15:00 | 23 май 24 1810

Казанлъшките балерини с кампания набираща средства за участието им на световните финали на Dance World Cup в Прага

Казанлъшките балерини с кампания набираща средства за участието им на световните финали на Dance World Cup в Прага / Новини от Казанлък

В подкрепа на каузата " За талантливите деца на Казанлък".

БТЦ " ГРАЦИЯ" към НЧ " Възродена Искра- 2000" организира набиране на средства, необходими за участието на нейните 14 възпитанички, заедно с ръководителя им в Световните финали на престижното танцово първенство DWC- Dance World Cup в Прага, Чехия. Световните финални състезания ще се проведат от 27 юни- 6 юли 2024.

DWC е най- голямото и посещавано танцово първенство с множество състезателни стилове.

За да има танцьор или група право да участва в Световните финали, трябва да мине през национални квалификации в неговата държава и да се класира между 1- во и 3- то място в съответната възрастова категория и танцов стил.

Възпитаничките на Балетен Танцов Център" ГРАЦИЯ" след 3 годишна пауза взеха участие в българските квалификации за Световните финали на DanceWorldCup Bulgaria на 6-7 април 2024 г.

Освен 14 първи места получиха и 14 квоти- право да представят България на следващото, финално ниво с най- добрите танцьори от цял свят.

Нашата школа вече 43 години въвежда казанлъшките деца в света на балетно танцовото изкуство. През тези години те са активни участнички във всички градски културни мероприятия и събития, също така представят своето изкуство в самостоятелни концертни продукции, различни благотворителни проекти, участват в национални и международни конкурси, фестивали, олимпиади и други състезания.

С гордост казваме, че именно първата световна награда ( Световна купа) бе завоювана във Франкфурт- Германия- 2012 от нашите грации.

След това следват безброй награди:

4 Световни шампионки- Англия 2013

1 Световна вицешампионка, Англия 2013

4 Световни вицешампионки- Португалия 2014

8 Световни вицешампионки- Германия 2017

8 Световни вицешампионки- Испания 2018

БТЦ " Грация" е и многократен носител на Гран при, на златни, сребърни и бронзови медали и купи не само от различни конкурси и състезания в България, но и от международни в чужбина:

Италия- 3 пъти, Сърбия- 2 пъти, Гърция- 2 пъти, Словакия, Хърватска, Румъния, Русия - 2 пъти, Турция.

Тези пътувания и участия в България и чужбина са в резултат от подпомагането на нашите дарители, към които поднасяме своята благодарност и признателност.

С това обращение към Вас ,уважаеми фирми, сдружения и съграждани, бихме искали най- учтиво да помолим за финансова помощ за предстоящото пътуване на представителния състав на БТЦ " ГРАЦИЯ" в Прага, Чехия през юли 2024г.

Всяка помощ голяма или малка ще помогне на казанлъшките грации да стигнат до Световната купа по танци и да покажат таланта си на Международния танцов форум.

НЕКА ПОДАДЕМ РЪКА на чаровните грации, за да

превърнат мечтата си в реалност!

Можете да ги подкрепите, като направите дарение

на банковата сметка на НЧ " Възродена Искра-2000": BG23SOMB91301020121201,

BIC SOMBBGSF,

титуляр НЧ " Възродена Искра- 2000"

Основание: Дарение за БТЦ " Грация" за Световното първенство 2024- Прага.

Договор за дарение ще Ви бъде предоставен от

НЧ " Възродена Искра- 2000".

Вашето дарение, уважаеми приятели и почитатели

на танцовото изкуство не само ще подкрепи талантливите деца на БТЦ " Грация", но и ще ги вдъхнови да танцуват с още повече отдаденост и радост.

Уверяваме Ви, че с това участие достойно ще представим града на розите и България!

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак