16:40 | 23 май 24 2004

Младата художничка Софиа Матеова, реди първа самостоятелна изложба

Младата художничка Софиа Матеова, реди първа самостоятелна изложба / Новини от Казанлък
Има изложби, за които е трудно да говориш. Те са така деликатни, че всяка привнесена към тях реплика би ощетила, би отнела от искреното съприкосновение с нея. Тъкмо такава е първата самостоятелна изложба на Софиа Матеова „Възможността да съществуваш“, която ще бъде открита днес от 18:00 часа в Къща музей „Ненко Балкански“.
 
Сама авторката споделя: "Тази изложба показва малките моменти в живота ни - това, с което той е най-пълен, плодовете на съществуването ни и начина, по който влияем на средата си. Да си на този свят е красиво нещо, повод е за създаване, чувстване и преживяване."
 
С други думи - това е изложба, своеобразна изповед в живопис, която ни изправя пред тишината на малките моменти, моментите, без които никак не можем.
 
Софиа Матеова е ученичка в 10 клас в НУПИД Акад. "Дечко Узунов", специалност Пространствен дизайн. Има множество участия и награди от национални конкурси, участвала е в работилници и пленери. Проявява силен талант в живописта и рисунката, а също и във всички останали учебни дисциплини.
 
Работите ѝ се отличават със смели четки и щрихи, точни форми и жизнени цветове. Използва разнообразни техники и материали, но личния ѝ почерк остава видим.
Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак