлък определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, но в началото на т.г. Косев беше освободен под парична гаранция.

През месец ноември 2022 г., жителите на Бузовград излязоха няколко пъти на протест. Исканията на хората отново бяха за справедливо наказание и за безопасност на движението в населеното място. Дни след трагедията бяха направени пешеходни пътеки в селото, подменени бяха и част от пътните знаци от Община Казанлък.

Официално становище на Окръжна прокуратура и на наблюдаващия прокурор по делото относно решението за освобождаване на Косев под парична гаранция все още няма.

Хората възнамеряват да изразят недоволството си и в Стара Загора, с надеждата да получат обяснение за решението на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура Стара Загора да освободи под парична гаранция 57-годишния Димитър Косев.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Най - четени новини

за последната седмица

Грозно: Момиче троши търговски обект в центъра на Казанлък / Видео

16050 | 19 февруари 2024

Педиатърът д-р Ралица Пейчева се сприсъединява към екипа на ДКЦ Районна Поликлиника - Казанлък

7011 | 15 февруари 2024

Камион се взриви в митницата до Арсенал

6813 | 17 февруари 2024

Криминалисти от Казанлък иззеха голямо количество марихуана от жилището на криминално проявен

6477 | 16 февруари 2024

Хиляди малини ще бъдат подарени тази събота в Копринка

5932 | 16 февруари 2024

19 задържани при акция за битовата престъпност

5542 | 15 февруари 2024

Проверка на имот от полицейските служители завърши с досъдебно производство

5452 | 15 февруари 2024

Община Казанлък получава собствеността върху държавни имоти

5214 | 16 февруари 2024

Да помогнем на Амая да има ново сърчице

4684 | 20 февруари 2024

Задържаха 50-годишна жена, източила 12 хил. лв от дебитна карта

4461 | 21 февруари 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак